چند خبر کوتاه از استان هرمزگان
به گزارش خبرگزاری رسا در هرمزگان، حجت الاسلام محمدصادق اکبری، رییس کل دادگستری استان هرمزگان در جلسه شورای فرهنگی دادگستری استان هرمزگان ضمن تأکید بر ضرورت طراحی الگویی علمی و فرهنگ محور در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی های دستگاه قضایی، گفت: توجه به کار فرهنگی بستر و زیر بنای تمامی فعالیتها و زمینه ساز مقابله با آسیبهای موجود است.
وی افزود: یکی از الزامات کاهش آسیبها و ناهنجاریها در جامعه، نهادها و سازمانها از جمله دستگاه قضایی، پی ریزی بستر مناسب فرهنگی است به نحوی که اشاعه فرهنگ در نهادهای اجتماعی منجر به شکوفایی، توسعه و بهبود در وضعیت سلامت و سرعت بخشی به عملکرد اداری شود.
این مقام عالی قضایی افزود: فساد اداری معضلی چالش برانگیز در جوامع کنونی است که در زمینه مبارزه با آن رویکردهای پیشگیرانه نفش مهمی ایفا می کند و در این میان، توجه به رویکردهای پیشگیرانه فرهنگی می تواند هزینه های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مبارزه با فساد را به شکل چشمگیری کاهش دهد و تبعات کمتری را متوجه جامعه سازد.
حجت الاسلام اکبری با بیان این مطلب که فرهنگ به عنوان مهمترین عامل در رویکرد پیشگیرانه، قابلیت دارد، گفت: ضروری است با بررسی علمی نقش فرهنگ سازمانی در کاهش فساد اداری، بستر مناسب به منظور ارتقای شاخصهای فرهنگی و ارزشهای جاری، در مجموعه دادگستری استان هرمزگان فراهم شود.
رییس کل دادگستری استان هرمزگان اظهار داشت: توجه به ظرفیتهای فرهنگی در جهت ارتقای سلامت نظام اداری موثر بوده و در این میان نقش مؤلفه های فرهنگی چون تأکید بر ارزش های دینی و اخلاقی به منظور حفظ شأن قضات و کارمندان و همچنین جلب رضایتمندی مردم قابل توجه است.
همایش وحدت شیعه و سنی در میناب برگزار می شود
رییس اداره تبلیغات اسلامی میناب از برگزاری همایش وحدت شیعه و سنی با حضور نماینده ولی فقیه در هرمزگان، در شهرستان میناب خبر داد.
حجت الاسلام محمد بنی خزائی با بیان اینکه ماه ذی الحجه ماه شهرولایه نام دارد گفت: مناسبتهای مختلف در این ماه که مصادف با سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و فاطمه سلام الله و همچنین عید غدیر خم است که سبب شده این ماه را ماه ولایت نامگذاری کنند.
وی با تشریح برنامه های فرهنگی دهه امامت عنوان کرد: شهرستان میناب هرساله در این ایام خود را برای برگزاری جشنها و برنامه های مهم آماده می کند. نماز عید قربان اولین برنامه دینی و فرهنگی است که در بیش از ۷۰ روستا به امامت روحانیون مستقر برگزار خواهد شد.
رییس تبلیغات اسلامی میناب ضمن توجه به اماکن مقدسه و امامزادگان در شهرستان گفت: برگزاری نماز و زیارت عرفه یکی دیگر از برنامه هایی است که توسط هیئت رزمندگان اسلام در محل امامزاده شاه مرعش و همچنین در روستاها و مراکز بخشها برگزار می شود.
حجت الاسلام بنی خزائی پیرامون برنامه بزرگ و قدیمی منبر گردانی که در روز ۱۷ ذی الحجه برگزار می شود بیان داشت: این مراسم باشکوه توسط هیئت های مذهبی و فرهنگی در شهرستان هرساله با عظمت و شکوه هر چه بیشتر مردم برگزار می شود.
وی بیان داشت: آغاز این برنامه از میدان ولایت است و با استقبال مردمی تا مسجد جامع ادامه پیدا می کند، پایان بخش این مراسم مذهبی دعا و نماز مغرب وعشاء خواهد بود.
رییس تبلیغات اسلامی میناب در ادامه از برگزاری همایش وحدت بین شیعه و سنی در میناب سخن گفت و عنوان داشت: این مراسم با حضور نماینده ولی فقیه و تنی چند از مسؤولان استانی و علمای شیعه و سنی در سالن اجتماعات سازمان تبلیغات اسلامی برگزار می شود.
کارگاه سبک زندگی اسلامی در میناب برگزار شد
کارگاه سبک زندگی اسلامی با موضوع «مهارتهای ارتباطی دوران عقد» با حضور جوادی عضو نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در فرهنگسرای شهید بهشتی میناب برگزار شد.
وی در این کارگاه که به همت کانون فرهنگی هنری نبی اکرم(ص) و با همکاری دفتر منطقه ویژه کانون های مساجد میناب، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره ورزش و جوانان برگزار شد، از اخلاق حسنه به عنوان یکی از مولفه های یک مدیر یاد کرد و گفت: یک مدیر هم می تواند یک اداره را مدیریت کند و هم اینکه مدیر یک خانواده نیز باشد.
وی، رعایت اخلاق و سعه صدر برای رسیدن به اهداف در زندگی مشترک را الزامی دانست و در تشریح «شرح صدر»، اظهار کرد: شرح صدر به معنای حوصله و صبوری زیاد در برابر اتفاقات ناخوشایند و مشکلات زندگی است.
جوادی با بیان اینکه متاسفانه بعضی از زوجین جوان به علت عدم آگاهی و آشنایی به وظایف خود باعث بروز مشکلات در زندگی مشترک می شوند، تاکید کرد: زوجین باید با احترام و رعایت موازین شرعی و الهی در فضایی صمیمی از زندگی خود لذت ببرند.
وی، سرمنشاء اختلافات خانوادگی را عدم آشنایی زن و مرد از وظایف همدیگر برشمرد و به انواع رابطه در یک خانواده اشاره کرد و افزود: رابطه زن با شوهر، شوهر با زن، والدین با فرزندان، فرزندان با والدین، چهار ضلع رابطه و قاعده خیلی مهم در خانواده است.
اعضای ستاد کنگره بین المللی امام سجاد(ع) با مراجع دیدار کردند
حجت الاسلام امد پهلوانی دبیر اجرایی کنگره بین المللی امام سجاد(ع) گفت: اعضای ستاد کنگره بین المللی امام سجاد(ع) برای ارائه گزارش و بهره مندی از نظرات و پیشنهادهای راهگشای مراجع عظام تقلید و علما به دیدار این بزرگواران رفتند.
وی افزود: اعضای ستاد کنگره بین المللی امام سجاد(ع) در روزهای چهارذشنبه و پنج شنبه 17 و 18 شهریور ماه جاری، مراجع عظام و شخصیت های برجسته دینی را در شهر مقدس قم نظیر آیت الله سعیدی، آیت الله حسینی بوشهری و آیت الله العظمی علوی گرگانی، آیت الله العظمی مکارم شیرازی و آیت الله العظمی فاضل لنکرانی دیدار کردند.
گفتنی است کنگره بین المللی امام سجاد(علیه السلام) از شش سال پیش هرساله ٢٥ محرم، مصادف با سالروز شهادت زین العابدین با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی به میزبانی استان هرمزگان و به مرکزیت شهر بندرعباس برگزار می شود.
۱۹۰ فقره پرونده ممنوع المعامله در هرمزگان تعیین تکلیف می شود
حجت الاسلام محمدصادق اکبری رییس کل دادگستری هرمزگان در جلسه بررسی وضعیت پرونده های افراد ممنوع المعامله از تعیین تکلیف و ارائه گزارش پرونده های ممنوع المعامله تا سال ۱۳۹۰خبرداد و بیان داشت: بررسی وضعیت افراد ممنوع المعامله در راستای بخشنامه معاون اول قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران به روسای دادگستری استان های سراسر کشور صورت گرفت.
وی گفت: در این جلسه مقرر شد وضعیت پرونده کسانی که تا پایان سال ۱۳۷۰ممنوع المعامله شده اند، با ذکر دلایل توجیهی و بیان مراتب ادامه ممنوعیت اعلام شود، در غیر این صورت پرونده هایی که دلایل توجیهی خاصی نداشته باشند از ممنوع المعامله بودن خارج شوند.
رییس کل دادگستری هرمزگان گفت: در خصوص پرونده افرادی که از سال ۱۳۷۱ تا پایان سال ۱۳۹۰در استان ممنوع المعامله شده اند، پس از بررسی و در صورتی که نیاز به ادامه ممنوعیت نباشد با ذکر دلایل توجیهی به دفتر رییس کل دادگستری استان ارسال و تعین تکلیف می شوند.
حجت الاسلام اکبری، ادارات ثبت اسناد و املاک، تعزیرات حکومتی رییس دادگستری شهرستان بندر عباس، دادستان مرکز استان، معاون آمار و فناوری اطلاعات و سرپرست محاکم تجدید نظر استان را مسؤول بررسی و تعیین تکلیف سریع مصوبات مذکور تا ۱۵دیماه ۱۳۹۵ اعلام کرد.
رییس دستگاه قضایی استان هرمزگان اظهار داشت: حدود ۱۹۰ فقره پرونده ممنوع المعامله در استان وجود دارد که مدت آنها تا پایان سال ۱۳۹۰ است./851/303/ب2