مقابله با بیحجابی، وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد است نه نیروی انتظامی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بوشهر، حجتالاسلام محمدکاظم راشد یزدی، پیش از ظهر امروز در جشن غدیر ویژه بانوان که به همت امور بانوان بنیاد غدیر استان بوشهر، در حسینیه عاشقان ثارالله این شهر برگزار شد، با اشاره به برکات این عید و بهای واقعی زنان، گفت: زن ازلحاظ کمیت، نیم بیشتری از جهان را دارا است و علل و موجباتی مانند ارتباط بیشتر با جریان فیزیکی زندگی، جنگها و بیماریها، دستبهدست هم میدهند که کهنگی مرد با سرعت بیشتری انجام شود و به ویژه در نیمه دوم عمر، تعداد زنان روی زمین همیشه بیشتر از مردان باشد.
وی افزود: زن اثر بیشتری در ساختوساز زندگی دارد و به همین دلیل دستاندرکاران در جامعه باید به این نکته توجه کنند و وقت بیشتری را صرف این قشر کنند؛ اما متأسفانه از گذشتههای دور تاکنون، خلاف این بوده و زن مورد ظلم قرارگرفته است.
استاد اخلاق حوزه علمیه مشهد اظهار داشت: بررسی منابع تاریخی کشورهایی مانند مصر، ایران باستان، یونان و هند سندی قاطع بر مظلومیت زن هستند؛ بهعنوانمثال در هند، زنی به اعتبار شهرت میگرفت که تا پیش از گذشت 40 روز از مرگ همسرش که او را میسوزاندند، خودش را به آتش بیفکند و بسوزد.
وی اضافه کرد: در مصر، کتب مقدسه را به دست زنان نمیدادند و بر این قائل بودند که روح زن قابلیت حشر مجدد را ندارد، همچنین در ایران باستان، گاهی 600 زن در کنار یک مرد قرار میگرفتهاند، در یونان نیز معتقد بودند که زن فاقد عقل است و در عربستان هم زنان، نهتنها وارث نبودند، بلکه خود بهعنوان ارث به دیگر مردان داده میشدند.
حجتالاسلام راشد یزدی بابیان اینکه پیغمبر اسلام(ص)، با آوردن دین اسلام، این امواج خطرناک زشت و بادهای فکری سهمگین و کثیف را از جهان زدود، ابراز داشت: گلایه من از زنان این است که بسیاری از آنان از ارزش و شخصیت خود آگاه نیستند وگرنه، اینطور به خیابان نمیآمدند و خود را عرضه نمیکردند.
استاد اخلاق حوزه علمیه مشهد با اشاره به اینکه مسأله زندهبهگور کردن دختران، یکی از مسائل مهمی است که در قیامت پرسیده خواهد شد، تصریح کرد: امروز هم موضوع ظلم به دختران و زنان در دنیا وجود دارد و شخصیت زن، که از خود شخص مهمتر است، در تمام دنیا قتلعام میشود.
وی ادامه داد: خداوند چهار صفت لطافت، ظرافت، نجابت و شرافت را به جنس زن اعطا کرده، اما جهان متمدن ریاکار فریبدهنده، از این صفات سوءاستفاده و برای اینکه زنان را بدون صرف هزینه، به داخل کارخانهها و مشاغل سخت بکشاند، مسئله برابری زن و مرد را مطرح کرده است.
حجتالاسلام راشد یزدی اذعان داشت: زن موجود لطیفی است که حتی صدای بلند روی او اثر منفی میگذارد، ولی امروز این ظلم و اهانت به زن، بهجایی رسیده است که بهجای مانکنهایی که با گچ درست میشود، خود زن را ساعتها در پشت ویترینها قرار میدهند.
استاد اخلاق حوزه علمیه مشهد خاطرنشان کرد: در اسلام، زن دارای سه مرحله دختری، همسری و مادری است و هر سه مرحله، ارزش و شخصیت والایی دارد.
وی ضمن گلایه از اینکه چرا برخی زنان اینطور به خیابانها میآیند، تأکید کرد: البته همه اینها اهل نماز، روزه و محبت اهلبیت (ع) هم هستند، اما خوب تربیتنشدهاند و از این بابت ما مقصر هستیم.
حجتالاسلام راشد یزدی اضافه کرد: این مسأله فرهنگی است و به وزارت عریض و طویل فرهنگ و ارشاد اسلامی، من آخوند و پدر و مادرها مربوط میشود، نه به نیروی انتظامی؛ چون نیروی انتظامی و پلیس که نمیتواند این مسأله را حل کند.
استاد اخلاق حوزه علمیه مشهد گفت: ما نباید بگذاریم دخترانمان دچار خودکمبینی شوند، زیرا بازخورد خودکمبینی، جلوه گری و خودآرایی است و سبب میشود دختران آرایش کنند و در خیابان به جلوه گری و عرضه خود بپردازند.
وی افزود: برخی آداب غلط، امتیازات بیخود و باورهایی مانند پسر سالاری وبرتری دادن پسران به دختران، باید از جامعه و خانوادهها برچیده شود و همانطور که مادران به پسران ابراز علاقه و محبت میکنند، پدران هم باید نسبت به دختران ابراز عشق و احترام و محبت داشته باشند.
حجتالاسلام راشد یزدی ابراز داشت: اگر من یک کاره این مملکت بودم، از بانوان خواهش میکردم که تا یک سال، حتی گوشه ابروی خود را به هیچ احدی نشان ندهند، آنوقت خواهید دید که پسران با اشک چشم و جاروی مژه، در خانه دختر دارها را جارو میکردند و با خواهش و تمنا، طالب دختران میشدند.
استاد اخلاق حوزه علمیه مشهد در پایان، به تربیت صحیح دختران تأکید و ابراز کرد: افتخار میکنم که 57 سال است که غلام همسر و فرزندانم هستم و به حضرت عباس(ع) قسم، سه دختری دارم که گویی سه مادر دارم./846/202/ب3