ضرورت ایجاد گفتمانی علمی برای وحدت عملی امت اسلام
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین محمد حسین مختاری رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی امروز در مراسم رونمایی از موسوعه السنة النبویة فی مصادر المذاهب الاسلامیة که در سالن اجتماعات مدرسه دارالشفا برگزار شد، با اشاره به فعالیت های این پژوهشگاه گفت: پژوهشگاه تقریبی در سال 1370 کار خود را آغاز کرد و به فعالیت های پژوهشی مقارن پرداخت.
وی به بخش های گوناگون این پژوهشگاه اشاره کرد و افزود: در سال های اخیر این پژوهشگاه با 6 پژوهشکده با موضوعات مختلف و عرصه های گوناگون مشغول به فعالیت است و فعالیت های چژوهشی تقریبی را انجام می دهد.
حجت الاسلام والمسلمین مختاری با بیان این که 300 پروژه تحقیقاتی توسط پژوهشگاه مطالعات تقریبی انجام شده است، اظهار داشت: تا کنون 200 پروژه منتشر شده است؛ از جمله پژوهشکده های این پژوهشگاه می توان به پژوهشکده قرآن و حدیث اشاره کرد که تحقیقات خوبی داشته است.
وی ادامه داد: پژوهشکده تاریخ و پژوهشکده فقه و حکومت اسلامی که مرکب از فضلای حوزه است که در سه سال اخیر پژوهش های گسترده ای در این زمینه آغاز کرده اند و بخشی از فعالیت های این پژوهشگاه را تشکیل می دهند.
رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی با بیان این که مذاهب اسلامی دارای 97 درصد اشتراک هستند، ابراز داشت: 3 درصد دیگر می تواند با مفاهمه و وحدت اسلامی حل شده تا مسلمانان به یک وحدت عملی برسند؛ بنابراین در این مسیر باید گفتمان علمی ایجاد شود از این رو آثاری همانند موسوعه السنة النبویة فی مصادر المذاهب الاسلامیة ما را در این مسیر یاری می کند.
وی با اشاره به اهداف پژوهشگاه مطالعات تقریبی عنوان کرد: پژوهشگاه مطالعات تقریبی دارای اهداف متعددی است ولی مهمترین آن شامل دستیابی به راهکارهای علمی در مواجهه با چالش های مشترک است.
رییس پژهشگاه مطالعات تقریبی با بیان این که هجمه ای که امروز از سوی دشمنان ایجاد شده است توام با جمود و فقدان عقلانیت است، خاطرنشان کرد: دشمنان استکباری مسلمانان را درگیر کرده اند از این رو مسلمانان با هوشیاری باید مقابل توطئه های استکبار ایستادگی کرده و وحدت داشته باشند.
وی اضافه کرد: برجسته سازی آثار مشترک اهل سنت و تشیع از دیگر اهداف این مجموعه است که از جمله آثار این عرصه موسوعه کتاب السنه النبویه به شمار می رود؛ پس از دیدارهایی که با مراجع معظم تقلید داشتیم این حضرات بیان می کردند که تا قبل از این کتاب خلأ جدی در جهان اسلام وجود داشت اما با انتشار آن این خلأ تا حدودی بر طرف شده و باید ادامه پیدا کند./1323/پ202/ی