۰۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۲
کد خبر: ۴۵۲۳۳۳
با حضور اندیشمند آلمانی در مشهد؛

نشست «ادیان جهانی چگونه با یکدیگر مواجهه می شوند» برگزار شد

نشست«ادیان جهانی چگونه با یکدیگر مواجهه می شوند؟» در قالب پروژه الهیات تطبیقی با حضور پرفسور نوربرت هینتر شتاینر در دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
الهیات تطبیقی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، نشست«ادیان جهانی چگونه با یکدیگر مواجهه می شوند؟» با حضور پرفسور نوربرت هینتر شتاینر ظهر امروز 7 مهر در دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

نوربرت در این نشست با بیان اینکه تا 25 سال قبل اسمی از الهیات تطبیقی در آلمان وجود نداشت، افزود: در الهیات سیستماتیک مسیحی تا آن زمان صحبتی از سایر ادیان دیگر نبود که البته امروزهم به همینگونه است.

این استاد دانشگاه آلمانی با طرح این پرسش که چطور می شود در قرن 21 هم هنوز الهیات از یکدیگر بی خبر باشند، اظهارکرد: به الهیات بین فردی و دینی علاقمند هستم و تمایلم به این موضوع است که مسیحیت را به صورت منطقه ای در آفریقا و کشورهای دیگر بررسی کنم.

وی با بیان اینکه در ایران با عنوان الهیات تطبیقی کارهایی انجام شده است، افزود: اما دراین فعالیتها باید دید منظور آنها از الهیات تطبیقی چیست و آیا پژوهشها و مقاله هایی درباره این موضوع وجود دارد یا نه که اگر نیست بهتر است که تولید کنید.

پرفسور نوربرت درادامه با بیان اینکه باید پرسید چرا در سال 1983 در روز یازدهم سپتامبر پارلمان ادیان جهانی در شیکاگو تأسیس شد، افزود: در همین روز آنها به پاس تأسیس این پارلمان ده بار ناقوس آنها نواخته شد و یک نفر مسیحی هم درباره مطالعات تطبیقی سخنرانی کرد.

وی ادامه داد: شما اگر مطالعه تاریخی درباره الهیات تطبییقی در جهان و به ویژه در کشورهای آمریکا و انگلیس از قرن 19 را داشته باشید و جستجو کنید با الهیات تطبیقی مسیحی مواجه می شوید که با الهیات دیگر فقط مقایسه و مقایسه می کند و درنهایت هم به این نتیجه می رسد که الهیات تطبیقی مسیحی از همه برتر است و این پیش زمینه الهیات تطبیقی مسیحی است.

پرفسور نوربرت تصریح کرد: در واقع الهیات تطبیقی در سنت مسیحی همیشه با یافته هایی همراه بوده است که یکی از آنها نقد متخصصان دینی و دین پژوهان بوده است که آنها هم از طرفی دوست نداشتند که مورد نقد قرار بگیرند.

وی با بیان اینکه در قرن 19 اینگونه بود که ادیان را از باب الهیات می شود با یکدیگر مقایسه کرد، گفت: همین موضوع باعث شد که پس از آن الهیات به حاشیه برود.

پرفسور نوربرت ادامه داد: قبل از اینکه درباره الهیات تطبیقی و آمریکایی صحبت کنیم بایستی به یک صورت نظامند درباره این موضوع دست بیابیم که نگاه فلسفی و کل نگر داشته باشد./934/202/ب3

 

 

 

 

ارسال نظرات