۱۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۲
کد خبر: ۴۵۳۲۵۱

مراسم رونمایی از اسناد پژوهشی نخستین نقشه الگوی اسلامی پیشرفت برگزار شد

طی مراسمی از 17 اثر پژوهشی در حوزه نخستین نقشه الگوی اسلامی پیشرفت با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی رونمایی شد.
الگوی اسلامی پیشرفت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مراسم رونمایی از اسناد پژوهشی نخستین نقشه الگوی اسلامی پیشرفت پیش از ظهر امروز با حضور حجج اسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی تولیت حرم مطهر رضوی، مجید خیرآبادی مدیر حوزه علمیه مروی و علی کشوری دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی در مرکز حوزوی مروی تهران برگزار شد.

باید قرآن الگوی حرکت جامعه شود

در بخش ابتدایی این مراسم حجت الاسلام والمسلمین خیرآبادی با اشاره به لزومات حرکت رو به جلو، گفت: اگر می‌خواهیم به سوی پیشرفت حرکت کنیم و این حرکت نیز به بی‌راهه منجر نشود، باید قرآن و رسول خدا را مدنظر کار خود قرار دهیم.

وی افزود: در ابعاد اجتماعی نیز اگر در مسیر حرکت خود از هدف دور باشیم، ممکن است در نهایت با بن بست مواجه شویم. ضمن اینکه باید توجه داشت درباره حرکت جامعه اسلامی به سمت پیشرفت رهبر انقلاب الگوهایی را ارائه کرده‌اند که باید از آنها نیز بهره برد.

مدیر مدرسه علمیه مروی تأکید کرد: راهکار اصلی اسلامی شدن الگوهای پیشرفت این است که آنها اسلامی شوند و قطعا در این راه حوزه‌های علمیه و علما می‌توان نقش اساسی را ایفا کنند.

حجت الاسلام والمسلمین خیرآبادی در پایان، گفت: بزرگانی همچون؛ شهید مطهری، باهنر و بهشتی از حوزه‌های علمیه رشد کردند و در نهایت توانستند با ارائه الگوهای صحیح در جامعه خود مسمر ثمر واقع شوند.

برنامه‌های توسعه‌ای در کشور باید متحول شوند

در ادامه این مراسم، حجت الاسلام والمسلمین علی کشوری با اشاره به اینکه ما همیشه مطرح کرده‌ایم که محبان اهل بیت از ظرفیت این بزرگواران استفاده حداقلی می‌کنند خاطر نشان کرد: در روایات داریم امام معصوم محور نظم اجتماعی است بنابراین با ارتقای فهم از امام می‌توانیم نظم اجتماعی را بازتعریف کنیم. مصیبت ما تعریف نظام و نظم اجتماعی بر اساس مولفه‌های غربی است.

کارشناس الگوی اسلامی ایران پیشرفت ادامه داد: یکی از بحثهای مهم نقشه راه الگو مسأله «چیستی جامعه» است. آیا جامعه بر اساس تئوریهای جامعه‌شناسان مدرن و حول اقتصاد قابل تعریف است یا باید جامعه را حول مفهوم هدایت بازتعریف کرد که تشخص امام معصوم در آن محور است.

حجت‌الاسلام کشوری با بیان اینکه در روز ابتدای محرم باید اشاره کنیم که جلسات و شعائر مذهبی باید حتما فنی‌تر از شرایط فعلی برگزار شود، گفت: مردم به معصومین بسیار علاقه‌مند هستند اما کسانی که این جلسات را سرپرستی می‌کنند به‌گونه‌ای مدیریت کرده‌اند که حداقل بهره‌برداری از آن انجام شود.

وی افرود: ما باید 10 سال کار کنیم که محرم و صفر به ارتفای شناخت از امام معصوم بینجامد. در آن صورت در سیاست، اقتصاد، در حوزه پزشکی و سایر نظامات اجتماعی، شرایط ما زور دیگری رقم خواهد خود.

پژوهشگر الگوی اسلامی ایران پیشرفت با انتقاد از اسناد توسعه شهری که با نگاه توسعه‌گرا نوشته می‌شوند خاطر نشان کرد: برای مثال سند توسعه شهر مقدس مشهد با محوریت 3 نوع توریسم تدوین شده است که بسیار ناراحت کننده است. این سه نوع توریسم شامل توریسم تفریحی، توریسم سلامت و توریسم مذهبی یا زیارتی است که هر 3 با نگاه حداکثر درآمدزایی تدوین شده است.

تعبیر یکی از مدیران شهری مشهد از این سند این بود که ما با ارائه این اسناد ماندگاری زائر را در شهر مشهد افزایش می‌دهیم که به افزایش درآمد شهر منجر خواهد شد به این ترتیب در این اسناد توسعه‌گرا زیارت به یک مسئله اقتصادی تقلیل داده شده است. 

دبیر شورای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با بیان اینکه ریشه این نگاه اکتفا به بحثهای حداقلی در حوزه شناخت معصومین است گفت: امام را باید مانند زیارت جامعه و زیارت امیرمومنان(ع) در روز غدیر حداکثری بازتعریف کرد.

وی ادامه داد: مقصر اصلی این شرایط نیز مداحان و روحانیان منبری ما هستند که باید سطح معارف اهل بیت را به آنچه شایسته است ارتقاء دهند.

وی خاطر نشان کرد: در روز اول محرم به مصاف جریان توسعه‌گرا رفته‌ایم که نمی‌خواهد تفکرات اهل بیت در کشور حاکم شود چون این جریان فهم منسجمی از امام معصوم ندارد. محرم باید زمان مبارزه با کسانی باشد که نظم اجتماعی را حول امام معصوم تعریف نمی‌کنند. تمام حرف جمهوری اسلامی این است که نظامات اجتماعی حول امام معصوم بازتعریف شود.

حجت‌الاسلام کشوری در ادامه با انتقاد از ناتوانی برنامه توسعه‌گرا طی 70 سال گذشته گفت: رئیس سازمان برنامه و بودجه طی ماههای اخیر همواره اعتراف کرده است که طی این 7 دهه وقت ملت ایران توسط برنامه‌ریزان توسعه‌گرا تلف شده است چرا که این برنامه‌ها به اهداف همین نظام توسعه‌گرا هم نرسیده است. شاید دلیل اینکه برنامه‌ریزان دولت یازدهم می‌خواهند شکل برنامه را عوض کنند همین است که متوجه شده‌اند که راه غلطی آمده‌اند غافل از اینکه موضوع اشکال شکل برنامه نیست بلکه این است که برنامه‌ریزی توسعه فرهنگ مردم ایران را در نظر نمی‌گیرد.

وی افزود: آقای نوبخت به این نصبحت مشفقانه توجه کنند که اگر برنامه‌ریزان یک کشور، فرهنگ کشور را در نظر نگیرند، برنامه آنها عملیاتی نخواهد شد. 2 سال است برنامه ششم تصویب نمی‌شود چرا که آسیب‌شناسی آنها غلط بوده و با این شرایط سرنوشت برنامه ششم توسعه مانند سرنوشت برنامه‌های قبل خواهد بود.

کارشناس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ادامه داد: من به رهبر معظم انقلاب عرض می‌کنم سربازان شما در جبهه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در سراسر کشور تا زمانی که برنامه‌ریزان توسعه‌گرا این الگو را بپذیرند به مبارزه ادامه خواهند داد. روزی را می‌بینم که برنامه‌های کشور بر اساس مولفه‌های الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نوشته شود.

گفتنی است در پایان این مراسم از 17 اثر پژوهشی در حوزه الگوهای اسلامی پیشرفت رونمایی شد./201/856/ب1

ارسال نظرات