مسجد و هیأت ابزار ایجاد بصیرت فرهنگی در مقابل نفوذ اسلام سکولار است
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا به نقل از تسنیم، جامعه روحانیت مبارز در بیانیهای حلول ماه محرمالحرام را به ساحت مقدس سلاله پاک آن شهید مظلوم حضرت بقیةالله الاعظم (ارواحنا فداه)، مقام معظم رهبری، مراجع عظام تقلید، روحانیون مکرّم و همه شیفتگان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) تسلیت گفت و از همه عزاداران و متدینین خواست تا با حضور گسترده و مؤمنانه خود در مراسم سوگواری، عزت و اقتدار حسینی را آشکارتر سازند.
متن بیانیه جامعه روحانیت به شرح زیر است:
السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا ثَارَ اللَّهِ وَ ابْنَ ثَارِهِ وَ الْوِتْرَ الْمَوْتُورَ وَ عَلَی الْأَرْوَاحِ الَّتِی حَلَّتْ بِفِنَائِکَ وَ أَنَاخَتْ بِرَحْلِکَ
بار دیگر نوای حماسیِ نینوای حسین (ع) گوش جان خداخواهان و فضیلت پیشگان را مینوازد و ملک و ملکوت را، از گلوی خونفشان حقگویی و آرمانطلبی، آواز میدهد. بار دیگر کاروان اشتیاق جستوجوگران کرامت و عدالت، بر آستان کربلا بار میافکند و به تماشای بالایِ بلند آن کبریایی مینشیند که در قامت شور حسین و ادب عباس و صبوری زینب (علیهمالسلام) تجلی کرد. قافله کربلاییان، از آنسوی تاریخ، به جغرافیای مظلوم شیعه میرسد و تشنگان اخلاق و معنا را از دَمِ عشق و معرفت سیراب میکند. خوشا وقت شوریدگان غمش که زخم غربت خود را با مرهم جانفزای خون خدا التیام میدهند. خوشا سینهزنان و سیاه پوشان عزای زاده زهرا (س)! اینک دوباره ما و عاشورا؛ ما و شناخت رسالت رهرویِ مرام حسین (ع).
اگرچه در کارنامه حیات جمعی انسان، حماسههای بسیار ثبت شده است، اما هیچیک به پای صلابت، عالمگیری، معنا پروری، الهیّت و جاودانگیِ حماسه حسینی نمیرسد و چنین است که آن عزیز خدا مصباح هدایت و سفینه نجات انسان است و پاسداشت شکوه محرّم، حرمت نهادن به هر فضیلتی است که خداوند آفرید و انسان آن را در خود پرورید. عاشورای حسین (ع)، برای انسان و جهان، سراسر مشق است و سرمشق. او آموزگار عزت، میداندار مبارزه با تباهی و فساد، علمدار ظلمستیزی و عدالتخواهی، احیاگر روح شهادتطلبی و ذلت ناپذیری و حقگرایی و مقاومت دینی و زداینده غبار تحریف و بدعت از چهره دین است. حسین (ع)، از یک سو آیتی روشن از مهربانی و لطف و مردمداری و «یطعمونَ الطَّعامَ علی حبُّه مسکینا و یتیما و اسیرا» بود و، از سوی دیگر، در میدان مبارزه با طاغوت و نفی انحـراف و حق کشی و دین سازی هایِ باطل، جان گرامیاش را به مسلخ اعتقاد برد.
مولای ما حسین بن علی (ع) جانمایه مقصود خود از سفر الهیاش را اقامه فریضه «امربهمعروف و نهی از منکر» اعلام فرمود که سرلوحه تعالیم همه انبیا و اولیاست. در فرهنگ عاشورا، قدرت یافتن یزیدمسلکان، بزرگترین منکر است و جدّ و جهد برای حاکم کردن حق و پاکسازی روان جامعه از بدی، معروفی عظیم است. حسین (ع) به پیروی از «المُؤمِنونَ و المُؤمِناتُ بَعضُهُم أولیاءُ بَعضٍ یَأمُرونَ بِالمَعروفِ و یَنهَونَ عَنِ المُنکَرِ» بود که فرمود: «انما خرجت لطلب الاصلاح فی امة جدی، ارید ان آمر بالمعروف و انهی عن المنکر». شیفتگان مرام و مبنای حسینی نیز این رکن مهم فلسفه عاشورا را دریافتهاند که به تحقق آن شهادت میدهند: «اشهد آنک قد اقمت الصلاة و آتیت الزکاة و امرت بالمعروف و نهیت عن المنکر». این اشارات، نشانگر عمق و اصالت این فریضه دینی است که واجبات و محرّمات فرعی و فردی را درمینوردد و تا قیام خونین برای اقامه قسط و عدل و تغییر نظام فاسد گسترش مییابد.
پیام امربهمعروف و نهی از منکر امام حسین (ع)، که دهه نخست محرم نیز با این عنوان نامگذاری شده است، در روزگار رنگارنگ ما نیز حضوری آشکار باید داشته باشد؛ از شیوههای عزاداری گرفته تا تعاملات فردی و جمعی و همه سپهرهای سبک زندگی. جز دشمنان خارجی، گاه برخی دوستان ناآگاه نیز در هنگامهای که جامعه دینی در معرض تهاجم است، مراسم متبرک عزاداری حسینی را مایه سوءاستفاده غرضورزان و بیاعتقادان قرار میدهند. نهضت حسینی، در مقام عالیترین عامل احیای اسلام راستین و کوبنده تحریف، همواره مورد بغض دشمنان بوده است.
تفسیرهای ناصواب و درکهای سطحی از دین، نقش راهبری و احیاگری آن را به حالتی مخرب و بازدارنده تبدیل میکند. کجفهمی سیره حسینی، این میراث عظیم را چنان معرفی خواهد کرد که جامعه را به رخوت و تعارض مبتلا سازد. اسلام ناشناسان، گاه، قیام حسینی را چنان مینمایانند که، خود، موجب نابودی انسجام جامعه اسلامی میشود. متأسفانه امروز میبینیم که برخی پایگاههای اطلاع رسانی، شبکههای ماهوارهای و نشریاتی به نام امام حسین (ع) ـ که درخارج از کشورند و از بیگانگان مایه و پایه میگیرند، چنان رفتار میکنند که به جای جلب قلوب به سوی حسین (ع)، موجب دوری آنها از امام و محبّان او میشوند. ملت آگاه و انقلابی ما که، در سایه نظام و ولایت، رنگ و نیرنگ اینان را خوب میشناسد، مراقب است تا کاری خارج از ضوابط شرع رخ ندهد و محیط پاک و مطهّر سوگواری و مداحیِ خامس آل عبا به بیقیدی و بیمبالاتی و سبک گویی و تنقیص و خرافه و وهن آلوده نشود.
اما تحقق این رسالت عاشورایی، بیش از هرکس، بر عهده اهل منبر و امامان جماعت است.چنانکه در رهنمودهای روشنگر رهبر فرزانه انقلاب (مدظلهالعالی) نیز بسیار دیدهایم، مسجد، پایگاه اجتماع، مشورت، مقاومت، برنامهریزی و حرکت اجتماعی و فرهنگی است. مسجد باید پایگاه انسانسازی، عمران دل و دنیا، مقابله با دشمن، بصیرتافزایی و زمینهسازی برای ایجاد تمدن اسلامی باشد؛ بنابراین، وظیفه امام جماعت، علاوه بر اقامه نماز، اقامه حق و عدل، تبیین دین و ابلاغ احکام دینی است؛ یعنی همان رسالتی که، در شکلی وسیعتر، حسین بن علی (ع) آن را با قربانی کردن خود به انجام رساند. مسجد و هیئت، بهعنوان مطمئن ترین ابزار ایجاد بصیرت فرهنگی، سدّ سدید در مقابل نفوذ اسلام سکولار و ظاهری است؛ همان اسلامی که مورد خصومت سلطهگران نیست. آنچه زورگویان جهانی با آن دشمنی دارند، اسلام مقتدر است که در عاشورا ریشه دارد و نظام سیاسی - اجتماعی تشکیل میدهد.
از سوی دیگر، محرم، فرصت بینظیری برای تربیت جوانان است که در اختیار مبلغان و مداحان قرار داده شده است. جوانان، بیتردید، در متن هدفگذاری دشمنان برای نفوذ فرهنگی و اعتقادی هستند، اما بهرغم همه تلاشها و طرحها، خیل جوانان مؤمن، به عنوان یکی از معجزات انقلاب، همچنان پیشتاز عرصههای علمی و عملیاند. حضور پرشور و جانانه جوانان در مراسم سوگواری باید قدر دانسته شود و همراه با احترام و ترغیب با آنان رفتار شود.
همراهی همدلانه مبلغان و مداحان با جوانان عزیزِ عزادار، بهویژه لازم و بایسته است در روح بخشیدن به نماز تجلی یابد. شهید کربلا شیفته عبادت بود و با عمل، اهمیت نماز راستین و تعالیبخش را فریاد میکرد. نقل است وقتی ظهر عاشورا یکی از اصحاب، وقت نماز ظهر را به امام (ع) یادآور شد، برای او دعا کرد و فرمود: «خداوند تو را از نمازگزاران قرار دهد!». شایسته است، به پیروی از آن امام همام، نماز ظهر عاشورا در صفوفی جاندار و استوار و بههمپیوسته برگزار شود.حسین (ع) یعنی نماد بیبدیل توحید و جلوه جمیل والاترین مرتبه امربهمعروف و نهی از منکر و نماز ظهر عاشورای آن نفس مطمئنه یعنی اقامه ارزشها و پاسداشت مقام ربّ و «یا أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ارْجِعی إِلی رَبِّکِ راضِیَةً مَرْضِیَّةً فَادْخُلی فی عِبادی، وَ ادْخُلی جَنَّتی».
جامعه روحانیت مبارز، با عرض تسلیت و ارادت به ساحت مقدس سلاله پاک آن شهید مظلوم، حضرت بقیه الله الاعظم (ارواحنا فداه)، مقام معظم رهبری، مراجع عظام تقلید، روحانیون مکرّم و همه شیفتگان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یارانش، انتظار دارد عزاداران و متدینین، محرم و عاشورای امسال را از بصیرت و فرهنگ و سلوک حسینی سرشار کنند و با حضور گسترده و مؤمنانه خود در مراسم سوگواری، عزت و اقتدار حسینی را آشکارتر سازند. بمنّه و کرمه./836/د102/ل