۱۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۴
کد خبر: ۴۵۳۸۶۶
استاد حوزه علمیه:

طلاب سواد رسانه ای خود را ارتقا دهند

منتظر با اشاره به آسیب های فضای مجازی، گفت: وظیفه طلاب علوم دینی است که با توانمندسازی خود در فضای سایبری و افزایش سواد رسانه ای، سعی در آگاه سازی و بصیرت افزایی جامعه داشته باشند.
فضای مجازی

خانم منتظر استاد حوزه علمیه کرمان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، گفت: فضای مجازی یکی از زمینه های مهم بروز ناهنجاری در خانواده ها است، محتویات فضای مجازی و خدمات ارائه شده در فضای مجازی موجب شده تا کاربران با تاثیرپذیری از جنبه های منفی آن انتظارات خود از جنبه های مختلف زندگی را برخلاف واقعیت های موجود در فضای حقیقی تعریف کنند و همین امر تا حد زیادی زندگی واقعی کاربران را تحت تاثیر قرار می دهد و تبعات بسیار زیانباری برای کودکان، نوجوانان و جوانان خواهد داشت.

وی یکی از آسیب های فضای مجازی را اعتیاد به اینترنت دانست و اظهار داشت:  اعتیاد اینترنتی نوعی اختلال روان‌شناختی- اجتماعی است که شامل نوعی وابستگی رفتاری به اینترنت است و استفاده بیمارگونه و وسواسی از اینترنت را شامل می‌شود. از میان ۴۷ میلیون استفاده کننده از اینترنت در آمریکا ۲ تا ۵ میلیون دچار اعتیاد اینترنتی شده اند و با معضلات زیادی گریبان گیر هستند.

این استاد حوزه در رابطه با همین آمار در  ایران بیان داشت: در کشور ما نیز با توجه به جوانی جامعه و افزایش استفاده از تجهیزات فناورانه و ضریب نفوذ اینترنت در کشور شاهد رشد فزاینده استفاده از اینترنت در بین جوانان و نوجوان هستیم.

منتظر اذعان کرد: اعتیاد به اینترنت زمینه ساز آسیب های جدی تحصیلی، رفتاری، اخلاقی برای کاربران است.

این کارشناس مذهبی بیان داشت: فضای مجازی، عرصه بروز و ظهور روابط انسانی در بستر ابزارها و رسانه های اینترنتی است. کاربر در این فضا می تواند در نقش ها و شخصیت های متنوع بدون مشخص شدن هویت واقعی خود ظاهر شود.

وی ادامه داد: این امر موجب آسیب پذیر شدن شخصیت کاربر و تقویت شخصیت‌های چندگانه و رشد و استحکام آن در کاربر می شود، این آسیب ها به ویژه در کاربران کم سن و سال تر جدی تر خواهد بود.

منتظر مطرح کرد: زندگی فردی و اجتماعی انسانها از تغییرات فناوری تاثیرپذیر است، این موضوع یکی از دغدغه های مهم در مباحث مرتبط با خانواده و فضای مجازی است. چرا که ارزش های حاکم بر اینترنت منطبق با ارزش های غربی است و این موضوع می تواند بر سبک زندگی کاربران تاثیر گذار باشد و ارزش های حاکم بر زندگی آنها را تغییر دهد. برخی مطالعات نشان داده این تغییرات موجب کاهش پایبندی کاربران به ارزش های خانواده شده است.

استاد حوزه علمیه ادامه داد: فضای مجازی مجموعه متنوعی از ابزارهای ارتباطی را در اختیار افراد قرار می دهد، این ابزارها قابلیت استفاده غیرمتعارف و غیراخلاقی را نیز به کاربران می دهد، برخی کاربران با استفاده نامتعارف و ایجاد روابط پنهان در اینترنت بنیان خانواده ها را متزلل می کنند.

این کارشناس مذهبی اشاره کرد: سرعت تغییرات در فناوری به ویژه اینترنت موجب شده شکاف نسلی بین فرزندان و والدین بیشتر شود، این شکاف بر اثر تفاوت فاحش بین سواد رسانه ای و مهارت نوجوانان و جوانان با والدینشان در استفاده از فضای مجازی و ابزارهای آن است.

وی خاطر نشان کرد: انحرافات جنسی و بهره کشی جنسی از کودکان و انتشار تصاویر پورنوگرافی از طریق اینترنت از موضوعات حاد فضای مجازی و دغدغه ای جهانی است. چراکه با توسعه بیشتر اینترنت کودکان بیشتری به طور ناخواسته در معرض محتواهای خطرناک جنسی قرار می گیرند و فعالیت های مخفیانه مرتبط با فحشای کودکان افزایش خواهد یافت.

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: اینترنت و فضای مجازی جای دوستان و آشنایان را گرفته و جایگزین روابط فامیلی و دوستانه شده است. افرادی که زمان زیادی در فضای مجازی طی می کنند ارزش های اجتماعی را کنار می گذارند و به فعالیت های فردی روی می آورند.

منتظر در پایان طلاب را مخاطب قرار داد و گفت: وظیفه طلاب علوم دینی است که با توانمندسازی خود در فضای سایبری و افزایش سواد رسانه ای، سعی در آگاه سازی و بصیرت افزایی جامعه داشته باشند./302/9705/ب1

ارسال نظرات