نگاه مردم در جامعه اسلامی، به روحانیت و حوزههای علمیه است

حجتالاسلام جواد اسماعیل نیا دبیر جشنواره علامه حلی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بوشهر، با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر انقلابی ماندن حوزههای علمیه، اظهار داشت: این انقلاب، انقلاب دین است و از حوزههای علمیه شروع شد.
وی افزود: روحانیت و علما، پیشگامان و پیشقراولان انقلاب بودند، طبیعی است که اگر آنها که علمدار بودند، علم را بر زمین بگذارند، لشکر مردمی که پشت سر آنها بوده هم، انگیزه را از دست میدهند؛ پس اگر حوزه و علما انقلابی ماندند، انقلاب میماند.
حجتالاسلام اسماعیل نیا تأکید کرد: چه بخواهیم و چه نخواهیم، نگاه مردم به حکومت، حکومت دین و روحانیت است؛ یعنی مردم عملاً روحانیت را حاکمان این دولت و نظام میدانند و برای طی کردن مسیر، به بزرگان و حاکمانشان نگاه میکنند که اگر آنها در مسیر حق بودند، آنها هم همان مسیر را میروند.
دبیر جشنواره علامه حلی تصریح کرد: اگر علما و روحانیون برجسته حوزههای علمیه در مسیر انقلاب باشند، طبیعتاً مردم هم انقلابی میمانند.
وی بابیان اینکه روحانیت، هادیان مردم هستند، بیان داشت: نگاه مردم در جامعه اسلامی به فرمایشات، سیره و عمل روحانیت و حوزههای علمیه است. به همین دلیل اگر آنها در عمل و بیان، مدافع انقلاب و مروج فرهنگ انقلابی بودند، طبیعتاً مردم هم تبعیت میکنند.
حجتالاسلام اسماعیل نیا ابراز کرد: همه اقشار دیگر مثل پزشکان، مهندسین، کسبه و ... محترم هستند و در انقلاب نقش دارند، اما هم در تشکیل این نظام و نهضت و هم در ابقاء انقلاب، اهمیت هیچکدام مثل قشر روحانیت و حوزههای علمیه نیست.
دبیر جشنواره علامه حلی گفت: امام (ره) فرمود که حفظ نظام از اوجب واجبات است، یعنی از نماز و روزه هم واجبتر است، به این دلیل ما باید تلاش کنیم که حوزههایی انقلابی داشته باشیم و طلبههایی باروحیه انقلابی تربیت کنیم.
وی با اشاره به معنا و مفهوم انقلابی بودن، یادآور شد: بعضیها معنای ناقصی را از انقلابی بودن برداشت میکنند که این هم یک خطر است و ما باید مواظب باشیم و معنای دقیق انقلابی بودن را بفهمیم.
حجتالاسلام اسماعیل نیا اضافه کرد: انقلابی یعنی کسی که به اصول اسلام، انقلاب و ارزشها پایبند است و در این زمینه کم نمیگذارد؛ جایی که باید فریاد بزند، فریاد میزند و اهل سکوت نیست، یک جایی هم که باید تحمل و صبر کند، صبر میکند.
دبیر جشنواره علامه حلی در خصوص راهکارهای مقابله با انقلاب زدایی در حوزههای علمیه، ابراز داشت: ما باید برنامههای حوزههای علمیه، از متون درسی و انتخاب استاد گرفته تا موضوعات پایاننامه و جهتدهی به فراخوانهای پژوهشی و تحقیقاتی و ... را به سمتی سوق دهیم که گفتمان انقلاب، ارزشها و اصول انقلاب، به گفتمان رایج در حوزههای علمیه تبدیل شود.
وی تأکید کرد: اگر ما نسل آینده علما را با این برنامهریزی عادت دادیم و مباحث انقلاب، استکبارستیزی، ظلمستیزی و دفاع از مظلوم و ولایتمداری، گفتمان رایج حوزه شد، قطعاً این تأثیر شگرف خودش را در مردم کوچه و بازار ما هم خواهد داشت./846/302/ب3