محاسبه اعمال، مانع انجام افعال لغو و بیهوده میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، محمد نیکنام، استاد دانشگاه امروز در کلاس درس اخلاق که در حسینیه اثنی عشری شهرری برگزار شد، اظهار داشت: انسان منتظر در همه احوال آداب را رعایت میکند.
وی با اشاره به سوره عصر عنوان کرد: انسان موجودی زیانکار است مگر اینکه ایمان داشته باشد و اعمال نیکو انجام دهد، دنیا مثل مزرعهای است که انسان با اعمال خود در آن میکارد و در آخرت محصول آن را برداشت میکند پس باید به این نکته توجه داشت که در طول اندک عمری که خداوند به انسان عطا کرده چه اعمالی انجام میدهد و در نهایت چه محصولی درو خواهد کرد.
نیکنام عمر را برای انسان بزرگترین سرمایه بیان کرد و گفت: انسان باید قدر عمر خود را بداند و بهترین بهرهها را ببرد، عمر انسان به کوتاهی خواندن یک نماز است زیرا زمانی که انسان به دنیا میآید برایش اذان گفته میشود و در موقع خاکسپاری برایش نماز میخوانند.
این استاد دانشگاه بیان داشت: در قیامت از عمر انسان سوال میشود که سرمایه عمرتان را در چه امور و مسیری هزینه کردید، بهشت وعده کسانی است که قدر عمر خود را بدانند.
وی با تاکید به اینکه انسان باید اهل محاسبه اعمال خود باشد قبل از آنکه اعمالش را محاسبه کنند، تصریح کرد: انسان اگر اهل محاسبه باشد کمتر عمر خود را تلف میکند و از افعال لغو و بیهوده صرف نظر کرده و عمر خود را به انجام امور باطل صرف نمیکند.
نیکنام در پایان با بیان اینکه دعا سبب اتصال انسان به خداوند متعال میشود، خاطر نشان کرد: دعا حرکتی به سوی بالا است، اگر انسان با حضرت حق انس بگیرد هرگز مرتکب گناه نمیشود، آیتالله بهجت(ره) فرمودند: ذکر و یاد کردن خدا، در نشستن با خداست؛ انسان زمانی که در محضر خداوند حاضر میشود باید توجه داشته باشد که به چه میزان به اعمال نیکو گرایش و به چه مقدار از اعمال ناپسند ناراحت و اندوهگین میشود./813/202/ب2