۰۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۱
کد خبر: ۴۸۲۶۸۸
استاد دانشگاه امام صادق:

اهرم مهم اقتصاد مقاومتی هویت اسلامی است

استاد دانشگاه امام صادق گفت: در اقتصاد مقاومتی آنچه بسیار اهمیت دارد هویت اسلامی است که امروز اقتصاد ما با اهداف انقلاب همسویی ندارد.
پیغامی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، عادل پیغامی استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) امروز در همایش ملی اقتصاد مقاومتی که در سالن‌ همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، گفت: اصل و محور انقلاب بر مبنای بیداری و هویت اسلامی است.

وی افزود: موضوع مهم یک نهضت هویت آن است که اگر الهی نبوده و با سیره اهل‌بیت(ع) گره نخورد و از تجارب گذشتگان درس گرفته نشود ما به مشکل برمی‌خوریم.

استاد دانشگاه امام صادق(ع) عنوان کرد: امروز ما در عرصه اقتصاد حتی در سطح کلیدواژه‌ها نیز بی‌هویت هستیم، که اگر این ظرف هویتی خالی بماند به طور طبیعی برخی مظروف‌های خارجی بدون سنخیت با فرهنگ ما آن را پرخواهد کرد.

پیغامی افزود: در اقتصاد مقاومتی آنچه بسیار اهمیت دارد هویت اسلامی است که امروز اقتصاد ما با اهداف انقلاب همسویی ندارد و  بی‌روح بودن رفتارها، ساختارها و نهادهای اقتصادی ما از مبانی اسلام سبب آسیب‌پذیری آنها می‌شود.

وی بیان داشت: در گذشته کشور ما با خشکسالی‌های طولانی روبرو بود اما از علم لای‌روبی قنوات استفاده کرده و مشکل آب خود را حل می‌کردند، اگر امروز ما در حل بحران آب  کشاورزی عاجز شدیم به این علت است که از دانش گذشتگان خود غافل شدیم.

استاد دانشگاه امام صادق(ع) اظهار داشت: امروز الگوی مصرف، بازار، شهرسازی و بسیاری مسائل دیگر ما به علت همین بی‌هویتی و عدم استفاده از علم و تجربیات بزرگان و گذشتگان ناهمگون شده است.

پیغامی در خصوص آسیب‌شناسی اقتصادی، گفت: سال‌ها طولانی است که بین سه ساحت اقتصاد، سیاست و فرهنگ هیچ ارتباطی وجود ندارد، بعد از دوره قاجار یک گسیختگی عمیقی بین فرهنگ، اقتصاد و سیاست ایجاد شد که در دوره پهلوی نیز ادامه پیدا کرد، بعد از انقلاب هم هنوز این مشکل برطرف نشده است.

وی افزود: کشور ما در بخش سیاسی به مقاومت شناخته می‌شود اما هنوز در زمینه اقتصادی مشکل دارد، برای رفع این مشکل ما باید به هویت تاریخی خود توجه کنیم که کدام دوره به شکوفایی اقتصادی دست یافته و علت آن چه بوده است.

استاد دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه در دانشگاه‌های ما علوم میان‌رشته‌ای تدریس نمی‎شود، ادامه داد: امروز در دانشگاه‌ها و رشته‌های اقتصادی ما بی‌هویتی وجود دارد، چراکه در دانشگاه‌ها به علوم اقتصاد اسلامی و بومی کشور خودمان توجه نمی‌شود.

پیغامی بیان داشت: بسیاری از مسائل در تاریخ بیان شده است و باید دانشجویان ما با دوره شکوفایی اقتصاد اسلامی آشنا شوند در حالیکه این مسائل در دانشگاه‌های ما بیان نمی‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امروز برخی در حوزه علمیه از پول صحبت می‌کنند اما باید گفت تا وقتی موضوع پول به درستی حل نشود صحبت از بانک سودی ندارد، دانشجویان و طلاب تفاوت خط فکری سیدجمال با مدرس را نشنیده‌اند که اگر شنیده بودند در مسیر خط فکری مدرس حرکت می‌کردند./202/807/ب1

ارسال نظرات