۲۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۰
کد خبر: ۴۸۷۹۳۰

مخالفت مقتدا صدر با طرح آشتی ائتلاف ملی عراق

فراکسیون صدری‎ها در پارلمان عراق با طرح آشتی پیشنهادی فراکسیون اتحاد قوای اهل سنت عراق بخاطر دو درخواستی که گفته می‎شود انجام آن به مفهوم بازگشت به پله اول است، مخالفت کرد.
طرفداران مقتدا صدر

 

به گزارش خبرگزاری رسا، زینب السهلانی نماینده پارلمان از فراکسیون الاحرار وابسته به جریان صدر به خبرگزاری عراقی المعلومه گفته است: در صورتی که طرح آشتی اتحاد قوای اهل سنت در برگیرنده عفو تروریست ها و لغو قانون ریشه کنی حزب بعث و انحلال الحشد الشعبی باشد، امکان ندارد جریان صدر آن را بپذیرد.

وی اضافه کرده است که طرح آشتی ملی هرگز به معنی آن نیست که خون شهدای الحشد الشعبی و قربانیان تروریسم و جنایات حزب منحله بعث در عراق نادیده گرفته شود.

در طرح آشتی پیشنهادی اتحاد قوای اهل سنت عراق که تحت عنوان 'دیدگاه مشترک عرب های سنی در قبال طرح آشتی ملی' منتشر شده است، به صراحت به انحلال الحشد الشعبی اشاره شده و از آن به عنوان 'گروه شبه نظامی' یاد کرده است، این درحالی است که این تشکیلات مهمترین گروه مسلح بود که یورش گروه تروریستی داعش را به عراق در 2014 مهار کرد.

از طرفی پارلمان عراق با اکثریت آراء چندی قبل قانون بسیج مردمی را تصویب کرد و این تشکیلات نظامی به یکی از نیروهای مسلح عراق که بطور مستقیم تحت امر نخست وزیر عراق است، درآمد.

همچنین در طرح آشتی پیشنهادی اتحاد قوا بر ضرورت صدور یک قانون جدید عفو عمومی و آزادی تمامی زندانیان و انحلال کمیته مبارزه با ریشه کنی حزب بعث و اعاده حیثیت به بعثی هایی که مورد بازخواست قضایی قرارگرفته و یا به زندان محکوم شده و یا از مناصب خود برکنار شده اند درخواست، و بر ضرورت پرداخت حقوق کامل به آنها تاکید شده است.

زینب السهلانی گفته است که طرح آشتی نباید به قیمت تجارت با خون شهدای الحشد الشعبی و قربانیان تروریسم وحزب منحله بعث باشد و علاوه بر این ها نباید صدها جنایت و کشتار از جمله انفال، اسپایکر، شعبانیه و قیام محمد مظلوم در الانبار و غیره را نادیده بگیرد.

این نماینده صدری در پارلمان عراق گفته است که هدف این نوع طرح آشتی در صورتی که اثبات شود که فراکسیون اتحاد قوای اهل سنت متولی آن است، به مفهوم بازگشت به پله اول و شکست عملیات های آزادسازی و از دست رفتن حقوق شهدا، آوارگان، بیوه زنان و ایتام است.

وی درعین حال بندهای مربوط به بازسازی مناطق آزادشده و بازپس گیری مناطق اشغال شده و بازگرداندن آوارگان به شهر و دیار خود و پرداخت غرامت به آسیب دیدگان و پایان دادن به پرونده های فساد را از جمله نکات مثبت طرح آشتی پیشنهادی اتحاد قوا دانست.

تاکنون ائتلاف ملی فراگیرترین مجموعه سیاسی که دولت و بزرگترین فراکسیون را در پارلمان عراق در اختیار دارد به علاوه جریان صدر و اتحاد قوا هریک طرح های آشتی پیشنهادی خود را مطرح کرده اند.

سازمان ملل تاکنون فقط طرح آشتی ملی پشنهاد شده از سوی ائتلاف ملی به رهبر سید عمار حکیم را مورد تایید قرار داده اما هنوز موضع خود را در قبال دو طرح آشتی دیگر مطرح بیان نکرده است./994/ب102/ف
منبع: ایرنا

ارسال نظرات