رویکرد استقلال محور راه تحقق اقتصاد مقاومتی است
حجت الاسلام رضا عزت زمانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با تأکید بر اهمیت اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: اقتصاد مقاومتی در چهارچوب نظام دینی، چه در بعد فردی و چه اجتماعی، موجب قوام فرد و اجتماع می شود.
وی افزود: خداوند در قرآن می فرماید اموال خود را دست سفیهان ندهید و ما در کسب، نگهداری و هزینه و همچنین در چهارچوب تعاملات اقتصادی باید این دستور قرآنی را سرلوحه کارها قرار دهیم و مدیریت اقتصادی خود را به دست سفیهانی که توان مدیریت را ندارند نسپاریم.
مدیرعامل مؤسسه ولاء منتظر تصریح کرد: اگر ما جامعه اسلامی را به عنوان یک شخصیت و جایگاه به حساب بیاوریم، تعاملات و ارتباطات در دنیای پر فراز و نشیب امروزی نیازمند برنامه ریزی دقیق و منسجمی در همه امور به ویژه موضوع اقتصاد است که استفاده از ظرفیت ها و توانمندی ها و نیز تولید علم اقتصاد مبتنی بر نگاه دینی و معرفتی یکی از لازمه های این مدیریت است.
حجت الاسلام عزت زمانی با مهم بر شمردن تولید علم در حوزه اقتصاد خاطرنشان کرد: اندیشه، فکر و منابع اقتصادی نباید در اختیار اندیشه ای قرار بگیرد که مخالف مبانی فکری اسلامی است که در این صورت، اقتصاد به دست سفیهانی افتاده است که در قرآن از این موضوع نهی شده است.
وی اضافه کرد: وقتی ما اعتقاد به نظام سازی اسلام داریم، این موضوع در حوزه اقتصاد نیز صادق است و نظام اقتصادی جامعه اسلامی باید در چهارچوب مفاهیم و معارف دینی طراحی شود و با استفاده از تمامی ظرفیت های درونی کشور به سمت شکوفایی اقتصاد گام بردارد.
مدیرعامل مؤسسه ولاء منتظر تأکید کرد: در کشورهایی که دارای اقتصاد قوی هستند و در فروپاشی نظام اقتصادی لیبرال توانسته اند خود را سرپا نگه دارند، تأکید بر روی استواری اقتصاد بر مبنای استفاده از ظرفیت، تمدن، فرهنگ، نیروی انسانی و مبانی فکری خود بوده است و نسخه بومی شده خود را اجرا کرده و ثبات اقتصادی را به وجود آورده اند.
وی در ادامه ابراز کرد: اقتصاد مقاومتی هم دقیقاً بر همین پایه های معرفتی و تاریخی تمدنی در جهت استفاده از ظرفیت های درونی کشور استوار است و این ساختار می تواند اقتصاد را در برابر تمام لرزش ها و وضعیت نا به سامان دنیا مقاوم کند.
حجت الاسلام عزت زمانی با اشاره به تأکید فراوان اسلام به موضوع اقتصاد یادآور شد: اگر کسی کنکاش خوبی در موضوع اقتصاد در اسلام داشته باشد متوجه می شود که در فقه اسلامی دستورات متعدد اقتصادی وجود دارد و بعد از موضوعات سیاست و احکام، موضوعات اقتصادی از بیشترین فراوانی در منابع دینی ما برخوردار است.
وی افزود: طلاب و روحانیان به عنوان مرجع فکر و فرهنگ، همواره مورد اعتماد جامعه هستند و در طول تاریخ علما به عنوان محل مراجعه مردم در تمامی مسائل اجتماعی، سیاسی و دینی بوده اند و این نقش می تواند در ایجاد نهضت عظیم حمایت از اقتصاد مقاومتی و تولیدات داخلی تأثیرگذار باشد.
مدیرعامل مؤسسه ولاء منتظر در ادامه ابراز کرد: حتی در مقطعی از تاریخ علمای بزرگ اسلام جریانی را طراحی کردند که در راستای حمایت از تولید داخل، توانست کمک زیادی به اقتصاد کشور کند و صنعت نساجی که از اساسی ترین صنایع در آن دوران بود دوباره احیاء شد و در حالی که حتی آن زمان سیستم حکومتی، نظام اسلامی نبود اما این حرکت علما در راستای تقویت اقتصاد ملی بسیار راهگشا و تأثیرگذار بود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: این نگاه استقلال محور و مبتنی بر استفاده از ظرفیت درونی کشور و تأکید بر تحقق اقتصاد مقاومتی، باید توسط طلاب و روحانیان ترویج شود و با درک فضای اقتصاد کشور، فرهنگ استفاده از کالای داخلی نهادینه شود./872/ت302/ی