۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۷:۴۰
کد خبر: ۴۹۲۳۲۷
استاد در خارج حوزه علمیه قم:

راه خروج از رکود تقویت و بالابردن کیفیت تولید داخلی است

حجت‌الاسلام و المسلمین رفعتی، حذف سود کلان بانکی، تقویت و بالابردن کیفیت تولید داخلی، پیاده‌سازی و عمل به دستورات اقتصادی اسلامی، افزایش صادرات غیر‌خام و کاهش مالیات بر تولید و کار را از راه‌های خروج از رکود اقتصادی دانست.
حجت الاسلام والمسلمین عباس رفعتی

حجت‌الاسلام و المسلمین عباس رفعتی نائینی، رییس مرکز تخصصی حقوق و قضای حوزه علمیه قم، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به راهکار‌های خروج از رکود اقتصادی، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین راه‌های خروج از رکود، اجرای طرح اقتصاد مقاومتی است.

وی افزود: حذف سود کلان بانکی، تقویت و بالابردن کیفیت تولید داخلی، پیاده‌سازی و عمل به دستورات اقتصادی اسلامی، افزایش صادرات غیر‌خام و کاهش مالیات بر تولید و کار از دیگر راه‌های خروج از رکود اقتصادی است.

وی با مهم ارزیابی کردن برخورد قاطع با فساد اقتصادی، خاطرنشان کرد: برخورد قاطع با فساد‌های اقتصادی نقش مهمی در کاهش رکود اقتصادی در کشور خواهد داشت، لذا ضروری است تا این برخورد، قاطعانه و همراه با عمل باشد، چرا که به صِرف شعار نمی‌توان با مفسدان اقتصادی مبارزه کرد.

رییس مرکز تخصصی حقوق و قضای حوزه علمیه قم با بیان این که ایجاد اشتغال یکی از مسایلی است که می‌توان رکود اقتصادی موجود در کشور را برطرف ساخت، تصریح کرد: با افزایش تسهیلات قرض‌الحسنه بانکی، می‌توان شغل‌های زیادی را ایجاد کرد.  

نظام بانکی فعلی، مخرب اقتصاد ایران است

وی با تأکید بر این که نظام بانکی کشور چه ربوی باشد یا خیر، مخرب اقتصاد است، افزود: نظام بانکی باعث شده است تا به جای آن که ثروت، مولد و کارآفرین بوده و رفاه عمومی را به ارمغان آورد، موجب تجمیع نقدینگی و ثروت در بانک‌ها ‌شود.

این استاد برجسته حوزه علمیه اظهار داشت: یکی از عوامل و موانع رونق کسب و کار در ایران، شیوه بانکداری موجود و غیر اسلامی است. از این رو پیش‌بینی می‌شود اگر وضعیت نظام بانکداری بدین صورت ادامه یابد، بانک‌ها با ورشستگی روبرو شوند.

وی ابراز داشت: کارخانه‌ای که قرار است 30 درصد سود به بانک بدهد و 50 درصد هزینه تولید بپردازد، اگر 20 درصد سود برای خود در نظر بگیرد، طبعاً 100 درصد می‌شود که در نهایت جنس تولید شده دو برابر قیمت، به دست مصرف کنند خواهد رسید، از این رو اگر سود تسهیلات بانکی کاهش نیابد، سفارش رهبر معظم انقلاب مبنی بر تولید و کار و اشتغال، عملی و اجرایی نمی‌‌‌‌‌گردد.

مشاور عالی مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور، تصریح کرد: در چنین شرایطی، طبعاً مصرف کننده رغبتی برای خرید کالای داخلی نشان نمی‌دهد، چرا که جنس خارجی ارزان‌تر و با کیفیت بالاتری نسبت به کالای داخلی، در اختیار مصرف کننده قرار می‌گیرد و این روند در نهایت منجر به ورشکستگی تولیدکننده داخلی می‌شود.  

جنگ‌های اقتصادی با جنگ‌های فرهنگی و اجتماعی متفاوت است

وی با تأکید بر این که در حال حاضر در جنگ اقتصادی به سر می بریم، عنوان کرد: مسؤولان باید به این باور برسند که ایران اسلامی مورد تهاجم اقتصادی قرار گرفته است، بنابراین ضروری است تا دولت و مجلس قوانین تجاری، مالیاتی، اقتصادی و به ویژه در شیوه خصوصی‌سازی و اجرای سیاست‌های اصل 44، تجدید نظر کرده و آن را اصلاح کنند.

عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی،‌ پژوهشی امام خمینی(ره)، خاطرنشان کرد: جنگ‌‌های فرهنگی و اجتماعی با جنگ‌ اقتصادی تفاوت اساسی دارد. چرا که در ثانیه‌های ابتدایی جنگ نظامی آحاد جامعه از شروع جنگ اطلاع یافته و خود را آماده حضور در عرصه دفاع می‌کنند.

وی در ادامه افزود: در جنگ‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی ممکن است دشمن تهاجم خود را آغاز کرده و سال‌ها آن را ادامه دهد، اما کسی از کم و کیف آن اطلاعی نداشته باشد، بنابراین در سال‌های ابتدایی دفاعی در برابر این تهاجم صورت نخواهد گرفت.

حجت الاسلام و المسلمین رفعتی با اشاره به ضرورت برخورد قاطع قوه قضاییه با مفسدان اقتصادی، اظهار داشت: قوه فضاییه باید با مفسدان اقتصادی برخوردی قاطع و بدون ملاحظه‌ای داشته باشد تا همچون صحنه‌های دیگر، در جنگ اقتصادی نیز بر دشمن پیروز شویم./878/ ۳۰۱/ص

ارسال نظرات