مدیریت و سازماندهی بیش از ۳۲۰ هزار اصطلاح در حوزه علوم اسلامی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مراسم رونمایی از پایگاه مدیریت اطلاعات علوم اسلامی با حضور جمعی از پژوهشگران و طلاب حوزه علمیه امروز در سالن همایش های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد.
حجت الاسلام محمدهادی یعقوب نژاد معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در این مراسم با بیان این که رونمایی امروز حاصل تجربه 25 ساله پژوهشگران است، ابراز داشت: از همان روز نخست بحث اطلاع رسانی و حوزه مدیریت اطلاعات در دفتر تبلیغات مورد اهمیت بود و دفتر تبلیغات بانی اصطلاح نامه های اورجینال بوده و اولین مرکزی است که در این حوزه وارد شده است.
وی افزود: از همان ابتدا به این نتیجه رسیدیم که باید در بستر مجازی کار کنیم، چراکه امروز آمار استفاده کنندگان از این فناوری بزرگ خیره کننده است و محیط پیشرفت کننده ای است که به سرعت پیش می رود و به همین جهت در پژوهش دفتر تبلیغات به این محیط های نو و جدید توجه ویژه ای داشته است.
معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به این که بدنه حوزه باید از این بسترها برای نشر معارف دین استفاده کند، ابراز داشت: کاری که در بخش پژوهش دفتر انجام گرفت همان اصطلاح نامه بود که به وسیله آن در 9 یا 10 رشته علوم اسلامی نظم و نسق معنایی داده ایم، چراکه اصطلاحات علمی همچون انسان ها یک سری ارتباطات ساختاری و ظاهری و یک سری ارتباطات سببی دارند.
وی خاطرنشان کرد: بیش از 360 هزار اصطلاح در این اصطلاح نامه جمع آوری شده که پایه تنظیم و سازماندهی اطلاعات علوم اسلامی است، چراکه ما ممکن است بیشترین و بهترین اطلاعات را داشته باشیم ولی بدون نظم دهی به آنها قابل استفاده نیست و از طرفی بهترین اطلاعات سازماندهی شده هم اگر اشاعه نشود و مورد استفاده دیگران قرار نگیرد بازهم ارزشی ندارد و از همین رو در پایگاه مدیریت اطلاعات علوم اسلامی بیش از 320 هزار اصطلاح در حوزه علوم اسلامی نظم و تدقیق شده است.
حجت الاسلام یعقوب نژاد ابزارهای روز را بهترین وسیله برای نشر معارف انقلاب اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: ما باید با مدیریت و نظم، دنیا را کشور خودمان و معارف انقلاب و اسلام آشنا کنیم و در دفتر تبلیغات اسلامی هیچ اطلاعات در همین فضا قرار می گیرند و ما امیدواریم این کار زمینه یک تحول در حوزه دین باشد.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب که در تولید علم فریاد می زنند و آن را از حوزه و دانشگاه درخواست می کنند در حقیقت مبتنی بر همین گونه فعالیت های مدیریتی در اطلاعات اسلامی است، چراکه تولید علم مبتنی بر داشته ها است و بدون داشته ها نمی توانیم در جاده تولید قدم برداریم یعنی باید با نگاهی به گذشته به سمت آینده حرکت کنیم./1330/پ۲۰۲/ج