۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۵
کد خبر: ۴۹۵۰۷۳
ولایتی:

دانشگاه ‌آزاد ستاد انتخاباتی هیچ کاندیدی نیست

رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد، گفت: دانشگاه آزاد پایگاه هیچ مجموعه انتخاباتی نیست، دانشجویان و اساتید ما مانند بقیه مردم در سرنوشت کشور شرکت می‌کنند ولی دانشگاه به هیچ وجه ستاد انتخاباتی جناح‌ها نیست.
ولایتی

به گزارش خبرگزاری رسا، مراسم معارفه سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز با حضور علی اکبر ولایتی در سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد. در این مراسم دبیران هیات های امنای استانی، معاونین دانشگاه و اساتید دانشگاه های کشور حضور داشتند.

علیمحمد نوریان در سوم اردیبهشت ماه با تصویب هیات موسس دانشگاه به عنوان سرپرست این دانشگاه منصوب شد. پیش از این حمید میرزاده ریاست این دانشگاه را برعهده داشت.

علی‌اکبر ولایتی رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد در مراسم معارفه علی‌محمد نوریان سرپرست این دانشگاه، گفت: به علی‌محمد نوریان تبریک می‌گویم و از وی تشکر می‌‌کنم که مسئولیت سرپرستی دانشگاه آزاد را پذیرفت، از میرزاده به خاطر زحمات زیاد، از عبدالله جاسبی به خاطر تأثیرگذاری در پایه‌گذاری دانشگاه آزاد و در رأس همه از مرحوم آیت‌الله هاشمی تشکر می‌کنم و سپاس فراوان از مقام معظم رهبری به خاطر عنایت ویژه نسبت به دانشگاه آزاد داریم.

وی با بیان اینکه انتظار مقام معظم رهبری از دانشگاه آزاد این است که این دانشگاه همانطور که توسعه کمی یافته ارتقای کیفی نیز پیدا کند، گفت: دانشگاه آزاد یک ویژگی دارد که نه در ایران بلکه در دنیا بی‌نظیر است و آن این است که هزینه این دانشگاه را مردم ایران از فقیرترین اقشار می‌پردازند یعنی کارگر شریفی که با عرق جبین پول در می آورد به زحمت شهریه این دانشگاه را فراهم می‌کند تا فرزندش درس بخواند.

رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد، افزود: چنین مسأله‌ای را در هیچ مؤسسه در کشور نداریم بنابراین پولی که در این دانشگاه هزینه می‌شود واقعاً پولی است که باید آن را مراقبت کرد و حداکثر وسواس را برای هزینه‌کرد آن به خرج داد.

ولایتی گفت: این دانشگاه علم را به تمام نقاط کشور برده حتی در اعماق کوهستان و حاشیه کویر و هر کجا توانسته واحدی تأسیس کند این کار را انجام داده و تأثیر علمی را در همه جا تسهیل کرده است و کمتر کشوری در دنیا وجود دارد که به نسبت تعداد جمعیت این تعداد دانشجو داشته باشند.

رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد، عنوان کرد: ما همواره باید ارزیابی داشته باشیم که آیا تمام رشته‌هایی که در دانشگاه آزاد داریم لازم است؟ یا اینکه لازم است در نوع رشته‌ها تجدید نظر کنیم و بدانیم نیاز کشور چیست؟ یکی از مشکلات ما این است که سطح بالای تحصیلی و سطح معمولی تحصیلی داریم ولی سطح معمولی تحصیلی به تعدادی نیست که بتوان نیازمندی‌های دستگاه‌های مختلف را به لحاظ تکنسین تکمیل کرد، آیا تا به حال بررسی کرده‌ایم که چه میزان تکنسین نیاز داریم؟

ولایتی تأکید کرد: باید در کشور نخبه‌یابی کنیم، اگر کسی نخبه است و وضع مالی لازم برای پرداخت شهریه دانشگاه آزاد را ندارد باید برای او تخفیف قائل شویم یا حتی نخبگان را بورسیه کنیم.

وی افزود: به پیشنهاد من بودجه پژوهشی دانشگاه آزاد از 600 میلیارد تومان به هزار میلیارد تومان رسید که باید یکی از مسائل مهم این باشد که افراد نخبه را در درجه اول از دانشگاه آزاد و سپس از دانشگاه‌های دیگر بورسیه کنیم.

رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد، اظهار داشت: چرا باید سفارتخانه‌های کشورهایی که با ما رابطه خوبی ندارند یا برخی از آنها بدنام هستند نخبه‌های ما را بورسیه کنند و به کشور خودشان ببرند؟ این مسأله سبب فرار مغزها می‌شود. ما باید به فکر جایگزین کردن اساتید بازنشسته هم باشیم بنابراین می‌توانیم از حالا کادر آموزشی را بورسیه کنیم.

وی با بیان اینکه پیشرفت در فناوری نیاز به آزمایشگاه دارد، گفت: برای اینکه بتوانیم آزمایشگاه‌هایمان را مجهز کنیم می‌توانیم در برخی هزینه‌ها صرفه‌جویی کنیم که سرپرست جدید دانشگاه آزاد در همین اوایل کار برخی هزینه‌ها را متوقف کرده زیرا برخی توسعه‌ها بی‌جهت است. گاهی زمین گران قیمتی را می‌خرند که معلوم نیست چه کاری می‌خواهند انجام دهد، باید صرفه‌جویی کنیم و هزینه‌ها را برای کارهای با اولویت بیشتر قرار دهیم.

رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد اضافه کرد: علم بدون آزمایشگاه تقلیدی و ابتر است. اینکه کتاب خارجی را ترجمه کنیم و درس دهیم پس خودمان چه چیزی به دست آورده‌ایم؟ علی‌محمد نوریان باید حوزه‌ای را تعریف کند که با کارخانه‌ها ارتباط داشته باشد و نیاز کارخانه‌ها از دانشگاه آزاد تأمین می‌شود.

وی افزود: علوم پزشکی ما نسبت به سایر قسمت‌ها پیشرفت نکرده ما باید حوزه‌های تخصصی و نیمه تخصصی داشته باشیم، بیمارستان‌های رو به اتمام ما باید بهره‌برداری شود.

 نابسامانی‌های فرهنگی دانشگاه آزاد باید اصلاح شود

ولایتی با بیان اینکه مسأله فرهنگی بسیار مهم است، عنوان کرد: گلایه‌هایی از برخی نابسامانی‌های فرهنگی در دانشگاه آزاد شنیده می‌شود که باید اصلاح شود، اینجا دانشگاه آزاد اسلامی است اگر بقیه دانشگاه‌ها پسوند اسلامی ندارند اینجا پسوند اسلامی دارد. این اسم باید با مسمی باشد، اگر آثار برجسته‌ای در راستای اسلام در این دانشگاه نبینیم حداقل خلاف این مسأله را هم نبینیم. انتظار ما از تمام واحدها این است که فضای اسلامی در دانشگاه آزاد باشد.

دانشگاه ‌آزاد ستاد انتخاباتی هیچ کاندیدا نیست

رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد، خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد پایگاه هیچ مجموعه انتخاباتی نیست، دانشجویان و اساتید ما مانند بقیه مردم در سرنوشت کشور شرکت می‌کنند ولی دانشگاه به هیچ وجه ستاد انتخاباتی جناح‌ها نیست.

وی افزودئ: دانشگاه محل علم و فناوری است و نباید به محیط انتخاباتی تبدیل شود زیرا این مسأله رسالت دانشگاه نیست و مصلحت دانشگاه هم در این موضوع نیست. چنین مسائلی سبب وهن و تضعیف دانشگاه می‌شود ولی دانشجو باید به عنوان رشته فرهیخته بیشترین تأثیرگذاری را در انتخابات داشته باشد زیرا تأثیرگذاری با اینکه اتاقی به عنوان ستاد انتخاباتی در دانشگاه باشد متفاوت است.

وی در رابطه با انتخابات دانشگاه آزاد، گفت: هر آنچه در انتصابات صورت می‌گیرد پایدار است، علیرضا منادی نماینده مجلس بوده و به عنوان معاون دانشگاه آراد می‌تواند ارتباط خوبی بین دانشگاه آزاد و نمایندگان ایجاد کند،

حجت‌الاسلام کلانتری سال‌های طولانی نماینده نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران بوده و معاون فرهنگی دانشگاه آزاد شده است و موسی‌خانی می‌تواند پژوهش‌های دانشگاه را متناسب با نیازهای پژوهشی هر استان مطابقت داده و هسته مرکزی پژوهش را تشکیل دهد تا پژوهش‌ها هم کاربردی باشد و هم به صورت مقاله ارائه شود.

ولایتی عنوان کرد: کسی ممکن است تصور کند این تحولات موقت است ولی موقت نیست بلکه بنیادی است و تمام افراد از نوریان گرفته تا معاونان با قوت به کارشان ادامه می‌دهند.

وی با بیان اینکه مسأله ارزیابی نمایندگی‌های خارجی دانشگاه آزاد بسیار اهمیت دارد، گفت: 10، 12 مرکز خارجی داریم که مشخص نیست چه می‌کنند، اگر مرکز خارجی برای این است که دانشجوی خارجی جذب کنیم باید ببینیم از این تعداد مراکز ما چند مرکز این کار را انجام می‌دهند.

رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد عنوان کرد: ما با کشور عراق به عنوان کشور همسایه که بسیار از دشمنان صدمه دیده و آمادگی همکاری با ما را دارند چقدر همکاری داشته‌ایم؟ با مردم آذربایجان چقدر همکاری کردیم؟ مراکز دانشگاه آزاد در مسکو یا دوبی چه می‌کنند؟ اگر جاهایی هست که می‌توانیم در آنجا شعبه دانشگاه آزاد ایجاد کرده و به مردم آنها کمک کنیم می‌توانیم این کار را انجام دهیم، در لبنان شعبه ما مفید بوده و باید یک ارزیابی کامل داشته باشیم.

ولایتی گفت: دست دانشگاه آزاد برای توسعه بازتر از دانشگاه‌های دولتی است زیرا در دانشگاه‌های دولتی قوانینی است که دستشان به اندازه مسئولان دانشگاه آزاد باز نیست بنابراین انتظار این است که دانشگاه آزاد فعال‌تر باشد.

همچنین در این مراسم که با حضور دکتر ولایتی رئیس هیات امنا و هیات موسس دانشگاه و دکتر علی محمد نوریان سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، دکتر ولایتی با اهدای لوح تقدیر از زحمات دکتر واشقانی فراهانی، حجت الاسلام والمسلمین علی عسکری و دکتر دعاگویی در زمان دوران مسئولیت شان در دانشگاه آزاد اسلامی تشکر و قدردانی کرد.

گفتنی است در احکام صادره از سوی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر مرتضی موسی خانی به عنوان معاون پزوهش و فناوری دانشگاه، دکتر علیرضا منادی سفیدان به عنوان معاون امور مجلس و دکتر سیداصغر تروهید به عنوان مشاور و رئیس مرکز حوزه ریاست دانشگاه منصوب شدند./811/د۱۰۲/ج۱

ارسال نظرات