۰۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۵:۲۰
کد خبر: ۵۰۱۱۰۴
جامعه شناس مطرح کرد؛

شکل گیری زندگی دوم در فضای مجازی

حسینی زندگی مجازی یا زندگی دوم را یکی از پدیده های نوظهور عنوان کرد و گفت: زندگی دوم بر روی سبک زندگی نوجوانان و جوانان آثار بسیاری خواهد داشت به طوریکه می تواند در آینده نزدیک سبک زندگی ایرانی اسلامی را دچار چالشی جدی کند.
 فضای مجازی کشور

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از شبستان، امیرمحمد حسینی، جامعه شناس گفت: امروز شاهد هستیم که فضای مجازی و اینترنت در سطح گسترده ای به رقابت با فضای واقعی برخاسته است.

وی با اشاره به استقبال جوانان از فضای مجازی خاطرنشان کرد: جذابیت، تنوع، امکان دسترسی آسان، کم هزینه بودن، دسترسی به حجم انبوه اطلاعات در کمترین زمان ممکن  از جمله ویژگی های فضای مجازی است که باعث شده تا مورد توجه و استقبال جوانان قرار گیرد.

 حسینی با بیان اینکه فارغ از پیامدهای مثبت و منفی فضای مجازی باید به آثاری که فضای مجازی بر روابط اجتماعی افراد می گذارد، توجه داشته باشیم، تصریح کرد: تکنولوژی ها و ابزارهای وابسته به اینترنت بر رفتار و روابط اجتماعی افراد جامعه تاثیرات زیادی می گذارد که باعث ایجاد دغدغه هایی در میان جامعه شناسان و رفتارشناسان علوم اجتماعی شده است.

وی با اشاره به اینکه بازی های رایانه ای، شبکه های اجتماعی مجازی، سایت های متنوع کاربردی در فضای مجازی زندگی واقعی افراد جامعه را تحت تاثیر می گذارد، تصریح کرد: امروزه نوعی از زندگی با عنوان زندگی دوم در جوامع مختلف در حال شکل گیری است که یکی از پیامدهای فضای مجازی است.

حسینی درخصوص زندگی دوم و ویژگی های آن توضیح داد: زندگی دوم یا زندگی مجازی در مقابل زندگی واقعی شکل گرفته است به طوریکه در زندگی دوم، کاربران با استفاده از ابزارهای نوین ارتباطی، نوعی از زندگی مورد دلخواه خود را در فضای مجازی ترسیم می کنند، زندگی ای که در واقعیت امکان دستیابی به آن وجود ندارد.

وی با بیان اینکه زندگی در فضای مجازی می تواند تاثیرات مثبت و منفی بر سبک زندگی کاربران داشته باشد، خاطرنشان کرد: در زندگی دوم و با استفاده از فضای مجازی، کاربران با فرصت های جدید آموزشی، اقتصادی و فرهنگی آشنا می شوند و می توانند با استفاده از فضای مجازی بر میزان آگاهی و سطح دانش علمی خود بیفزایند.

حسینی با اشاره به آسیب های اجتماعی و خانوادگی حاصل از فضای مجازی و زندگی مجازی تصریح کرد: تضادهای فرهنگی، اجتماعی یکی از چالش های اصلی پیش روی فضای مجازی است که زندگی فردی و اجتماعی کاربران را تهدید می کند.

جامعه شناس تاکید کرد: زمانی که زیرساخت های فرهنگی و اجتماعی مورد نیاز تکنولوژی های نوین ارتباطی نظیر اینترنت، فضای مجازی و شبکه های اجتماعی فراهم نباشد، سبک زندگی افراد جامعه را دچار چالش و تغییر خواهد کرد.

وی با بیان اینکه نمی توان از ابزارهای نوین تکنولوژی چشم پوشی کرد، ادامه داد: همانطور که باید ابزارهای نوین ارتباطی را برای تسهیل در انجام امور به کار بگیریم، باید به پیامدهای منفی آن نیز توجه داشته باشیم.

حسینی با بیان اینکه زندگی مجازی یا زندگی دوم یکی از پدیده های نوظهوری است که در سایه فضای مجازی و شبکه های اجتماعی مجازی ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: زندگی دوم بر روی سبک زندگی نوجوانان و جوانان آثار بسیاری خواهد داشت به طوریکه می تواند در آینده نزدیک سبک زندگی ایرانی اسلامی را دچار چالشی جدی کند./۱۳۲۵//۱۰۲/خ

ارسال نظرات