ریشه اصلی بیماری ها عدم آرامش روح است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید امشب در دومین برنامه چشمه معرفت که از شبکه سوم سیما پخش شد، به تفسیر دعای مکارم الاخلاق صحیفه سجادیه پرداخت و گفت: صحیفه سجادیه گنجینه بسیار گرانبهایی از دعاها است.
وی افزود: این دعاها تمام مسائل مهم زندگی انسان را در بر دارد، در این دعاها بحث های عرفانی، سیاسی، اقتصادی، انسان شناسی، آداب معاشرت، سلامتی، جهاد و مسائل نظامی وجود دارد، در 54 دعای صحیفه همه این امور به ویژه عرفان اسلامی منعکس است.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که گنجینه گرانبهای صحیفه سجادیه فرصت خوبی برای تربیت نفوس است، اظهار داشت: به وسیله این معارف می توانیم خود و جامعه را تربیت کنیم، قرآن کلام خالق به مخلوق، نهج البلاغه کلام مخلوق برجسته به مخلوقات دیگر و صحیفه سجادیه کلام مخلوق با خالق است که همه یک حقیقت یعنی تربیت انسان ها را دنبال می کنند.
وی ادامه داد: دعای بیستم صحیفه مکارم الاخلاق نام دارد که به معنای ارزش های والای اخلاق انسانی است و 30 فصل را در بر می گیرد، در سال های گذشته 19 فصل را تفسیر کردیم و الان در فصل بیستم قرار داریم که درباره آرامش روح انسان صحبت می کند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که امروز انسان نیاز فوق العاده ای به آرامش دارد، ابراز داشت: امام سجاد(ع) به خدا عرضه می دارد که تو یار و یاور من در زمانی هستی که غمگین و محزون می شوم، خداوندا تو پناهگاه من هستی وقتی که محروم می شوم و در سختی ها و شدت ها استغاثه من به تو بوده و تو پناهگاه من در مشکلات هستی.
وی عنوان کرد: یکی از مشکلات به ویژه در عصر کنونی عدم آرامش روح است، برخی از طبیبان می گویند که 70 درصد مردم نوعی اضطراب فکری و حالت افسردگی دارند چون عوامل افسردگی در زمان ما بسیار است، از طرفی ریشه اصلی بسیاری از بیماری ها همین افسردگی و عدم آرامش روح است.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: حتی معتقد هستند که بیماری سرطان، دیابت و بسیاری از بیماری ها در اثر نداشتن آرامش روح است، اگر انسان آرامش روح داشته باشد گرفتار این گونه بیماری ها نمی شود، حال باید چکار کنیم که در برابر عوامل ناآرامی، آرامش روح پیدا کرده و با عوامل ناآرامی روح مبارزه کنیم.
وی اضافه کرد: قرآن کریم برای آرامش انسان دو دستور می دهد، در سوره انعام آیه 82 می فرماید کسانی که ایمان داشته باشند و ایمان خود را با ظلم و ستم آلوده نکنند امنیت و آرامش از آن آن ها خواهد بود یعنی ایمان به انسان آرامش می دهد، وقتی انسان بداند که تنها نیست و خدایی وجود دارد که بر همه چیز قادر است سبب آرامش می شود.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به آیه 28 سوره رعد گفت: آیه می فرماید کسانی که ایمان داشته باشند و دل آن ها مطمئن به یاد خدا شود آرامش دارند، با یاد خدا دل ها آرامش پیدا می کند؛ گاهی مشکلاتی پیش می آید اگر انسان با خدا خلوت کند و از خدا بخواهد به آینده امیدوار می شود و طوفان یأس روح ما را متلاطم نمی کند، اعتماد به خداوند به روح آرامش و به انسان طول عمر می دهد.
وی افزود: اعتماد به خداوند متعال به انسان توان می دهد که در برابر مشکلات قوی باشد و بایستد اما وقتی اعتماد نداشته باشد خود را در بیابانی تنها و مملو از وحشت می بیند، در روایات آمده که ممکن است برای انسان با ایمان حادثه ای پیش آید و از دنیا برود اما هرگز خودکشی و انتحار نمی کند.
این مرجع تقلید با بیان این که خود کشی کردن بر اثر ضعف ایمان است، اظهار داشت: وقتی انسان ایمان داشته باشد مأیوس نمی شود تا بخواهد خودکشی کند، انسانی که دارای قوت ایمان و اراده است هرگز سراغ خود کشی نمی رود.
وی ادامه داد: یکی از اسباب فراهم شدن آرامش در دنیای پر تلاطم کنونی یاد خداوند متعال است، باید بسیار یاد خدا کرده و به بندگان خدا کمک کرد چون سبب آرامش انسان و جامعه می شود./1323/پ۲۰۲/ج۱