۱۳ تير ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۲
کد خبر: ۵۰۹۱۷۴
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به نماینده مجلس:

اعضای هیأت نظارت بر مطبوعات افراد محترمی هستند/ پاسخ به تخلفات مطبوعاتی در کمتر از یک هفته

صالحی امیری با بیان اینکه متقاضیانی با مدارک لیسانس مامایی و پرستاری شیمی و معدن تقاضای نشریه سیاسی دارند، گفت: از ۶ هزار و ۸۰۰ مجوزی که در طول ۴ سال گذشته صادر شده ۳ هزار مورد به دلیل عدم انتشار لغو شده اند.
سیدرضا صالحی امیری

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز سه شنبه برای پاسخ به سوال حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر در مجلس حاضر شد؛ سوال این نماینده از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد عدم صدور مجوز برای بیش از ۶۰۰ نشریه بعد از چندین ماه از زمان مقرر قانونی بود. صالحی امیری در ابتدای سخنان خود گفت: وظیفه خودم می دانم از شهامت و شجاعت مجلس در برخورد با حادثه تروریستی تقدیر کنم، نمایش قدرت در مجلس در روز حادثه برای همه درس آموز بود.

وی اظهار داشت: بازگشت رئیس مجلس به صحن مجلس و فعالیت مجلس در آن روز بیانگر تعلق خاطر  نمایندگان به ملت و دفاع از هنجارها و ارزش های ملی است.

صالحی امیری با بیان اینکه دولت یازدهم در طول ۴ سال گذشته در حوزه حمایت از مطبوعات کارنامه قابل دفاعی از خود ارایه داده است، بیان کرد: شاید بهترین روند بعد از انقلاب در مورد صدور پروانه و مجوز برای نشریات و فعالیت های رسانه ها در دولت یازدهم انجام شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ما در حوزه حمایت از مطبوعات تاکنون ۱۵ اقدام مهم را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت یازدهم انجام داده ایم، گفت: زمان صدور مجوز از سه سال به کمتر از ۶ ماه کاهش یافته و در حال حاضر نیز در دایره ۵ ماه قرار داریم و تمام روند صدور مجوز به طور الکترونیکی است. یعنی همه متقاضیان در سراسر کشور می توانند از طریق ثبت در سایت معاونت امور مطبوعاتی اقدام خود را انجام دهند و کد رهگیری دریافت کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تا الان که در این سمت هستم حتی یک مورد تخلف در مورد عدم پیگیری ثبت نام متقاضیان گزارش نشده و حتی در بحث یارانه به مطبوعات و رسانه ها ما این رقم را به یکصد میلیارد تومان افزایش داده ایم و الان مجموعه رسانه ها با حمایت جدی دولت کار خود را انجام می دهند.

وی خاطرنشان کرد: هم صدور مجوز برای رسانه های دولتی و بخش عمومی حذف شده و هم یارانه ها در این زمینه حذف شده است. یعنی ما از این به بعد هیچ مجوزی برای بخش دولتی و حتی شهرداری ها صادر نمی کنیم و یارانه آن ها نیز حذف شده است و این اقدام به دلیل حمایت از بخش خصوصی در این زمینه است.

وی با اشاره به فعالیت های این وزارتخانه برای بحث بیمه خبرنگاران و امنیت شغلی آنان خاطرنشان کرد: انتخابات خانه مطبوعات به صورت الکترونیکی در سراسر کشور برگزار شد و امروز ما موفق شدیم نظام آموزش خبرنگاری را فعال کنیم و ۲۹ دوره آموزشی در سال ۹۵ در این زمینه برگزار کرده ایم.

وی تاکید کرد: تا قبل از دولت یازدهم ۲۰۰ سایت مجوز فعالیت داشته اند ولی در دولت یازدهم ۲۵۰۰ سایت مجوز دریافت کرده اند. از ابتدای انقلاب تاکنون ۱۳ هزار و ۸۰۰ مجوز صادر شده است که از این تعداد ۶ هزار و ۸۰۰ مجوز مربوط به ۴ سال دولت یازدهم است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه بیان کرد: در جلسه روز گذشته هیئت نظارت بر مطبوعات ۱۷۱ پرونده مورد رسیدگی قرار گرفت که از این تعداد ۱۲۴ مورد مجوز صادر شد و ۴۳ مورد نیز فاقد صلاحیت معرفی شدند.

صالحی امیری تاکید کرد: ما در حال حاضر می بینیم که متقاضیانی با مدارک لیسانس مامایی و پرستاری شیمی و معدن تقاضای نشریه سیاسی در سطح ملی دارند.

وی بیان کرد: از ۶ هزار و ۸۰۰ مجوزی که در طول ۴ سال گذشته صادر شده ۳ هزار مورد به دلیل عدم انتشار لغو شده اند. یعنی از هر دو مجوز ۱ مورد منتشر نمی شود و این شایسته نیست که ما این همه کار را برای صدور مجوز انجام دهیم و بعد تقریباً نیمی از آن ها منتشر نشود.

وی ادامه داد: ما در چنین فضایی انتظار داریم که با توجه به سرعت رسیدگی مورد تشویق قرار گیریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: باید صلاحیت های فردی همزمان با صلاحیت های حرفه ای در نظر گرفته شود و فرد دارای تجربه لازم در این حوزه باشد.

وی گفت: تا زمانی که قانون اصلاح نشود ما مسئولیت خودمان را در این حوزه دنبال خواهیم کرد و البته یک کار اساسی نیز در این زمینه انجام داده ایم و آن عدالت رسانه ای است و برای اولین بار شاهد در اولویت قرار گرفتن نشریات شهرستانی بوده ایم که یارانه تعلق گرفته به این نشریات نیز سه برابر نشریات مرکز بوده است.

وی بیان کرد: حوزه فعالیت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازوکار انجام این فعالیت ها به صورت قانونی و شفاف است و اگر بخواهیم تخلفات گذشته را بیان کنیم مثنوی ۷۰ من کاغذ است. آقای حاجی دلیگانی می گویند تقاضاهای سال های ۹۳ و ۹۴ در نوبت است که این خلاف است و نباید بی انصافی کنند.

صالحی امیری تاکید کرد: برای اولین بار در این دولت همه مراحل ثبت نام شفاف و عینی انجام می شود و ظرف ۷۲ ساعت بعد از ثبت نام به فرد اعلام می شود که مدارک را کامل کند و اگر مدارک را ظرف این مدت کامل کند کد رهگیری دریافت می کند. اما کسانی بوده اند که به دلیل عدم تکمیل مدارک کد رهگیری دریافت نکرده اند و چون کد رهگیری ندارند لذا نمی توانند پیگیری های لازم را انجام دهند اما اگر کسی کد رهگیری داشته باشد بیش از ۶ ماه در نوبت دریافت مجوز نمی ماند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به حاجی دلیگانی گفت: شما می گویید اگر ما ۵ تا ۶ جلسه بگذاریم کار تمام است، آقا این چه حرفی است که می زنید ما هر روز ثبت نام داریم و هر هفته نیز جلسه داریم و هر جلسه به طور متوسط ۱۰۰ پرونده را از نوبت خارج می کنیم اما هر روز ثبت نام وجود دارد و اینکه بگوییم با ۶ جلسه کار تمام می شود، درست نیست.

صالحی امیری بیان کرد: روند فعلی قانون دارای خلاء است که ما در لایحه جدید آن را برطرف کرده ایم و به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرده ایم و آن این است که باید صلاحیت حرفه ای دیده شود و دلیل آن نیز روشن است. به طور مثال فرد دارای لیسانس پرستاری و مامایی چرا باید روزنامه سیاسی و فرهنگی در سطح ملی داشته باشد؟ ما معتقدیم باید تخصص های حرفه ای دیده شود و قانونگذار باید این موضوع را تصویب کند تا ما آن را اجرایی کنیم.

وی گفت: امروز که با شما صحبت می کنم یک مورد تخلف نه در بحث یارانه و نه در بحث رسیدگی وجود ندارد و همه منطبق با قانون است و هر موردی را که نمایندگان دارند به بنده منعکس کنند کمتر از یک هفته پاسخ آن را خواهیم داد.

وی با اشاره به ترکیب هیئت نظارت بر مطبوعات گفت: اعضای هیئت نظارت بر مطبوعات افراد محترمی هستند آیت الله قمی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و معاونت دفتر مقام معظم رهبری، آقای سراج رئیس سازمان بازرسی کشور و نماینده قوه قضاییه، آقای وکیلی نماینده مجلس شورای اسلامی، آقای جمشیدی عضو هیئت علمیه قم و عزیزان دیگر هستند و هر هفته بنده با توجه به اینکه موظف به حضور نیستم اما در جلسات حضور می یابم.

وی با بیان اینکه مطبوعات امروز در وضعیت بسیار خوب بعد از انقلاب هستند تاکید کرد: مطبوعات امروز هم دارای آزادی قلم و هم امنیت شغلی هستند. یارانه آن ها شفاف است و اصحاب قلم و رسانه مدام مورد تکریم ما قرار می گیرند و نشریات شهرستان ها نیز در اولویت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به جلسات مستمر خود با اصحاب رسانه بیان کرد: ما هیچگونه مرزبندی سیاسی برای نشریات نداریم و تمام نشریات فارغ از هرگونه گرایش سیاسی در این نوبت مجوز می گیرند و من انتظار داشتم امروز مورد تشویق مجلس شورای اسلامی برای رعایت نظم و انضباط و شفاف سازی مسایل قرار می گرفتیم.

وی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: ما ضمن اینکه قائل به این موضوع هستیم که باید آزادی قلم را پاس بداریم اما معتقدیم باید مرزهای قانونی را نیز مدنظر قرار دهیم و استعلام فقط استعلام سجلی نیست بلکه دستگاه های امنیتی و انتظامی نیز باید پاسخگو باشند و رسیدگی ها باید کامل شود و به همین دلیل پاسخ ها طولانی می شود.

وی تاکید کرد: هر روز ده ها نفر ثبت نام می کنند و آن چیزی که در این بین مهم است نفی تبعیض است، هیچ فردی در سراسر کشور برای دسترسی به سامانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارای مشکل نیست و کسی بر دیگری برتری ندارد؛ و تا الان بنده احدی را توصیه و سفارش نکرده ام.

صالحی امیری گفت: افتخار این دولت این است که نظام مطبوعاتی منطبق با قانون، فرهنگ ها، نیازهای جامعه و باورها را هدایت می کند و از این منظر بنده از همه نمایندگان تقدیر می کنم و خود را موظف به پاسخگویی می دانم.

در پایان پس از توضیحات و دفاع سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به سوال نماینده مردم شاهین شهر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رأی گیری به عمل آمد که با ۵۱ رأی موافق، ۱۱۸ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۵ نماینده حاضر در صحن علنی از پاسخ های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قانع شدند./۸۴۰/۱۰۱/ب2

ارسال نظرات