نباید اینگونه القا شود که مسؤولان از ترویج بدحجابی راضی هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام سیف الله یعقوبی عصر امروز در جلسه ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر شهرستان شهرضا، عنوان کرد: ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر شهرستان مسؤول احیای این فریضه و نظارت بر اجرای احکام اسلامی و اجرای قوانین و احکام اسلامی درباره این فریضه، با قوه قضاییه و نیروی انتظامی است.
وی با اشاره به نامگذاری 17 تیرماه به عنوان روز عفاف و حجاب در تقویم رسمی کشور، بیان کرد: این روز به عنوان نماد مبارزه رژیم پهلوی با مظاهر دینی و شرعی و از آن جمله عفاف و حجاب شناخته میشود، همه ما باید به مسأله عفاف و حجاب معتقد باشیم و بدانیم که آن از جمله ضروریات دین است.
امام جمعه شهرضا ادامه داد: همه مردم و مسؤولان در هر رده و جایگاهی خواستار اجرای احکام اسلامی هستند پس نباید اینگونه القا شود که مسؤولان به ترویج برخی از ناهنجاری ها از جمله بدحجابی راضی هستند.
حجت الاسلام سیف الله یعقوبی اضافه کرد: در شهرستان شهرضا موقعیت مناسبی از نظر رعایت عفاف و حجاب در ادارات و نهادهای اجرایی وجود دارد، این مسأله را ظاهر کارکنان اداری و همچنین گزارشهای ارسالی به ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر شهرستان، تأیید میکند، بنابراین لازم است در هر جلسه ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر از یکی از رؤسای ادارات که نظارت بهترین در این زمینه داشته است، تقدیر شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، درباره ویژگیهای عفاف و حجاب، عنوان کرد: حجاب، عفاف و حیا سه عامل مهم و تأثیرگذار در این زمینه است؛ طبق عرف مردم حیا عبارت است از شرم و حیایی که بانوان بنا بر تربیت و اصالت خانوادگی خود، در برخورد با نامحرم، حضور در اجتماع و محیط های کاری رعایت میکنند؛ حجاب به معنی پوشش است و در قرآن کریم به معنای در پشت پرده قرار گرفتن، آمده است؛ در هر کجا حیا و عفاف باشد، حجاب هم ایجاد میشود.
حجت الاسلام یعقوبی گفت: حجاب عبارت است از یک پوشش مطمئن که وجود زن را از آسیبهای مختلف حفظ میکند، امام صادق در ضمن روایتی فرمودند که برای زن مسلمان سزاوار نیست که چیزی را استفاده کند که چیزی را نمیپوشاند، مصداق بارز این نوع پوشش برخی از روسری هایی است که متأسفانه برخی از بانوان استفاده میکنند که وضعیت حجاب کاملی ندارد؛ در گذشته بانوان با استفاده از چهارقد یا دیگر لباسها پوششی را برای خود ایجاد میکردند که وجود آنها را کاملاً حفظ میکرد.
وی ادامه داد: روزی حضرت علی(ع) و پیامبر(ص) در بقیع زنی را مشاهده کردند که سوار بر مرکبی بود و به علت لغزش پای مرکب، آن زن بر زمین خورد، در این زمان پیامبر اسلام(ص) بلافاصله صورت خود را برگرداندند، وقتی اصحاب علت این مسأله را پرسیدند ایشان فرمودند که نخواستم نگاهم بر بدن آن زن بیفتد، در این زمان اصحاب عرض کردند که آن زن شلوار پوشیده بود، این مسأله سبب مسرت و شادی پیامبر(ص) شد و ایشان در حق زنانی که سعی کنند حجاب خود را کاملتر کنند، دعا فرمودند.
حجت الاسلام یعقوبی تصریح کرد: در روایات تصریح شده است که پوشیدن یک پیراهن بلند در مقابل برادر کافی است، اما در برابر بیگانه پوشش زن باید متشکل از پیراهن، روسری، مقنعه و شلوار و چادر باشد، زیرا یکی از مهمترین ارکان حفظ حجاب در جامعه، جلوگیری از نمایان شدن برجستگیهای بدن زن در برابر نامحرمان است؛ ما باید در هر شرایطی و در هر موقعیتی فرهنگ پوشش اسلامی را ترویج کنیم به ویژه در این زمان که هجمههای مختلف رسانهای دشمن بر علیه جامعه اسلامی ما وجود دارد.
وی ادامه داد: لباس بانوان نباید بدن نما و تنگ باشد، اگر حجاب و عفت در جامعه از بین رفت حیا هم از بین مردم برداشته شده و در این شرایط مشکلاتی در جامعه ایجاد میشود که از آنها باید فقطه به خدا پناه ببریم؛ نباید نسبت به وقوع منکرات در جامعه بی تفاوت باشیم، اگر اصول اسلام در جامعه اجرا شود، جامعه ما به مدینه فاضله نزدیک میشود.
امام جمعه شهرضا در بخش دیگری از سخنان خود، تأکید کرد: رعایت فاصله بین زنان و مردان در مجالس مختلف هم ضروری است، در برخی از محافل زن و مرد به اندازهای به هم نزدیک هستند که حتی نفس همدیگر ار هم احساس میکنند، این در حالی است که اسلام شرایط ویژهای را برای شیوه نگاه کردن و صحبت کردن با نامحرمان ارائه کرده است.
حجت الاسلام یعقوبی تصریح کرد: یکی از مسائلی که اسلام دباره لباس و طرز پوشش بانوان مورد تأکید قرار داده، عدم تبرج است، یعنی زنان نباید زیباییهای خود را برای نامحرمان جلوه دهند؛ به همین دلیل است که در حالت احرام هم باید تمام زینتها پوشیده شود؛ ما باید سعی کنیم تا فرهنگ قرآنی را در جامعه اجرا کنیم و به همین دلیل باید از تمام ظرفیتها و امکانات موجود نیز در این زمینه استفاده کنیم.
وی همچنین عنوان کرد: زنان و مردان در هر موقعیتی باید نگاه خود را از نامحرمان بپوشانند، به فرموده حضرت علی(ع) گاهی یک نیم نگاه سبب گناهان بزرگ میشود، البته در شرایط فعلی جامعه حفظ نگاه از نامحرم سختتر شده اما در هر شرایطی ایمان قوی افراد بهترین عامل حفظ آنان از خطا و گناه است و هر کسی باید به وظیفه دینی و اعتقادی خود عمل کند./202/868/ب1