۲۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۵
کد خبر: ۵۱۰۹۰۸
کارشناس دفتر آیت الله نوری همدانی مطرح کرد؛

فلسفه عفاف و حجاب

حجت‌الاسلام احمدی گفت: خداوند، عفاف و حجاب را برای رستگاری و سعادت دنیوی و اخروی افراد مطرح کرده است و دین اسلام در پی ایجاد محدودیت برای انسان ها نیست.
حجاب

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مهر، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدناصر احمدی؛ کارشناس دفتر آیت الله نوری همدانی، استاد حوزه علمیه و امام جماعت مسجد طوس تهران گفت: حجاب به معنای «آنچه مانع رسیدن به چیزی یا کسی می شود»، مربوط به ظاهر انسان ها و جزو سنت دیرین بشری است و اسلام نیز در برخی آیات قرآن، مانند آیه ۳۱ سوره نور و آیات ۳۳ و ۵۹ سوره احزاب به آن اشاره کرده است. هدف خداوند از وضع چنین حکمی، مصون ماندن انسان ها از وسوسه های شیطانی، تامین امنیت روانی، تحکیم بنیان خانواده و پاک ماندن جامعه از گناهان است. شهید مطهری نیز حجاب را مصونیت و نه محدویت، معرفی کرده اند.

وی با بیان اینکه عفاف، حالتی درونی و به معنای آن چیزی است که مانع از غلبه شهوت و وسوسه می شود و قرآن، عفت را به معنای «خودنگه داری»، «پاکدامنی» و «قناعت» به کار برده است، افزود: درحالی که حجاب در فقه و عرف، بیشتر برای بانوان مطرح می شود، اما عفاف، موضوع مشترک میان زنان و مردان است. البته دستورات شرع، حدودی برای رعایت حجاب در رفتار و پوشش از سوی مردان نیز مطرح کرده است.

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه خداوند، عفاف و حجاب را برای رستگاری و سعادت دنیوی و اخروی افراد مطرح کرده است و دین اسلام در پی ایجاد محدودیت برای انسان ها نیست، خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) دراین باره فرموده اند «باید توجه داشته باشید که حجابی که اسلام قرار داده است، برای حفظ آن ارزش های شماست. هر چه را که خدا دستور فرموده است چه برای زن و چه برای مرد- برای این است که، آن ارزش های واقعی که این ها دارند و ممکن است به واسطه وسوسه های شیطانی با دست های فاسد استعمار و عمال استعمار پایمال می شدند. این ها ، این ارزش ها زنده بشود»(صحیفه امام، ج19، ص 185). همچنین مقام معظم رهبری فرمودند «مسأله حجاب، به معنای منزوی‌کردن زن نیست. اگر کسی چنین برداشتی از حجاب داشته باشد، برداشتش کاملاً غلط و انحرافی است. مسأله حجاب، به معنای جلوگیری از اختلاط و آمیزش بی‌قیدوشرط زن و مرد در جامعه است». بنابراین وضع احکام حجاب و عفاف در جامعه برای این است که فطرت پاک انسان ها همیشه در معرض تهدیدات شیاطین و تهدیدات دشمنان داخلی و خارجی است.

تلاش برخی کشورها برای تضعیف بنیان های دینی در ایران

وی با اشاره به تلاش برخی کشورها برای تضعیف بنیان های دینی در جامعه از طریق شبکه های ماهواره ای، فضای مجازی و شبکه های اجتماعی، یادآور شد: مساجد و سایر مراکز دینی بهترین مکان برای آموزش درست و به روز دستورات دین برای مقابله با آن تلاش ها است. اقدامات کشورهای استکباری و گروه های تروریستی در تخریب مساجد در کشورهای اسلامی، نشان دهنده جایگاه مهم این خانه های خدا در نشر آموزه های دین از جمله عفاف و حجاب است.

حجت‌الاسلام و المسلمین احمدی برگزاری کارگاه ها و نشست های آموزشی-عقیدتی در مساجد برای تبیین دقیق ابعاد و زوایای فردی و اجتماعی عفاف و حجاب را ضروری دانست و گفت: ائمه جماعات و سایر دست اندرکاران مساجد و مسئولان و مدیران فرهنگی و مسجدی کشور، نسبت به برگزاری چنین نشست هایی غافل هستند و گاهی چنین برنامه هایی صرفا در دهه ملی عفاف و حجاب برگزار می شود.

این کارشناس دفتر آیت الله العظمی نوری همدانی ادامه داد: درحالی که دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران با استفاده از تجربه سقوط حکومت اسلامی در آندلس با اشاعه فحشا و منکرات، درپی تکرار آن واقعه تاریخی و تضعیف انقلاب اسلامی هستند، برخی مدیران نسبت به بهره گیری از ظرفیت عظیم 80 هزار مسجد در سراسر ایران غافل هستند و تاکنون نتوانسته اند دستورات دین مانند حجاب و عفاف را از بستر این خانه های خدا در جامعه گسترش دهند.

این مبلغ و کارشناس حوزه فرهنگ و دین خاطرنشان کرد: بررسی وضعیت عفاف و حجاب در سایر کشورهای اسلامی نشان می دهد، دشمنان اسلام در اندیشه تخریب جایگاه حجاب و عفاف در آن کشورها و سرانجام، جایگزینی الگوی لیبرال دموکراسی هستند. کارشناسان و نظریه پردازان کشورهای استکباری بارها تاکید کرده اند که وجود نهادهای سنتی مانند مساجد و رویدادهایی مانند تاسوعا و عاشورا، مانع از تحقق اهداف ما است بنابراین باید قداست و اهمیت این نهادها و رویدادها را با اشاعه شبهات و ایجاد سوال در ذهن جوانان، تخریب کرد.

فعالیت موفق زنان محجبه در مسئولیت های مهم کشوری

وی با اشاره به فعالیت زنان در مسئولیت های مهم کشور مانند وزارت، معاونت ریاست جمهوری و نمایندگی مجلس و همچنین تحصیل آنان در حوزه های علمیه و دانشگاه ها، گفت: این خانم ها با رعایت حجاب، متصدی مسئولیت های مهم در ایران شده اند، بنابراین رعایت حجاب و عفاف، مانعی در مسیر پیشرفت و موفقیت افراد نیست.

حجت‌الاسلام و المسلمین احمدی گفت: مسئولان و مدیران فرهنگی کشور باید از ظرفیت مساجد به عنوان «هسته مقاومت فرهنگی» برای گسترش فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه، مقابله با تهدیدات دشمنان و کاهش آسیب ها و معضلات اجتماعی استفاده کنند. تاریخ نشان داده است هرجا ائمه جماعات، علما، روحانیون و طلاب به میدان آمدند و به تبیین فلسفه احکام و دستورات دین پرداختند، آنگاه مردم با رغبت و انگیزه بیشتر، در برابر تعالیم دین، سر تعظیم فرود آوردند.

این استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: حجاب از حقوق الهی بر گردن انسان ها است که رعایت آن، موجب افزایش سلامت و امنیت روانی-اجتماعی افراد، کاهش بی بندوبار های اخلاقی و تثبیت بنیان خانواده و جامعه می شود. مقام معظم رهبری دراین باره فرمودند « انبوه‌ دختران‌ و زنان‌ مؤمن‌ و حزب‌اللهی‌ که‌ در دانشگاه‌ بهترین‌ علوم‌ را تدریس‌ و بالاترین‌ مدارج‌ علمی‌ را می‌گذرانند و نیز شمار زیادی‌ از بانوان‌ جوان‌ ایران‌ که‌ در آینده‌ای‌ نه‌ چندان‌ دور به‌ مقامات‌ عالی‌ علمی‌، فقهی‌ و فلسفی‌ دست‌ خواهند یافت‌ از افتخارات‌ نظام‌ اسلامی‌ محسوب‌ می‌شوند».

استفاده از تبلیغات و اطلاع رسانی صحیح برای تبیین عفاف و حجاب

حجت‌الاسلام و المسلمین احمدی تبلیغات و اطلاع رسانی صحیح همگان در افزایش عفاف و حجاب در جامعه را، بسیار مهم دانست و گفت: مقام معظم رهبری درباره این موضوع تاکید دارند «اما این‌که شما می‌گویید "ما چگونه برخورد کنیم؟" ببینید؛ شما با تبلیغات کار کنید. یعنی همان حربه‌ای را که افراد مورد نظر شما برای سست کردن اعتقاد به حجاب به کار می‌برند، شما هم به کار ببرید. یعنی شما درباره‌ی حجاب بنشینید، واقعا تحقیق کنید، فکر کنید، از لحاظ دینی هم مثلا درباره‌اش بحث کنید، یا از بحث‌هایی که شده استفاده کنید.

از لحاظ اجتماعی هم روی همین مسأله‌ی کیفیت حجاب تکیه کنید؛ به ترویج دیدگاه خودتان بپردازید؛ آن چیزی که به نظرتان درست است، آن را بگویید؛ این دغدغه را هم که اینها می‌آیند تمایل به حجاب را در دلِ مردم از بین می‌برند، نداشته باشید؛ حجاب از بین نمی‌رود. البته اگر قدرتی مثل قدرت رضاخانی بالای سرش باشد، یا آن طور که شنیدم در بعضی از کشورها مثل تونس کسی حق ندارد در خیابان با حجاب باشد و اصلا حقوق بشر هم در این‌جا دیگر مطرح نیست که چرا مردم را مجبور کردید بی‌حجاب باشند – کسانی که مسؤول این چیزها هستند، همین‌طور تماشا می‌کنند و حرفی هم نمی‌زنند! – بالاخره همان کشف حجاب دوران رضاخانی پیش می‌آید؛ اما به مجرد آن‌که این زور برداشته شود، مردم به سمت حجاب برمی‌گردند»./۱۳۲۵//۱۰۲/خ

ارسال نظرات