امام صادق انقلاب بزرگ علمی، معرفتی و تمدنی ایجاد کردند
حجت الاسلام سید عبدالله قدمی مدیر حوزه علمیه شهرستان هرسین در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمانشاه، ابراز داشت: امام صادق (ع) یک نقطه عطف و قلعه برازنده بود که یک انقلاب بزرگ علمی، معرفتی و تمدنی را ایجاد کرد.
مدیر حوزه علمیه شهرستان هرسین تصریح کرد: امام صادق (ع) در روزگاری قرار گرفت و شرایطی فراهم شد که با یک نگاه تمدنی، یک نگاه کلان و یک نگاه راهبردی امت را مورد خطاب قرار داد و پایه های جدید در تمدن و اسلام را بنا نهاد.
وی ادامه داد: وجود این امام نقطه آغازی برای جهش معرفتی، علمی و انقلاب علمی و فرهنگی بود، عصر امام صادق (ع) نقطه عطفی در تاریخ توحید و معاد و رسالت امامت و ولایت به شمار می رود.
حجت الاسلام قدمی بیان داشت: مرحوم شهید صدر امام صادق (ع) را نقطه عطف دوم و دومین موج حرکت امامت و ولایت به شمار می آورند گویا آنچه در عصر امام علی (ع) و ائمه پیشین گذشت همه در یک مسیر بوده و یک مرحله در امامت و ولایت به شمار می آید و عصر صادقین یک عصر نو و نقش جدید به شمار می آید.
این مسؤول اظهار داشت: در زمان امام صادق (ع) مرزهای جهان اسلام و تعاملات جهان اسلام با خارج مرزها و ارتباطات اجتماعی افزایش یافت و این موجب شده بود انواع اندیشه های غیر اسلامی وارد جهان اسلام شود.
وی افزود: در درون جامعه اسلامی نیز جریانات مذهبی گوناگونی شکل گرفته بود و انواع مذاهب کلامی، فقهی و حدیثی و تفسیری رواج یافته بود، در این عصر در درون جریان شیعی نیز انحرافاتی به وجود آمده بود.
مدیر حوزه علمیه شهرستان هرسین مطرح کرد: زندگی مردم در آن عصر تغییر کرده بود و شهرهای اسلامی گسترش پیدا کرده بودند، سبک زندگی مسلمانان دچار تغییراتی شده بود، علم ها و دانش های جدید در بستر جامعه در حال رشد بودند و فروپاشی ارزش های اخلاقی نیز در جامعه به وجود آمده بود.
حجت الاسلام قدمی تأکید کرد: امام صادق (ع) در این عصر منظومه فکری اسلام ناب محمدی و مکتب اهل بیت را تکمیل کردند و فرصتی پیدا کردند تا اندیشه اهل بیت علیهم السلام در توحید، معاد، امامت و ولایت در فقه و کلام و حدیث را تفسیر و تبیین نمایند، در این عصر تعمیق اندیشه اهل بیت و تکمیل آن صورت گرفت.
این مسؤول مطرح کرد: حاصل تلاش امام صادق (ع) ده ها هزار حدیث احتجاج و مکاتبه است، هزاران شاگرد برآمده از این مکتب بودند و بسیاری از معارف که فرصت تبیین نیافته بودند در عصر امام صادق (ع) تبیین شدند.
وی خاطرنشان کرد: امام هدایت فکری همه امت اسلامی را به عنوان راهبرد عام دنبال می کردند و تلاش می کردند جلوی انحرافات بزرگ را بگیرند و وحدت امت اسلامی و تعامل امت اسلامی را تقویت کنند.
مدیر حوزه علمیه شهرستان هرسین یادآور شد: امام صادق (ع) تلاش نمود معارف الهی در قالب گوناگون تخصصی در حوزه علوم اسلامی گسترش پیدا کنند و شاگردان متخصص نیز در این عصر تربیت شدند.
حجت الاسلام قدمی تأکید کرد: امام تلاش کردند علم و دانش را در جهان مورد ترغیب قرار دهند و امت اسلامی را در همه رشته های علمی مورد عنایت و حمایت قرار دهند.
وی در پایان گفت: امام بر مبارزه با ظلم و ستم و ارائه نظریه درست اسلامی و هضم نشدن در جریانات سیاسی منحرف بسیار تأکید داشتند./302/857/ب1