۱۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۵
کد خبر: ۵۱۶۱۵۷
استاد دانشگاه آرکانزانس:

سیاست ترامپ در سوریه به مسکو نزدیک شده است

«جاکوب آیوسدران» با بیان اینکه ترامپ خواهان همکاری با پوتین در سوریه است گفت: همگامی ترامپ با پوتین در سوریه بحران این کشور را طولانی می کند.
ترامپ

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مهر، سفرهای اخیر «دونالد ترامپ» به خاورمیانه و دیدارهای وی با سران کشورهای عرب منطقه و همچنین دیدار وی با سران رژیم اسرائیل، تا کنون تحلیل های بسیاری در منطقه و خارج از منطقه به همراه داشته است؛ تحلیل هایی که طیف وسیعی از گزاره ها را در بر می گیرد. از تغییر اساسی در دکترین و سیاست خارجی ترامپ در خصوص منطقه خاورمیانه، تا فرار از بحران های داخلی سیاست در آمریکا که گریبان ترامپ را بیش از یک ماه گذشته به سختی گرفته تا ایجاد موازنه سازی در قدرت سخت در خاورمیانه برای مهار ایران.

تحلیل هایی که طی یک ماه گذشته در مورد سفر ترامپ به عربستان سعودی و بعد از آن اسرائیل منتشر شده است نشان می دهد: اکنون تغییر مهمی در سیاست خارجی «دونالد ترامپ» در مورد منطقه خاورمیانه در حال رخ دادن است که می تواند آینده این منطقه را به شدت تحت تأثیر خود قرار دهد. اما پرسشی که اکنون باید به شکلی اساسی به آن پاسخ داد، این است که سیاست خاورمیانه ای ترامپ متاثر از چه عواملی بوده و آیا ترامپ خواهان افزایش نظامیگری در این منطقه بحرانی است؟

پروفسور « جاکوب آیوسدران» استاد علوم سیاسی دانشگاه ایالتی آرکانزاس آمریکا در پاسخ به این پرسش گفت: تاکنون سیاست خاورمیانه ای «دونالد ترامپ» تفاوتی با سیاست خاورمیانه ای «باراک اوباما» نداشته است.

وی افزود: جنگ با داعش و طرح آزادسازی موصول زمانی آغاز شد که اوباما رئیس جمهور بوده و سیاست امریکا در برابر داعش از زمان آغاز ریاست جمهوری ترامپ تاکنون تغییری نکرده است. مثال دیگر ، توافق هسته ای ایران با 5+1 است. رئیس جمهور ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود گفته بود که توافق هسته ای  ایران را قبول ندارد و آنرا پاره خواهد کرد. اما تاکنون چنین اتفاقی رخ نداده است.

وی تأکید کرد: تا زمانی که ایران مفاد برجام را نقض نکند، امریکا نمی تواند اقدامی جهت از بین بردن این توافق بین المللی انجام دهد مگر اینکه بخواهد ضربه ای بزرگ به اعتبار بین المللی خود وارد سازد. مشاوران سیاست خارجی وی احتمالا این نکته را به وی گوشزد خواهند کرد. بنابراین در این مورد نیز تغییرات کمی در سیاست خارجی ترامپ با اوباما مشاهده می شود.

آیوسدران تاکید کرد: . در ارتباط با اسرائیل، در اوایل ریاست جمهوری ترامپ، به نظر می رسید رابطه ای دوستانه بین ترامپ و «بنیامین نتانیاهو» برقرار شده اما با گذشت زمان ارتباط بین ترامپ و نخست وزیر اسرائیل به سردی گراییده تا حدی که کارشناسان بر این باورند که ارتباط امریکا با اسرائیل در دوره ترامپ تفاوتی با ارتباط بین این دو کشور در دوره اوباما ندارد. در این مورد نیز تغییری در سیاست خاورمیانه ای ترامپ با اوباما مشاهده نمی کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که سیاست ترامپ در سوریه چگونه است گفت: در مورد سوریه به نظر می رسد قضیه تاحدودی متفاوت باشد. رئیس جمهور ترامپ تمایل بیشتری جهت همکاری با پوتین در مورد حل بحران سوریه دارد. با توجه به اقدامات روسیه که به وضوح جهت ابقای «بشار اسد» در قدرت انجام می شود، تغییری در سیاست خارجی امریکا ایجاد شده و آنرا به سمت سیاست خارجی روسیه در سوریه نزدیک می کند، این می تواند برای اسد خوب و برای شورشیان در سوریه بد قلمداد شود.

استاد دانشگاه آرکانزاس افزود: منتقدان این نظریه ممکن است به حمله دولت ترامپ به فرودگاه هوایی شعیرات سوریه، بعد از اینکه اسد به استفاده از تسلیحات شیمیایی علیه مردم خودش متهم شد، اشاره کنند. اما باید گفت که حمله امریکا آسیب های جدی در پی نداشته و فرودگاه روز بعد فعالیت خود را از سر گرفت.

وی تصریح کرد: نهایتا سیاست خارجی ترامپ در مورد بحران سوریه با سیاست خارجی  اوباما در مورد این بحران به طور قابل توجهی متفاوت بوده زیرا اوباما خیلی بیشتر از ترامپ از شورشیان علیه حکومت بشار اسد حمایت می کرد.

«جاکوب آیوسدران» در مورد احتمال ایجاد جنگ در خاورمیانه در طی دوران ریاست جمهوری ترامپ نیز گفت: با تنش های ایجاد شده بین قطر و دیگر کشورها در خاورمیانه به نظر می رسد این منطقه به جنگ نزدیک تر شده باشد و این ارتباط چندانی به بودن یا نبودن ترامپ ندارد.

وی در پایان افزود: به باور من سیاست های خاورمیانه ای ترامپ احتمال طولانی شدن جنگ در سوریه را افزایش می دهد زیرا ترامپ تمایل دارد با روسیه و حکومت اسد همکاری کند که این موضوع پتانسیل لازم جهت ادامه درگیریها در سوریه را فراهم می کند./۱۳۲۵//۱۰۲/خ

ارسال نظرات