۰۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۰:۴۵
کد خبر: ۵۲۰۲۴۲
معاون فرهنگی قوه قضاییه:

برخورد با جرایم فضای مجازی نیازمند همکاری عموم مردم است

حجت الاسلام والمسلمین صادقی گفت: مردم نقش چشمان بیدار مسؤولان را بر عهده دارند و باید در صورت مشاهده جرایم فضای مجازی، با معاونت فضای مجازی دادستانی ارتباط برقرار کنند.
حجت الاسلام هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضائیه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه قضاییه عصر امروز در حاشیه بازدید از کارگاه ملی طراحی گرافیک با محتوای فرهنگی، حقوقی و قضایی که در محل تالار بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی برگزار شد، با حضور در جمع خبرنگاران به سؤالات گوناگون آن ها در خصوص مسائل مختلفی همچون شیوه برخورد قوه قضاییه با جرایم فضای مجازی و فعالیت های معاونت فرهنگی قوه قضاییه، پاسخ داد.

تبیین فعالیت های فرهنگی قوه قضاییه

حجت الاسلام والمسلمین صادقی گفت: بخشی از فعالیت های فرهنگی قوه قضاییه مرتبط با ساختار درونی این قوه است و مردم عمدتا از آن مطلع نیستند و در واقع با هدف ارتقای فرهنگ دینی، معنوی و سازمانی همکاران مان و نیز تکریم ارباب رجوع انجام می شود. در طول این سال ها صدها کارگاه در کشور برگزار کرده ایم تا سعی کنیم فرهنگ اخلاق حرفه ای را در جامعه دستگاه قضایی نهادینه کنیم.

وی افزود: انس با قرآن یکی از اهداف مهم ماست و برنامه های قرآنی دائمی برای همکاران و خانواده های آن ها برنامه ریزی می کنیم چرا که اعتقاد داریم کتاب دینی ما نظیری در هیچ مکتب دیگری ندارد و باید از این نعمت بزرگ نهایت استفاده را داشته باشیم.

معاون فرهنگی قوه قضاییه «ترویج روحیه صلح و سازش میان آحاد جامعه»، «ارتقای فرهنگ حقوقی جامعه»، «انضباط اجتماعی» و «قانونمداری عمومی» را از دیگر اهداف فعالیت های مجموعه متبوع خود عنوان و خاطرنشان کرد: ما در مجموع فعالیت های خود قصد داریم با ارتقای فرهنگ حقوقی کشور، شاهد کاهش جرائم و کاهش اختلافات باشیم و در نتیجه فرهیختگی تا اندازه ای در جامعه ما محقق شود که دیگر نیازی به مراجعه مردم به قوه قضاییه وجود نداشته باشد.

هشدارهای قوه قضاییه از وقوع جرم پیشگیری می کند

حجت الاسلام والمسلمین صادقی تأکید کرد: هشدارهای به موقع قوه قضاییه به مردم، از وقوع جرم پیشگیری می کند؛ برای نمونه مردم باید به این مسأله توجه کافی داشته باشند که در زمینه مسائل اقتصادی راه سوء استفاده را به روی کلاهبرداران ببندند و معاملات مالی خود را مستند کنند. در زمینه مسائل اجتماعی مانند مقوله ازدواج نیز وضعیت به همین قرار است. ازدواج یک قرارداد است و جوانان باید قبل از ازدواج شریک زندگی خود را به خوبی بشناسند تا بعد از ازدواج چشم خود را به روی عیوب احتمالی همسر خود ببندند؛ اما متأسفانه امروز جوانان ما برعکس عمل می کنند.

حضور قوه قضاییه در فضای مجازی کمرنگ است

وی در پاسخ به سؤالی پیرامون کمرنگ بودن حضور قوه قضاییه در فضای مجازی، تصریح کرد: این که برخی می گویند قوه قضاییه در فضای مجازی حضور ندارد، درست نیست؛ البته حضور ما کمرنگ است ولی در هر حال برنامه های خود را در فضای مجازی نشر می دهیم.

معاون فرهنگی قوه قضاییه افزود: گام اول در مقابله با جرایم فضای مجازی، آگاهی بخشی، قانون گذاری و هشدار دادن است اما اگر پس از این مسائل باز هم شاهد تخلفاتی در این فضا باشیم، در گام بعد باید با متخلفان برخورد صورت گیرد.

قانونگذاران عقب افتادگی قوانین از فضای مجازی را جبران کنند

حجت الاسلام والمسلمین صادقی در خصوص مقابله قوه قضاییه با جرایم فضای مجازی نیز خاطرنشان کرد: قوانین کافی در خصوص شیوه برخورد با جرایم فضای مجازی وجود ندارد و در واقع فضای مجازی یک ایدز حقوقی در جامعه ما به وجود آورده است؛ به این معنا که قوانین ما امروز از فضای مجازی عقب افتاده اند و قانونگذاران ما باید این عقب افتادگی را جبران کنند.

وی با اشاره به نقش مردم در همکاری با نهادهای نظارتی برای برخورد با جرایم فضای مجازی، اظهار کرد: متصدیان امور تا جایی که از این جرایم باخبر شوند، با آن ها برخورد خواهند کرد اما این مسأله منوط به این است که مردم در صورت مشاهده جرایم، موارد آن را به ما اطلاع دهند.

حجت الاسلام والمسلمین صادقی تصریح کرد: مردم نقش چشمان بیدار مسؤولان را بر عهده دارند و باید در صورت مشاهده جرایم فضای مجازی، با معاونت فضای مجازی دادستانی ارتباط برقرار کنند. رسانه ها باید این مسؤولیت عمومی را به مردم یادآوری کنند؛ چرا که دستگاه های دولتی بدون کمک مردم نمی توانند در انجام وظایف خود موفق باشند./820/پ۲۰۱/ب۱

ارسال نظرات