الگوهای غربی جامعه را به چالش می کشد

حجت الاسلام محمدحسن فروزان نژاد مدیر ستاد اقامه نماز هرمزگان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، با تاکید بر رصد آسیب های اجتماعی در زندگی روزمره گفت: هر فرد برای رشد و نمو و بالندگی در جامعه، باید آسیب های مسیر پیش رو در زندگی خانوادگی، اجتماعی، سیاسی، ملی و مذهبی و همچنین آرمانی خود رصد و شناسایی کند، همانند کوهنوردی که قبل از شروع کار تمامی مسیر را بررسی می کند تا در طول سفر دچار مشکل نشود.
وی افزود: دین مبین اسلام مسیر زندگی را به عنوان شجره طیبه برای هر فرد ترسیم کرده و مسلمان برای دستیابی به این حیات طیبه باید آسیبهای محیط پیرامونی خود را شناسایی و در جهت رفع آنها بکوشند.
مدیر ستاد اقامه نماز هرمزگان تصریح کرد: متاسفانه امروزه مد و مدگرایی فضای جامعه را فراگرفته و برخی افراد را درگیر خود کرده است، مدگرایی پدیده ای است که امروزه به شکل چشمگیری در جامعه گسترش یافته و در لایه های پیچیده اجتماعی زندگی مردم وارد شده است.
ضرورت پرهیز از مدگرایی و تقلید کورکورانه و به دور از منطق
حجت الاسلام فروزان نژاد گفت: مدگرایی را می توان تقلید، آن از از نوع کورکورانه دانست، اگر مدگرایی، تقلیدی ناخودآگاه و به دور از عقل و منطق و برهان باشد مناسب جامعه اسلامی نیست و باید از آن پرهیز کرد.
وی با اشاره به عوامل جامعه شناختی مدگرایی، خودباختگی، بی ارادگی، خودکم بینی و بی هویتی را از اهم این عوامل برشمرد و تصریح کرد: گاهی حسادت و خودنمایی نیز افراد را به سمت مد و مدگرایی سوق می دهد.
مدیر ستاد اقامه نماز هرمزگان تصریح کرد: البته حس تنوع طلبی و گرایش به زیبایی در وجود انسان نهفته است که این خود عاملی برای سوق به سمت و سوی مد و مدگرایی است، متاسفانه امروزه مدگرایی حتی در معماری نیز رسوخ کرده است.
الگوهای غربی جامعه را به چالش می کشاند
حجت الاسلام فروزان نژاد با اشاره به جایگاه مدگرایی در فرهنگ دینی، به بیان آیه شریفه «لَّقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا» پرداخت و گفت: قرآن کریم در این آیه، حضرت محمد(ص) را به عنوان الگوی حسنه معرفی کرده است، خداوند نیز در هر زمان و شرایطی، الگوهایی همچون حضرت ابراهیم و پیامبر مکرم اسلام(ص) را الگو و اسوه قرار داده که بهترین الگوی رفتاری و کرداری برای مردم زمان خود بودند.
وی با بیان اینکه مد همان الگو و روش است و درس گرفتن از الگویی چون پیامبر(ص) می تواند مد باشد، ابراز داشت: اگر افراد جامعه بخواهند الگوی عالی داشته باشند قطعا پیامبر(ص) را به عنوان الگو برای خود بر می گزیند، در صورتی که الگوی خود را برگرفته از فرهنگ غرب و اروپایی که امروزه زندگی مردم را درنوردیده، انتخاب کنند مشکلات و معضلاتی را برای جامعه ایجاد می کنند.
چشم و هم چشمی؛ عامل مهم ترویج مدگرایی در جامعه کنونی
مدیر ستاد اقامه نماز هرمزگان افزود: افراد مدگرا به طور طبیعی دچار مصرف گرایی شده و چشم و هم چشمی نیز عاملی برای ترویج مدگرایی در جامعه امروزی است، در گذشته، تلویزیون و شبکه های داخلی به مردم الگو ارائه می کردند، درحالی که امروزه فضای مجازی گوی سبقت را از این رسانه ملی ربوده و هر روز مد و الگویی جدید به مردم جامعه ارائه می دهد.
وی تاکید کرد: کشورهایی نظیر هند، پاکستان، چین، افغانستان، ژاپن اصالت و لباس محلی خود را حفظ کردند اما برخی افراد در کشور ایران اسلامی با وجود برخورداری از تمدن غنی این کشور، با خودباختگی در مقابل فرهنگ اروپایی و تبعیت از الگوهای غربی به عنوان مد که نمونه های بارز آنها در جامعه مشاهده می شود معضلاتی را در جامعه ایجاد کرده اند.
مدگرایی از شاخههای شبیخون فرهنگی است
حجت الاسلام فروزان نژاد در ادامه تأکید کرد: مدگرایی جریانی فرهنگی است که دشمن مروج آن در جامعه بوده و می توان از آن به عنوان یکی از شاخه های شبیخون فرهنگی در کشور یاد کرد.
مدیر ستاد اقامه نماز استان هرمزگان با بیان اینکه مدگرایی بیشتر در بین زنان وجود دارد تصریح کرد: زنان به دلیل تنوع طلبی و توجه به زیبایی گرایش بیشتری به مد و مدگرایی نشان می دهند، البته مردان نیز از این حیث مستثنی نیستند.
وی با تاکید بر اینکه امروز بدحجابی دامنگیر مردان و زنان شده است گفت: دشمن رگ احساسات مردم را به دست آورده و با توجه به مشکلات مالی مردم، الگوهای نامناسب و مغایر با اسلام را با قیمت مناسب در کشور عرضه می کند که این، نتیجه اندیشه سیاستمداران شان در اتاق های فکری است که به همین منظور تشکیل داده اند./851/ت۳۰۱/س