روحیه معامله گری و کمرنگ شدن اخلاق از علل فروپاشی خانواده ها است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در نجف آباد، عظیم هاشم زاده، مدیر دارالقرآن بسیج استان اصفهان، در مراسم افتتاحیه طرح خادمیاران رضوی حوزه های علمیه نجف آباد، که صبح امروز در حوزه زهراییه برگزار شد، گفت: افراد موفق محصول خانواده های موفق هستند نه تکنولوژی و پیشرفت جوامع و تأثیرگذاری و تحول جامعه در سایه این افراد موفق است.
وی با اشاره به نگاه اسلام به اهمیت خانواده افزود: از نگاه اسلام سلامت اجتماعی در سایه نهاد مقدس خانواده است و این نهاد دارای چنان قداستی است که کار زن و مرد در این نهاد همانند جهاد فی سبیل الله بیان شده است.
هاشم زاده در ادامه با نگاهی به وضعیت خانواده در غرب و تفاوت آن با ایران بیان داشت: نهاد خانواده حتی در غرب نیز دارای اهمیت است که متاسفانه در سال های اخیر به بن بست در کانون خانواده رسیده اند، آمار بالای طلاق در کشورهای پیشرفته امری عادی شده و با وجود هزینه هایی که برای استحکام خانواده صورت گرفته، باز غرب از نظر خانواده ورشکسته است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: با وجود وضعیت ورشکستگی غرب در عرصه خانواده، نباید به وضعیت ایران نیز خوشبین بود که متأسفانه طبق آمار موجود ایران جزء 4 کشور پر طلاق دنیا است و حتی در شهرهایی که از لحاظ ظاهری دارای طلاق نیستند، طلاق عاطفی و روانی سرد شدن محیط خانواده 50درصد خانواده ها را تشکیل می دهد.
مدیر دارالقرآن بسیج استان اصفهان، درباره علل این آسیب اجتماعی در ایران ادامه داد: جنگ نرم و تهاجمات فرهنگی یکی از علل عمده این آسیب اجتماعی است که طبق گفته خود غربیان، کنگره آمریکا در طرحی برای 20سال آینده ایران و انحراف فرهنگی و اخلاقی بودجه تصویب کرد ولی این طرح در عرض 10 سال به نتیجه رسید که طی این طرح بتوانند خانواده ایرانی اسلامی را ساقط و قداست خانواده و عنصر مقدس خانه را بی ارزش کنند که تا زن به لجن کشیده نشود، خانواده از قداست نمی افتد.
وی در ادامه درباره نقش حیاتی طلاب و حوزه های علمیه در مقابله با این آسیب اجتماعی گفت: از آثار بسیار ملموس تهاجم فرهنگی، کمرنگ شدن باورهای دینی و مذهبی به صورت اعتقادی در جامعه است و با آنکه ما در جامعه ای زندگی می کنیم که ظاهرمان مذهبی است، و عشق و ارادت به ائمه اطهار داریم، ولی این محبت در مواقعی به تبعیت منجر نشده است و چرا ما که مدل زندگی مان اهل بیت است، باید مانند غربی ها باشیم.
هاشم زاده تغییر متافیزیک ذهنی افراد را از اثر اصلی تهاجم فرهنگی برشمرد و افزود: تهاجم فرهنگی با تغییر نگرش ها و ذائقه افراد حتی در میان خانواده های مذهبی ما نیز رخنه کرده است و امروز شاهد بروز فرهنگ های غربی در بدنه خانواده حتی خانواده های مذهبی هستیم و آنچه در خانواده های غربی و اصول پایبندی آنها به خانواده مطرح است، در خانواده های اسلامی نیز باب شده است.
وی ادامه داد: فردگرایی و خودخواهی جزء ارکان اصلی در بدنه نظام خانواده غربی است که اگر هر یک از دو زوجین به قواعد زندگی پایبند نبود، دیگری نیز لزومی بر پایبندی وجود ندارد و این تفکر کاملاً خلاف فرهنگ و سیره اسلامی و ائمه اطهار است که اگر به پرونده های طلاق نگاهی بیندازیم بیشتر اختلافات خانوادگی، بر اثر معامله گری در بدنه خانواده بین زن و مرد است.
مدیر دارالقرآن بسیج استان اصفهان، در ادامه خاطرنشان کرد: فرهنگ ایثار و گذشت در خانواده ها کمرنگ شده که با نگاهی به زندگی بزرگان می بینیم اگر به مقامات بالای عرفانی رسیده اند در سایه خانواده و زندگی مشترک بوده چنان که علامه طباطبایی آورده، ریاضتی بالاتر از محبت به همسر سراغ ندارم.
وی با اشاره به سیره ائمه اطهار به خصوص پیامبر اکرم(ص) بیان داشت: خداوند در قرآن کریم نحوه و اقسام مختلف زندگی مشترک را به ما نشان داده است، که یک زن مومن چگونه در کنار یک مرد کافر زندگی کرد و یا برعکس، و پیامبر در روایتی آورده که هیچ پیامبر مانند من اذیت نشد و علامه در تفسیر این سخن پیامبر، بخش اعظم آزار پیامبر را در منزل و توسط همسرانش عنوان می کند.
هاشم زاده کمرنگ شدن اخلاق در جامعه را دیگر اثر تهاجم فرهنگی بیان کرد و گفت: از کوتاهی های صورت گرفته در جامعه عملی نشدن مبانی اخلاق در بدنه خانواده است و در این میان گروهی غربیان را بسیار اخلاق مدار معرفی می کنند در حالی که آنان قانون مداران خشک هستند اما از نظر اخلاق ذاتی بسیار ضعیف هستند.
وی ادامه داد: مبانی اخلاق در جامعه کمرنگ شده است و با آنکه در مبانی دینی بسیار بر اخلاق تأکید شده ولی سست شدن استحکام خانواده یکی از عللش سست و ضعیف شدن اخلاق در کوچکترین عضو اجتماع یعنی خانواده است./1306/پ202/ب1