۲۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۲
کد خبر: ۵۲۴۴۹۷
معاون حوزه علمیه استان ایلام:

نقد پذیری سبب بصیرت در انسان می شود

معاون حوزه علمیه استان ایلام گفت: نعمت نقد پذیری انسان را بصیر و هوشیار و بلای نقد ناپذیری او را کور و کودن بار می آورد، بنابراین لازمه توفیق در زندگی فردی و اجتماعی انتقاد پذیری است.
حجت الاسلام مهدی تقوایی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ایلام، حجت الاسلام مهدی تقوایی، معاون آموزش حوزه  علمیه استان ایلام، امروز در نشستی با مسؤولان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام اظهار داشت: انتقاد انسان را واقع بین می سازد.

وی افزود: انتقاد افکار و اعمال افراد را اصلاح می کند و راه رشد و ترقی را به روی فرد و جامعه می گشاید و زمینه تعالی و تکامل آنان را فراهم می سازد.

حجت الاسلام تقوایی خاطر نشان کرد: امام موسی بن جعفر(ع) می فرمایند؛ کوشش کنید که در اوقات بیداری زمانتان چهار قسمت باشد قسمتی برای مناجات و خلوت با خدا، قسمتی برای امرار و معاش، قسمتی برای همنشینی با برادرانی که مورد اعتمادند به زبان عیوبتان را می گویند و در دل نسبت به شما خلوص و صفا دارند.

معاون آموزش حوزه علمیه استان ایلام ابراز داشت: انتقاد صحیح مردم را به گناهان و سیئات اخلاقی متوجه می کند  اخلاق خوب را از بد و اعمال پسندیده را از ناپسند تمیز می دهد و مسیر سعادت و رستگاری را ارائه می دهد.

وی با بیان اینکه سیره نظری و عملی معصومین(ع) نیز اهمیت انتقاد و ضرورت انتقاد را به مثابه چراغی پرفروغ فرا راه مسلمانان قرار می دهد، گفت: امام جواد(ع) راهیابی و رشد انسان را در گرو سه عامل معرفی می کند که توفیق الهی، پند و موعظه درونی و نصیحت پذیری از دیگران.

این مدرس حوزه تاکید کرد: نعمت نقد پذیری انسان را بصیر و هوشیار و بلای نقد ناپذیری او را کور و کودن بار می آورد، بنابراین لازمه  توفیق در زندگی فردی و اجتماعی انتقاد پذیری است.

حجت الاسلام تقوایی تصریح کرد: گسترش روح انتقاد در جامعه موجب می شود که انسان ها پذیرای رهنمودهای خیرخواهانه و خرده گیریهای خالصانه شوند و چشمانشان بر عیب ها و ناراستی ها باز شود و درصدد اصلاح خود باشند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه انتقاد یک فرآیند دقیق و حساس است و موضوع آن نجات انسان و جامعه انسانی از هرگونه عیب و خطا و نقص است، انجام آن در گرو داشتن شرایطی است و این شرایط در برگیرنده سه عنصر است که  محیط و فضای انتقاد، شرایط انتقاد کننده و شرایط انتقاد شونده سه عنصر نامبرده است.

معاون آموزش حوزه علمیه استان ایلام بیان داشت: ایجاد روحیه نقد و انتقاد در جامعه مستلزم فضایی است که بتواند زمینه مناسب را برای باروری شجره طیبه انتقاد مهیا ساخته و آن را پرورش دهد که استاد مطهری شرط اصلی و مهم پیدایش انتقاد را رشد، آگاهی و بصیرت جامعه می داند.

حجت الاسلام تقوایی در پایان گفت: روحیه نقد پذیری از ملزومات پیشرفت در کار است و این اداره با توجه به اینکه مخاطبان اصلی آن جوانان و اهل هنر هستند باید نسبت به این مقوله اهتمام ویژه ای داشته باشد./۸۷۹/پ202/ب1

ارسال نظرات