نیاز حوزه به مرکز دیدهبانی اولویتهای پژوهشی

حجت الاسلام یحیی جهانگیری در حاشیه بیست و سومین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به اشکالات و ضعف های کرسی های آزاد اندیشی در حوزه های علمیه اظهار داشت: ما در بخش تولید باید نیازهای بومی را در نظر داشته باشیم، در گذشته به حوزه های علمیه «جامع» می گفتند و تأکید می کردند که جامع باید با جامعه در ارتباط باشد.
مدیر دفتر همکاری های بین المللی دانشگاه مذاهب اسلامی تأکید کرد: اگر در موضوع تولید و البته کرسی های آزاد اندیشی رابطه حوزه و جامعه را نبینیم دور خود می چرخیم و فکر می کنیم نظریه پردازی می کنیم، در حالی که هیچ نتیجه ای نداشته ایم.
وی با اشاره به سخن رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم بومی سازی در تولید علم دینی، خاطرنشان کرد: در حقیقت قید بومی ساز کلید واژه دقیقی است و از سوی دیگر چون بنده خودم به بیش از 20 کشور سفر کرده ام امروز به شما می گویم ما اگر حتی در تولید موفق بوده ایم در توزیع موفق نبوده ایم.
حجت الاسلام جهانگیری تصریح کرد: متأسفانه ما امروز در حوزه های علمیه با یک دپوی دانشی مواجه هستیم که از جمله آن مقالات و پایان نامه هایی است که با زحمت زیاد یک طلبه و با رنج و مشقت نوشته می شود ولی هیچ استفاده ای نمی شود و در گوشه قفسه های مراکز علمی گرد و خاک می خورد.
وی با اشاره به لزوم استفاده جامعه علمی از تولیدات پژوهشگران حوزوی عنوان کرد: برای توفیقات بیشتر ما باید با رصد نیازهای بیرون به تولید برسیم و به همین جهت مرکزی برای دیده بانی اولویت های حوزه و نظام اسلامی از جمله اولویت های بخش فرهنگی نیاز داریم./1330/پ۲۰۱/ی