اسلامی سازی علوم انسانی یک شعار نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین سقای بی ریا با حضور در غرفه خبرگزاری رسا، در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات به مبحث اسلامی سازی علوم انسانی اشاره کرد و گفت: پروژه اسلامی سازی علوم انسانی بسیار عظیم است و نمی توان در چند روز آن را اجرا کرد.
معاون پژوهش مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: مدتی پس از انقلاب اسلامی شورای عالی انقلاب فرهنگی و جامعه مدرسین در زمینه تحول در علوم انسانی فعالیت خود را آغاز کردند و دفتر همکاری حوزه و دانشگاه، بنیاد فرهنگی باقر العلوم(ع) و پس از آن مؤسسه امام خمینی(ره) تشکیل شدند و امروزه نیز مؤسسات آموزشی فراوانی در قم برای اسلامی سازی علوم انسانی تأسیس شده اند.
وی اضافه کرد: در آغاز تشکیل دفتر هماهنگی حوزه و دانشگاه از دانشگاهیان دعوت به عمل آمد تا علوم انسانی را ارائه دهند که از سوی فضلای حوزه علمیه مورد بررسی قرار گیرند اما در هر رشته یک نفر آشنا به مسائل اسلامی سازی علوم انسانی وجود داشت و آن هم به صورت ناقص.
ححت الاسلام سقای بی ریا با بیان این که از آغاز انقلاب تا به امروز کادرسازی در زمینه اسلامی سازی علوم انسانی به صورت مداوم وجود داشته است، ابراز کرد: امروزه به واسطه این تلاش ها صدها پژوهشگر حوزوی تربیت شده اند که از تحصیلات عالی دانشگاهی نیز برخوردار هستند و این یک آمادگی است که در گذشته وجود نداشته است.
وی خاطرنشان کرد: اسلامی سازی علوم انسانی ده ها سال به طول می انجامد و البته امروزه صدها کتاب در زمینه ابعاد علوم اسلامی انسانی نوشته شده است، گرچه کفایت نمی کند و از کارهای اولیه است، زیرا یک نظریه پرداز غربی 30 سال از عمر خود را برای ایجاد یک نظریه صرف می کند که در زمینه اسلامی سازی علوم انسانی نیز باید این گونه شود.
وی با تصریح بر این که همه بدانند اسلامی سازی علوم انسانی یک شعار نیست، اظهار کرد: برخی گمان می کنند معنای اسلامی سازی علوم این است که نام خدا در آغاز کتاب آورده شود که این تفکر اشتباه است بلکه علوم باید متحول شوند و بر مبنای اسلامی تدوین شوند که این کار به زمان فراوانی نیاز دارد و اکنون نیز در حال پیگیری است./1324/پ۲۰۱/ی