ضرورت بهره برداري بیشتر از فضاي مجازي براي تبليغ نماز
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام علي روحاني پيش از ظهر امروز در دومين اجلاس استاني نماز كه با موضوع ‹‹نماز و فضاي مجازي›› در سالن علامه محسن فيض كاشاني دانشگاه كاشان برگزار شد، گفت: نماز از جمله عباداتي است كه در همه اديان وجود دارد اما شكل و محتواي آن متفاوت است.
وي با اشاره به اينكه همه فضليت ها در ذكر خدا بوده و همه رذيلت ها در غفلت از ياد خدا است، افزود: نماز از جمله ذكرهايي است كه به دليل برقراري ارتباط بين بنده و خالق سبب دوري از بسياري گناهان و و منكرات و فحشا مي شود.
حجت الاسلام روحاني، با اشاره به اين فرمايش رهبر معظم انقلاب كه اهميت فضاي مجازي به اندازه انقلاب اسلامي است، عنوان كرد: اگر در رابطه با استفاده از فضاي مجازي برنامه ريزي وجود داشته باشد مي توان از اين ابزار براي تبليغ دين و نماز بيشتر بهره برداري را داشت و حجم زيادي از هجمه هاي دشمن را از اين طريق خنثي كرد.
وي، همچنين با اشاره به تبليغات منفي و مثبت پياده روي اربعين حسيني در فضاي مجازي و تبليغ و ضد تبليغ براي اين كنگره عظيم اسلام در فضاي مجازي، افزود: امروز در جريان پياده روي دهها ميليوني اربعين حسيني با دو گروه مبلغ ديني و مبلغ ضد ديني در فضاي مجازي مواجه هستيم كه يك گروه مثبت انديش تبليغ ميكنند؛ اما گروه ديگر منفي گرا بوده و در همين فضا در حال تخريب هستند.
امام جمعه موقت شهرستان آران و بيدگل، ادامه داد: گروه مبلغ مثبت انديش با مصاحبه با مسلمانان و غير مسلماناني كه در پياده روي اربعين حسيني شركت دارند در حال تبليغ زيبايي هاي پياده روي اربعين حسيني هستند، اما گروه دوم نيز در حال جستجو و پيدا كردن نقطه ضعفي هستند تا آن را برجسته و در فضاي مجازي تبليغ كنند.
حجت الاسلام روحاني مديريت و برنامه ريزي براي حضور 27 ميليون زائر كربلا در اربعين حسيني آن هم در يك منطقه جغرافيايي محدود را كاري خيلي سخت و دشوار خواند و افزود: پياده روي اربعين حسيني و حضور جمعيت دهها ميلوني زائران امام حسين(ع) بدون اينكه كوچكترين مشكلي بوجود آمده باشد، از معجزات اباعبدالله الحسين(ع) است كه بايد اين ويژگي در فضاي مجازي تبليغ شود.
در ادامه عباس زراعت رييس دانشگاه كاشان نيز گفت: نماز را نور چشم پيامبراكرم(ص) و عبادتي پر محتوا و موثر در دين اسلام و يكي از راههاي اثبات اصول دين اسلام دانست و اظهار داشت: نماز پايه و اساس اسلام محسوب مي شود.
وي با اشاره به اينكه نه تنها در اسلام بلكه در همه اديان نمازهاي پنجگانه اما با شكل و محتواي متفاوت وجود دارد، افزود: اگر نماز در همه اديان وجود دارد بيانگر اين است كه دنيا داراي مالك است و اعتقاد به مالكيت خدا نيز همان توحيد است.
به گفته وي، نماز براي دانشگاه داراي آثار و بركات زيادي بوده است، ضمن اينكه دانشگاه كاشان در بين 280 دانشگاه كشور همه ساله جزء 10 دانشگاه برتر كشور در زمینه اقامه نماز است.
زراعت، انتخاب موضوع نماز و فضاي مجازي براي دومين اجلاس نماز را سنجيده و دقيق خواند و تأكيد كرد: فضاي مجازي امروز به عنوان يكي از نيازهاي جامعه محسوب مي شود، از اين رو بايد از اين ابزار كه مانند شمشير دو دم هم تهديد كننده و هم فرصت ساز است براي تبليغ دين و نماز بيشترين استفاده و بهره برداري را داشت.
رييس دانشگاه كاشان اوايل دهه 80 را آغاز عصر انفجار اطلاعات خواند و با اشاره به اينكه امروز حجم زيادي از اخبار و اطلاعات در فضاي مجازي با سرعت در حال انتقال است و هجمه هاي دشمن نيز از اين طريق افزايش يافته است عنوان كرد: به هر ميزان هجمه هاي دشمن عليه دين در فضاي مجازي افزايش داشته باشد به همان ميزان و حتي بيشتر بايد تبليغ براي دين و نماز افزايش داشته باشد.
به گفته وي، آنچه براي جامعه گفته شده و تبليغ شده است جنبه فيزيكي نماز است و بيشتر به جسم نماز توجه شده است و از توجه به روح نماز غفلت شده است.
لازم به ذكر است، دومين اجلاس استاني نماز با موضوع ‹‹نماز و فضاي مجازي›› با حضور آيت الله نمازي نماينده ولي فقيه دركاشان، حجت الاسلام والمسلمين قرائتي رييس ستاد اقامه نماز كشور و مسؤولان ستاد اقامه نماز استان و شهرستان كاشان و دانشجويان دانشگاه كاشان در سالن علامه محسن فيض كاشاني دانشگاه كاشان برگزار شد./1307/پ۲۰۲/ب۲