۲۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۹:۲۳
کد خبر: ۵۴۳۵۵۴
عضو انجمن مدرسان اقتصاد مقاومتی کشور مطرح کرد؛

تولیدکنندگان داخلی چشم انتظار حمایت دولت

ابدالی محمدی با تأکید بر این که برای حل مشکلات اقتصادی و عملی شدن اقتصاد مقاومتی در کشور نیاز به روحیه جهادی داریم، به بررسی موانع اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی و راهکارهای تحقق آن پرداخت.
اقتصاد مقاومتی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کارگاه آموزشی منطقه ای سازمان بسیج مهندسین صنعتی کشور امروز در مجتمع فرهنگی آموزشی یاوران حضرت مهدی(عج) شهر مقدس قم برگزار شد.

این مراسم با سخنرانی احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیأت رییسه و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، علی اصغر شهبازی رییس سازمان بسیج مهندسین صنعتی و حسن آقاجانی رییس اتحادیه صادرکنندگان استان قم و اکبر ابدالی محمدی عضو انجمن مدرسان اقتصاد مقاومتی کشور همراه بود.

اکبر ابدالی محمدی در ابتدای این مراسم با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی دو گروه در پیشرفت کشور کمک های زیادی کرده اند، گفت: سربازان و سرداران زیادی برای پیشبرد اهداف و تعالی کشور تلاش کرده و جان خود را در این راه داده اند.

وی با تأکید بر اینکه در عرصه اقتصادی نتوانسته ایم قوی عمل کنیم و در این زمینه باید سرباز و سردار پرورش دهیم، تصریح کرد: راه به زانو در آوردن انقلاب اسلامی، جنگ اقتصادی است؛ نخبگان کشور باید به شکل جدی به عرصه اقتصادی توجه داشته باشند و مشکلات صنعت را برطرف کنند.

ابدالی محمدی افزود: پر تکرار ترین واژه رهبر معظم انقلاب طی چند سال گذشته، به ویژه سال جاری و سال قبل، اقتصاد مقاومتی بوده است؛ سؤال کلیدی این است که رهبر معظم انقلاب در اقتصاد مقاومتی، از ما چه می خواهند؟ بیش از 20 سخنرانی رهبر معظم انقلاب را در این زمینه مورد بررسی قرار داده ایم تا به پاسخ این پرسش برسیم.

وی با اشاره به پایشی که از 2هزار و 300 واحد صنعتی انجام شده است، گفت: حدود 300 تا 400 واحد به شکل کامل تعطیل بودند و بخش اعظم آن ها هم با ظرفیت 40 درصد در حال فعالیت بود؛ رهبر معظم انقلاب هم پیش از اعلام این آمار در سخنرانی مشهد مقدس فرمودند که 60 درصد تولیدی کشور تعطیل است.

عضو انجمن مدرسان اقتصاد مقاومتی کشور خاطرنشان کرد: مشکل بازار فروش مهمترین معضلی است که سبب این اتفاقات شده است؛ 70 درصد واحدها نیز دچار مشکل بانکی و کمبود نقدینگی هستند؛ 43 درصد مشکل مالیاتی، 28 درصد فرسودگی ماشین آلات، مشکلات زیربنایی 13 درصد و مشکلات کارگری و بیمه 10 درصد از مشکلات کارخانه ها و واحدهای صنعتی است.

وی با بیان اینکه دولت باید بازار خارجی را در اختیار واحدهای صنعتی قرار دهد، اظهار کرد: ایران فقط در 20 کشور رایزن اقتصادی دارد که بودجه آنچنانی هم در اختیار آن ها قرار نمی دهند؛ واردات 14 کشور همسایه حدود 887 میلیارد دلار است که از این آمار، فقط 22 میلیارد آن را ایران تأمین می کند که از این 22 میلیارد هم حدود 14 درصد آن فقط به عراق و امارات است.

ابدالی محمدی در ادامه ابراز کرد: صادرات ایران به روسیه در سال 1391، 400 میلیون دلار بوده که تا سال 1395 به 219 میلیون دلار کاهش یافته است؛ این در حالی است که این رقم فقط یک دهم درصد واردات روسیه است؛ البته خوشبختانه در سال جاری صادرات ایران به روسیه به حدود 300 میلیون دلار رسیده است.

وی به صادرات مواد غذایی از ایران به روسیه اشاره کرد و گفت: محصولات و محموله های ایران از طریق راه های زمینی انجام می شود و این یکی از معضلات کشور در صادرات است؛ این در حالی است که محصولات رژیم صهیونیستی پس از 4 ساعت از برداشت، در بازار مسکو آماده عرضه می شود.

عضو انجمن مدرسان اقتصاد مقاومتی کشور با بیان اینکه بازار داخلی در اختیار واحدهای تولیدی نیست، بیان کرد: طبق نظرسنجی که انجام شد، در شهر مقدس قم حدود 40 درصد مردم به دنبال اجناس ایرانی و داخلی هستند؛ مشکلات فرهنگی و ساختاری از مهمترین عوامل ایجاد مشکل بازار فروش داخلی است.

وی با اشاره به اینکه 73 درصد بازار فروش مربوط به کالاهای خارجی است، تصریح کرد: متأسفانه برخی از نخبگان ما بر این عقیده اند که فروش و واردات کالای خارجی، کمک به بازار ایران است؛ دلبستگی غرب و محصولات آن، نبود تعصب در خرید کالای ایرانی، نبود فرهنگ جهادی، شبهات فراوان درباره تولید ملی، مصرف کالای خارجی و قاچاق و عدم همراهی اصناف از مهمترین مشکلات فرهنگی بازار فروش داخلی است.

ابدالی محمدی با بیان اینکه یکی از مهمترین عوامل اجرایی و عملی شدن اقتصاد مقاومتی، روحیه جهادی است، گفت: این روحیه در تمام بدنه کشور و مسؤولان باید وجود داشته باشد و همانطور که در زلزله غرب کشور این روحیه جهادی نمود پیدا کرد، در زلزله اقتصادی هم باید این روحیه ایجاد شود.

وی با تأکید بر اینکه دشمنان ما ریشه فرهنگ «ما می توانیم» و «جنس ایرانی خوب است» را زده اند، یادآور شد: امیر کبیر از شخصیت هایی بود که به شدت به دنبال تولید ملی بود و دشمنان ما بلافاصله این شخصیت را حذف کردند؛ جوانان کشور ما در «مپنا» محصولاتی تولید کرده اند که نه تنها همپای تولیدکنندگان اروپایی است، بلکه در برخی موارد کیفیت اجناس ایرانی از نمونه خارجی آن بالاتر است.

عضو انجمن مدرسان اقتصاد مقاومتی کشور به تشریح برخی مشکلات ساختاری بازار فروش داخلی پرداخت و گفت: قیمت تمام شده کالا، قوانین و مقررات مزاحم، عدم همراهی سازمان های دولتی، عدم ارتباط صنعت و دانشگاه، واردات بی رویه و قاچاق و صعف مدیریت واحدها از جمله مشکلات ساختاری در بازار فروش داخلی است.

وی به تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر بازار واحدهای تولیدی اشاره و تأکید کرد: متأسفانه روحیه مونتاژکاری در ایران رایج شده است و به همین دلیل پیشرفت آنچنانی مشاهده نمی شود، اما در عرصه نظامی و موشکی که دانش فنی آن بومی شد، پیشرفت سریع و چشمگیر آن را شاهد بودید؛ ما صنعت نفت را ملی کردیم ولی الان به توتال و شرکت های دیگر واگذار می کنیم؛ در صنعت خودرو هم که مشکلات زیادی وجود دارد باید توجه داشت که طراحان بسیاری از خودروهای لوکس و مطرح جهانی، ایرانی هستند.

ابدالی محمدی در بخش دیگر سخنان خود به طرح پیشنهاداتی برای برطرف شدن مشکلات در زمینه اقتصاد مقاومتی پرداخت و اظهار کرد: «گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی» در کشور ایجاد نشده و در حال حاضر بسیاری از مسؤولان و مدیران رده بالای کشوری به این گفتمان اعتقادی ندارند؛ «تشکیل جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی» از دیگر راهکارها در این زمینه است و باید مبانی اقتصاد مقاومتی که در آیات و روایات آمده، برای مردم و مسؤولان تشریح شود.

وی «مطالبه گری» را از دیگر موارد در عملی شدن اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: دانشگاه و بسیج ما کارهای زیادی می کنند اما هنوز هم در این زمینه ضعف های زیادی وجود دارد که امام جامعه به این مسأله ورود کرده اند؛ باید به «بازاریابی واحد های تولیدی» کمک کنیم چرا که 75 درصد مشکلات فروش کالاهای داخلی، بازار فروش است.

عضو انجمن مدرسان اقتصاد مقاومتی کشور با اشاره به «کمک به کاهش قیمت تمام شده»، گفت: دولت و مسؤولان باید تسهیلاتی را در اختیار تولید کنندگان قرار دهند تا قیمت های تمام شده کالاها کاهش پیدا کند؛ در برخی کشورها ارتش کشتی های خود را به رایگان در اختیار تولیدکنندگان داخلی خود قرار می دهند در حالی که در کشور ما هیچ اقدامی در این زمینه انجام نمی شود./840/پ۲۰۱/ج

ارسال نظرات