جزیره ای و سلیقه ای عمل کردن برنامه ها در حوزه آسیب زا است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام لطیف صادقی معاون تبلیع حوزه علمیه مازندران امروز در نشست تبیین طرح جامع تربیتی اخلاقی حوزه در آمل با بیان این که این طرح بازگشت حوزه به اصل خودش است، گفت: بسیاری از دغدغه ها و مطالبات بزرگان حوزه در این طرح گنجانده شده است.
وی با بیان این که در سال های اخیر برنامه های تهذیبی و اخلاقی در حوزه به صورت سلیقه ای و پراکنده در مدارس علمیه اجرایی می شد، افزود: به همین دلیل همواره یکی از مهم ترین دغدغه های علما و بزرگان حوزه توجه به مسائل اخلاقی بوده است.
حجت الاسلام صادقی با تأکید براین که اجرای مناسب طرح جامع تربیتی اخلاقی حوزه، خلأهای موجود در حوزه اخلاق و تربیت را پر خواهد کرد، بیان داشت: با توجه به این که در تدوین این طرح از ظرفیت افراد متخصص و مجربی بهره گرفته شده به طور حتم اثربخشی بسیار مطلوبی در میان طلاب خواهد داشت.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با بیان این که باید از همه ظرفیت ها برای رفع دغدغه های اخلاقی و تهذیبی علما و بزرگان حوزه استفاده کنیم، تصریح کرد: یکی از مهم ترین درخواست های علما در همه دیدارها با مدیران و مسؤولان حوزه توجه جدی به مباحث اخلاقی در میان طلاب است.
استاد حوزه علمیه مازندران در طی سال های اخیر مسائل اخلاقی، تربیتی، قرآنی و مشاوره ای به صورت پراکنده و بدون در نظر گرفتن اهمیت و جایگاه هر موضوع در مدارس علمیه اجرایی شده است، خاطرنشان کرد: امیدواریم با آغاز طرح جامع تربیت اخلاقی حوزه شاهد ساماندهی و نظم بخشیدن به این گونه برنامه ها با لحاظ کردن اولویت ها باشیم.
حجت الاسلام صادقی در ادامه سخنان خود به نقش مدیران مدارس علمیه در تحقق برنامه های تهذیبی و اخلاقی در حوزه اشاره کرد و بیان این که مدیران مدارس باید رویکرد تهذیبی داشته باشند، گفت: بررسی و کار کارشناسی از سوی 195 کارشناس مجرب در تدوین این طرح نشان دهنده اهمیت و جایگاه آن در حوزه است.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با تأکید براین که جزیره ای، سلیقه ای و فصلی عمل کردن را یکی از آسیب های مهم پیش روی اجرای برنامه های تهذیبی، تربیتی و اخلاقی در مدارس علمیه عنوان کرد و افزود: به طور حتم این گونه رویکرد ها در مدارس علمیه راه به جایی نخواهد برد و تنها اتلاف وقت و فرصت های طلایی طلاب است.
استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که یکی از اهداف اصلی این طرح یکپارچه سازی و همسان سازی طرح های تهذیبی و فعالیت های تربیتی حوزه علمیه است، بیان داشت: امیدواریم مدیران و معاونان مدارس علمیه با دغدغه و دقت بیشتری در اجرای دقیق بندهای این دستورالعمل تلاش کنند تا شاهد خروجی مناسبی در مدارس باشیم.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با تأکید بر این که حوزه علیمه باید به اصل خود باز گردد، گفت: قرآن و عترت، مشاوره و اخلاق عملی نظری اصل جامعیت حوزه های علمیه است که امروز مغفول واقع شده است و باید با یک عزم راسخ به اهداف والای حوزه رسید.
وی با تاکید بر این که تلفیق آموزش، پژوهش و تهذیب یکی از اصول حوزه های علمیه است، تصریح کرد: امروز حاکمیت قرآن در مدارس دیده نمی شود، باید به جایی برسیم که قرآن محور اساسی درهمه زمینه های حوزه علمیه قرار گیرد.
حجت الاسلام صادقی با بیان این که اصل فراگیری و تصمیم برای همه سطوح حوزه علمیه قابل بررسی است، گفت: این طرح مختص به سطح یک حوزه های علمیه است و به تدریج باید در طول شش سال به هدف اصلی این طرح تربیتی که برگشت حوزه به اصل آن است برسد.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که اخلاق و مسائل تربیتی در ادوار مختلف حوزه همواره جزء اصول غیر قابل تغییر این مرکز مهم علمی و دینی بوده است، تصریح کرد: این که به هر دلیلی مسائل و مباحث اخلاقی در حوزه حاشیه نشین شود به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست.
استاد حوزه علمیه مازندران با تأکید براین که اخلاق، تهذیب و تربیت دینی در حوزه رکن اصلی و اساسی همه فعالیت ها است، خاطرنشان کرد: برای رسیدن به یک حوزه متحول و در خور شأن جامعه اسلامی نیازمند تربیت و پرورش طلابی مهذب و اخلاق مدار هستیم که این هدف مهم با اجرای مناسب طرح های اخلاقی و تربیتی امکان پذیر خواهد بود./۹۵۰/پ203/ب1