لزوم به کارگیری حوزویان برای مدرسی دین و قرآن در مدارس
حجت الاسلام حمید راحلی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، با اشاره به اهمیت علوم انسانی اسلامی اظهار کرد: مبنای علوم اسلامی بر گرفته از کلام الهی و وحی، سنت نبوی و سیره و سخنان ائمه اطهار (ع) است و از چنان غنای علمی برخوردار است که حتی مخالفان اسلام اذعان می کنند اگر کتابی همچون نهج البلاغه و یا صحیفه سجادیه را داشتیم برایمان کافی بود.
وی با اظهار تاسف از غفلت نسبت به منابع اسلامی، گفت: اگر بعد از 40 سال وضعیت فرهنگی کشور نسبت به روزها و سالهای اوایل انقلاب متفاوت شده است دلیل عمده آن دوری از احکام وحی و سنت پیامبر (ص) است.
حجت الاسلام راحلی افزود: فاصله گرفتن از آموزه های دینی و قرآنی دلیل تاثیرپذیری فرهنگ ایرانی اسلامی از فرهنگ غربی است، مسلما در آموزه های وحیانی و قرآنی اسلام هیچ خدشه ای وارد نشده است و ایرادها به تبیین ناصحیح آموزه های دینی باز می گردد که منطبق با نیازهای روز ارائه نمی شود.
مدیر حوزه علمیه خواهران آذربایجان غربی با بیان اینکه تحول در وضعیت فرهنگی کشور نیازمند رجوع به احکام و آموزه های دینی و قرآن است، تأکید کرد: در این راستا بهترین راهکار گنجاندن آموزه های دینی در متون درسی است.
وی اضافه کرد: آموزش و پرورش در راستای محتوای دینی کتب آموزشی اقدامات خوبی انجام داده است اما در روش های تدریس و آموزش مشکل وجود دارد و بعضا قرآن و کتب دینی از سوی کسانی تدریس می شود که حداقل ظاهر دینی هم ندارند و در چنین شرایطی است که محصل و دانش آموز دچار دوگانگی برداشت از دین می شوند.
حجت الاسلام راحلی بهترین روش برای انقلاب فرهنگی در جامعه را مستلزم بهره گیری از ظرفیت حوزه های علمیه دانست و تصریح کرد: معتقدم باید فارغ التحصیلان حوزوی به عنوان مربیان تربیتی، دینی و قرآن در آموزش و پرورش بکارگیری شوند.
وی ادامه داد: در بخش خواهران این بستر فراهم شده است و در حال حاضر دو هزار فارغ التحصیل حوزوی در سطح دو وجود دارد که اگر مجموعه آموزش و پرورش از این ظرفیت به درستی استفاده کند به طور حتم انقلاب فرهنگی نه در عرض یک یا دو سال بلکه بعد از یک دوره فارغ التحصیلی دانش آموزان ایجاد خواهد شد.
مدیر حوزه علمیه خواهران آذربایجان غربی اذعان داشت: در حال حاضر از ظرفیت حوزه های علمیه در نظام آموزش و پروش کشور استفاده نمی شود، مگر برنامه های اقامه نماز یا مدارس امین که کفایت نمی کند.
حجت الاسلام راحلی تأکید کرد: مجلس شورای اسلامی با مصوبه ای در زمینه بکارگیری فارغ التحصیلان حوزوی به عنوان مربیان دین و قرآن در آموزش و پرورش ورود کند تا از این ظرفیت غفلت شده به نحو مطلوب بهره گیری شود./936/پ203/ب1