بقاع متبرکه هندوستان مهمترین قطبهای فرهنگی نشر اسلام هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام علیاکبر حسینینژاد امروز در دیدار جمعی از شخصیتهای برجسته علمی و فرهنگی و مسؤولان مزار خواجه معینالدین چشتی هندوستان که در سالن معاونت فرهنگی آستان مقدس کریمه اهلبیت(س) برگزار شد، با اشاره به گستره جغرافیای فرهنگی ایران و مشترکات فراوان ملت ایران با مردم هندوستان گفت: در حال حاضر بقاع متبرکه کشور هندوستان از قطب های فرهنگی نشر جهان اسلام در این کشور هستند.
وی با اشاره به پیروزی انقلای اسلامی و اینکه انقلاب اسلامی ادامه نهضت عاشورای حسینی است، افزود: دستگیری از مستضعفان جهان و ایجاد استقلال، امنیت و عزت برای ملت های آزادی خواه جهان از مهم ترین خواسته های قلبی رهبران و مردم ایران اسلامی است.
مشاور تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) با بیان اینکه ملت ایران و هندوستان با توجه به مشترکات دینی و فرهنگی باید برای نشر مکتب اهل بیت(ع) در سراسر جهان تلاش کنند، گفت: آستان مقدس حضرت معصومه(س) آماده هر نوع همکاری با مسؤولان بقاع متبرکه کشور هندوستان است.
همچنین در این مراسم مسؤول هیئت اعزامی هندی درباره سرگذشت خواجه معینالدین گفت: خواجه معین الدین حسن سجزی چشتی مشهور به خواجه معینالدین چشتی در سال 633 قمری در اجمیر شریف در ایالت راجستان هند درگذشت.
وی افزود: بعضی او را از اهالی سیستان، عدهای او را از هرات و بعضی از سمرقند دانستهاند اما آنچه مسلم است او فارسزبان بوده و آثار خود را به زبان فارسی نگاشته است و در سال 588 قمری همراه لشکریان سلطان معزالدین محمد غوری(هرات) از ایران و افغانستان به هند رفت و در اجمیر ساکن شده و به تبلیغ دین اسلام پرداخته است و خواجه معینالدین چشتی از مهمترین و مؤثرترین افرادی بود که در تاریخ سیاسی و اجتماعی شبهقاره و در گسترش زبان فارسی نقشهای مهمی را ایفا و شاگردان زیادی را تربیت کرد که هر کدام از آنان در منطقه خود مصدر خدمات ارزندهای شدند.
این مقام مسؤول افزود: خواجه معینالدین پس از مدتی فعالیت و تأسیس سازمانهای فرهنگی و مذهبی در شهر اجمیر فوت کرد و مسلمانان پس از درگذشت او برایش مقبره مجلل و باشکوهی ساختند که پس از هشت قرن هنوز پابرجاست و یکی از مزارهای درجه اول مسلمان در هند به شمار میرود که در ایوانها، رواقها و داخل مقبرههای آن اشعار زیادی به زبان فارسی دیده میشود.
وی یادآور شد: پادشاهان و امیران در قرون متمادی بر مزار خواجه معین الدین که زیارتگاه است، گنبد و بارگاه بنا کردند و هرسال مردم و مریدان در سالگرد درگذشت وی، مراسمی برگزار میکنند و رباعی معروف «شاه است حسین، پادشاه است حسین، دین است حسین، دینپناه است حسین، سر داد و نداد دست در دست یزید، حقا که بنای لااله است حسین» که منتسب به اوست بر درب اصلی این آرامگاه کاشیکاری شده است./837/پ۲۰۲/ی