شاخصه های طلبه انقلابی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی، نماینده مردم استان اصفهان در مجلس خبرگان رهبری، ظهر امروز در همایش حوزه انقلابی که در اردوگاه فرهنگی تربیتی شهدای درچه اصفهان برگزار شد، گفت: اولین تلاش ما در حوزه علمیه باید پیرامون عقاید و علم کلام باشد و دومین نیاز ما اخلاق خوب است، طلبه باید متخلق به اخلاق اسلامی باشد، اگر حوزه نتواند من را تربیت کند من به درد حوزه نمی خورم.
وی سومین نیاز حوزه علمیه را فقه دانست و ادامه داد: حوزه انقلابی قید تأکیدی است نه تأسیسی، الان شرایط ویژه است و مانند دوران گذشته حکومت در دست طاغوت نیست و حکومت دینی برقرار است، البته باید اعتراف کنیم هنوز تخلفات زیادی صورت می گیرد که به فرموده رهبر معظم انقلاب هیچ کس حق ندارد تخلف مسؤولین مملکت را توجیه کند و بپوشاند.
آیت الله مهدوی افزود: در حکومت امیر مؤمنان(ع) هم نشد برخی مشکلات را حل کنند، البته امکان آن وجود داشت، اما خود مردم نخواستند، امام علی(ع) حدود ۳۰ مورد از این موارد را بر می شمارند.
امام جمعه موقت اصفهان فقه را به چهار بخش عبادات، معاملات، معاشرت ها و وظایف اجتماعی و سیاسی تقسیم کرد و بیان داشت: قسمت چهارم بسیاری از احکام سه قسم دیگر را در بر گرفته و قسیم و مغایر آن ها نیست و حوزه انقلابی هم اینجا تعریف میشود، یعنی اگر طلبه ای بخواهد انقلابی نباشد، بایستی خیلی از احکام را کنار بگذارد انقلاب به اسلام انقلابی نیاز دارد.
وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) نقش اول را در ایجاد انقلاب اسلامی داشتند، اظهار داشت: حوزه علمیه هم نقش بی نظیری را در انقلاب اسلامی ایفا کرد و این موضوع در همه دنیا بی نظیر است، انقلاب با حوزویان پیش رفت و الان هم باید حوزه علمیه رنگ انقلاب را به جامعه تزریق کند.
آیت الله مهدوی ابراز داشت: روحانیان باید پرچمدار انقلاب باشند و خیل شهدای حوزه علمیه شاهد این مدعاست، ما باید نگاه کلان به حوزه داشته باشیم وگر نه غافل می شویم، باید با نقاط قوت و ضعف خودمان آشنا شویم و بی دلیل امیدوار یا مأیوس نشویم.
منشور روحانیت امام مدل مناسبی برای برگزاری همایش حوزه انقلابی
نماینده مردم استان اصفهان در مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به منشور ورحانیت امام خمینی(ره)، تصریح کرد: همایش حوزه انقلابی باید برگرفته از منشور روحانیت باشد، امام(ره) در این منشور نقاط قوت را بیان میکنند و گاهی هم از تحجرها و ضعف ها می نالند.
وی اولین نکته در انقلابی بودن را ایمان قوی دانست و گفت: باید به یقین برسیم امام خمینی(ره) فرمودند «والله تا به حال نترسیدم» و این به خاطر یقین است، دوم بصیرت به معنای اطلاع داشتن از اتفاقات زمانه و سوم خطوط حق و باطل را خوب شناختن و جریان شناسی است، انقلابی باید سیاسی باشد، اما نباید سیاست زده شود، همچنین روحانی انقلابی باید مانند امام(ره) خبره علمی هم باشد.
نگاه کلان به حوزه و حفظ اتحاد سبب پیشرفت حوزه ها می شود
آیت الله مهدوی اظهار داشت: روحانی باید عاقل و زیرک باشد و بداند که هر حقی گفتن ندارد و یکی از مصداق ها دانستن زمان و مکان است، نحوه بیان هم مهم است، نباید انتقاد ما حسن فاعلی افراد را زیر سؤال ببرد، در این زمینه درسی که از امام(ره) گرفتیم این بود که با اینکه نظرات شهید مطهری را یکسان با خود نمیدانستند اما فرمودند «کتب ایشان را صد در صد تأیید میکنم».
نماینده مردم استان اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر لزوم نگاه کلان طلبه انقلابی به حوزه و اهداف آن، تصریح کرد: نباید رفتاری در لباس پیامبر(ص) داشته باشیم که آب به آسیاب دشمن بریزیم، بحث حفظ اتحاد بسیار بحث مهمی است و نباید آن حسن فاعلی بین ما مخدوش شود و داشتن این روحیه سبب پیشرفت حوزه ها می شود.
وی زی طلبگی را بسیار مهم ارزیابی کرد و ابراز داشت: طلبه باید از حد متوسط جامعه یک مقدار پایینتر باشد و من شهادت می دهم که مدیر حوزه اصفهان زی طلبگی را در زندگی شخصی خود رعایت می کند، خوشحالم که چه دقتی در اموال و وجوهات و اموال دولتی دارند و خاطرات فراوانی از رعایت این اصول در ستاد امر به معروف از ایشان سراغ دارم.
آیت الله مهدوی بیان داشت: اعتماد مردمی مسأله مهمی است، روحانی انقلابی به مردم امید می دهد و روحیه بسیجی دارد، تربیت نیروهای انقلابی که مطیع صد در صد رهبری باشند هم کار اساتید است، قرآن حضرت زهرا(س) را زجاجه معرفی میکند، یعنی نور امام علی(ع) است و فاطمه شیشه است، هیچ کدورتی ندارد و مانع انتقال نور نیست و در عین حال حافظ ولایت است و یک طلبه انقلابی باید چنین کند و این شیرینی را به جامعه منتقل کند.
نماینده مردم استان اصفهان در مجلس خبرگان رهبری، بحث مهم دیگر برای زندگی طلبگی و طلاب حوزه های علمیه را رعایت نظم در همه امور درسی و اخلاقی و مذهبی و فعالیت های اجتماعی دانست و گفت: طلبه انقلابی منظم است، دشمن شناس است و به لحظه اقدام می کند، روحانی انقلابی در انجام وظایف خود در لحظه اقدام می کند و امر را به تأخیر نمی اندازد./869/پ202/ب1