۱۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۸
کد خبر: ۵۶۰۴۹۴
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران:

پویاسازی علم کلام همان زنده کردن فقه است

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با اشاره به این که در حوزه علم کلام فعالیت های مثبت و گسترده ای تا به امروز صورت نگرفته است، گفت: این درحالی است که اگر این علم زنده و پویا شود فقه ما نیز رشد می کند و فقه اجتماعی نیز از دل این علم استخراج خواهد شد.
ابراهیم فیاض

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، ابراهیم فیاض، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در نشست آسیب شناسی آموزشی و پژوهشی سازمان حوزه و روحانیت با عنوان «بازخوانی و نقد و بررسی صریح 40 سال حضور روحانیت در عرصه فرهنگی، تربیتی» که در مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی برگزار شد به عملکرد حوزه های علمیه پس از انقلاب پرداخت.

وی با بیان اینکه در حال حاضر قرآن و نهج البلاغه مهجور است، افزود: در عین حال امامت، عدالت، حکمت و ولایت برای ما مهم است و آینده عثمانی جدی است چرا که حوزه های علمیه باید به دنبال نقاط مثبت با اهل سنت باشند.

این جامعه شناس با اشاره به این مطلب که در حوزه علم کلام فعالیت های مثبت و گسترده ای تا به امروز صورت نگرفته است، بیان داشت: این در حالی است که اگر این علم زنده و پویا شود فقه ما نیز رشد می کند و فقه اجتماعی از دل این علم استخراج خواهد شد.

وی با بیان اینکه شهید دستغیب در سال 1335 به این موضوع اصرار و تأکید دارد که قرآن را با خرافات مخلوط نسازید، اظهار کرد: در واقع بسیاری از علوم از دل این کتاب الهی قابل بهره برداری است که تا به امروز نسبت به آن غفلت صورت گرفته است.

فیاض با بیان اینکه توقعی که از حوزه های علمیه بوده تا به امروز برآورده نشده است، بیان داشت: تغییر مرجعیت علمی و فکری در حال حاضر به نفع ما نیست و به همین دلیل نیاز است که فعالیت ها در این بخش ها گسترده تر شود.

وی با بیان اینکه نبود مرجعیت علمی دینی در دانشگاه ها سبب ساخت دین عوامانه مردمی می شود که آسیب زا است، بیان داشت: از طرفی با رشد مدرنیته در فضای مجازی و شبکه اجتماعی به شکل گیری دین عوامانه دامن زده شده است./934/پ203/ب1

ارسال نظرات