اظهارات فرمانده کل سپاه بر اساس اصول قانون اساسی است
به گزارش خبرگزاری رسا، در پی اظهارات اخیر علی مطهری نماینده مردم تهران و جمعی از اصلاحطلبان و حملات آنان به فرمانده کل سپاه که به بهانه موضعگیریهای این فرماندهان در مقابل تهدیدات آمریکاییها صورت گرفت، محمدحسین فرهنگی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی و عضو سابق هیأت رئیسه در نامهای سرگشاده خطاب به علی مطهری، نکاتی را در این خصوص به وی گوشزد کرده است.
در این نامه آمده است؛
_______________________
همکار ارجمند جناب آقای دکتر مطهری
با سلام و تحیات و تقدیم احترام
نامه جنابعالی خطاب به سردار جعفری فرمانده محترم کل سپاه که ابتدا در فضای مجازی منتشر و سپس به اعلام از تریبون مجلس و تکثیر برای نمایندگان منتهی شد، حاوی نکاتی است که اگر پاسخ داده نشود، ممکن است محتوای آن را باور کنید و مبنایی برای دیدگاه های خود در آینده نیز قرار دهید.
ضمن احترام به جنابعالی و شهید عزیزمان آیتالله استاد مطهری، لازم میدانم نکاتی را یادآور شوم:
۱ـ پس از تائید موضع اصلی فرمانده محترم کل سپاه، حداقل در دوره جاری و در زمان فعلی، ایشان و موضعگیریشان را تخطئه کردهاید و این امر شگفتآور است؛ زیرا موضعگیری جنابعالی با موضعگیری ابتدایی که آن را روشن و بدیهی دانستهاید، متناقض به نظر میرسد.
۲ـ ظاهراً آنچه جنابعالی را به واکنش وا داشته، اصل ورود و اظهارنظر فرمانده محترم کل سپاه به طور کلی است که آن را مصداق مداخله نظامیان در سیاست تلقی کرده و به بهانه آن، رشیدترین فرزندان و قهرمانان این ملت را از نظر سیاسی مهجور و فاقد مجوز برای اظهارنظر در مهمترین مسائل ملی کشور دانستهاید.
چنین استنباطی نه حقوقی، نه عادلانه، نه منطقی نه منطبق بر مصالح ملی و نه مصداق منعی است که از امام (ره) نقل کردهاید. فرمانده سپاه میتواند عضو شورایی باشد که برابر قانون اساسی از بنده و جنابعالی به مرجعیت تصمیمسازی و تصمیمگیری در سیاستهای مربوط به مذاکره، نزدیکتر است. اگر ما به استناد اصل ۸۴ قانون اساسی، چنین مجوزی را داریم، ایشان نیز به استناد اصل ۱۷۶ قانون اساسی به طور مستقیم و غیرمستقیم مرتبط با شورای عالی امنیت ملی است. بگذریم از اینکه اصل ۱۵۰ قانون اساسی نیز سپاه پاسداران را مسئول نگهبانی از انقلاب و دستاوردهای آن دانسته است.
از سوی دیگر، عنوان پاسداری از انقلاب اسلامی در اصل ۱۷۶ در وظایف شورای عالی امنیت ملی نیز تکرار شده است؛ بنابراین وظیفه مذکور از وظایف مشترک هر دو نهاد است. با توجه به نکات یاد شده، آشکار میشود که امام (ره) و مقام معظم رهبری، سپاه را از ورود در دستهجات سیاسی که باعث اختلاف در میان رزمندگان عزیز میشود، منع فرمودهاند، نه از انجام وظایف مصرح آنان در قانون اساسی.
۳ـ در کنار ایرادی که به دستگاههای مختلف و مسئولان آنها متوجه ساختهاید که نباید در کار همدیگر مداخله کنند، اینجانب مشکل دیگری را هم اضافه میکنم و آن فرافکنی است. هر مسئولی وظایفی دارد اما اخیراً رایج شده است در کوتاهیهای گستردهای که پیش میآید، بدون توجه به وظایف خود، دیگران را متهم میکنیم. در روزهای اخیر در مسائل داخلی آنچه ملت ما را بیش از پیش آزرده خاطر ساخت، تنها آمریکا و سیاستهایش، موضعگیریهای موافقان و مخالفان دولت و برجام و یا اقدامات نیروهای مسلح و مواردی از این دست نبوده و کوتاهیها و ضعفها، نقش اصلی را داشتهاند.
۴ـ توصیه اینجانب به ایشان، جنابعالی و کلیه مسئولان کشور آن است که به موقع و سنجیده سخن بگویند و بعید میدانم نظر واقعی فرمانده محترم کل سپاه، نفی گفتوگو برای همه زمانهای آینده باشد، چرا که با تصمیم شورایی که ایشان میتواند عضو آن باشد، در سالهای اخیر چنین مجوزی به دولت داده شده بود هرچند با بداخلاقی و بدعهدی آمریکاییها، به نتیجه قابل توجهی نینجامید.
بیایید همگی مسئولیت خطیر خودمان را به خوبی بشناسیم، وحدت را اصل قرار دهیم و در مسیر منافع ملی کشورمان و بدون فرافکنی، مسئولیتها را بپذیریم و بدانها عمل کرده و پاسخگوی نتایجشان باشیم.
با سپاس از توجهی که میفرمایید
محمدحسین فرهنگی
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی
____________________
/۹۶۹/د۱۰۲/ب۱
منبع: مهر