۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۰
کد خبر: ۵۸۶۹۳۶
گزارشی از اردوهایی از جنس عشق؛

خودسازی از رهگذرِ جهاد

برپایی اردوهای جهادی از جمله برنامه های فراگیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که در آن اقشار مختلف مردم در قالب گروه های جهادی به مناطق دورافتاده و محروم اعزام می شوند.
گروه جهادی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز،‌ برپایی اردوهای جهادی از جمله برنامه های فراگیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که در آن اقشار مختلف مردم در قالب گروه های جهادی به مناطق دورافتاده و محروم اعزام می شوند. این جهادگران با لبیک به فرمان رهبر معظم انقلاب در پی محرومیت زدایی از چهره زیبا و پرغرور کشور عزیزمان ایران هستند.

حضور عاشقانه و خودجوش، فلسفه کار اردوهای جهادی است و خودسازی بزرگترین دستاورد این اردوها محسوب می شود، بر این اساس شرکت کنندگان در آن می کوشند با رسیدگی به مشکلات مردم و دستگیری از محرومان گامی هر چند کوچک در جهت رضای خدا و خوشحالی دردمندان جامعه بردارند.

در این میان گروه های جهادی دانشجویی از پیشگامان عرصه محرومیت زدایی اند و همواره حضوری پررنگ در این اردوها دارند. دانشجویان آذربایجان شرقی نیز همگام با دانشجویان سراسر کشور با حضور پرشور خود در این اردوها، صحنه های بی بدیلی از ایثار، تعاون و انسان دوستی را خلق می کنند و در این بین دانشجویان دانشگاه صنعتی سهند تبریز بیش از سایرین به این وظیفه انسانی خود عمل می کنند.

علی سنبلی، یکی از دانشجویان دانشگاه صنعتی سهند تبریز است که اصالتا اهل اورمیه بوده و هم اکنون دانشجوی سال آخر رشته مهندسی مکانیک می باشد و سه سالی می شود که  بصورت مستمر در اردوهایی که از طرف دانشگاه شان در منطقه جلفا تشکیل شده، شرکت می کند.

آنچنان که می گوید اردوهای جهادی برای نخستین بار در سال 94 در دانشگاه صنعتی سهند آغاز شده و سنبلی نیز جزو نخستین گروه اعزامی به این اردوهاست. سنبلی در خصوص اهداف تشکیل گروه های جهادی در دانشگاه صنعتی سهند می گوید: بدنبال راه اندازی فضایی در بین دانشجویان بودیم تا آنها از نزدیک درد محرومیت قشر مستضعف جامعه را لمس کنند و در این راستا اقدام به راه اندازی گروه های جهادی در دانشگاه کردیم.

این دانشجوی جهادگر ادامه می دهد: روستای کمار علیای در منطقه جلفا، بخش سیه رود نخستین مقصد اردوی جهادی ما بود و گروه های جهادی ما، سه سال است به این روستا اعزام می شوند.

وی اضافه می کند: در ابتدا به صورت پایلوت به این روستا رفتیم البته صرف ساخت خانه محروم مدنظر نبود، چرا که حضور 10روزه در آنجا اثرگذاری مدنظر ما را نداشت.

رفع مشکلات روستا با رونق بخشی به اقتصاد آن

سنبلی شناسایی پتانسیل های روستا و به منصه ظهور رساندن آنها و در ادامه ایجاد کارگاه های زود بازده با توجه به این ظرفیت ها را از جمله برنامه های گروه های جهادی دانشگاه صنعتی سهند در روستای کمار علیای، منطقه جلفا معرفی می کند و می افزاید: قطعا اگر اقتصاد روستا مولد و پویا شود، اثرگذاری بیشتری خواهد داشت و بهتر به اهداف خود خواهیم رسید، بر این اساس می کوشیم با توانمندسازی اهالی روستا، محرومیت را توسط جوانان آن برطرف کنیم و در این راستا به طور مستمر پیگیر مشکلات روستا از مسئولین مربوطه هستیم.

فصل تابستان؛ اوج فعالیت اردوهای جهادی

وی اوج فعالیت اردوهای جهادی را فصل تابستان عنوان می کند و می گوید: تا امروز این اردوها فقط در تعطیلات تابستان برپا میشد اما پیگیر هستیم تا اردوها به صورت مستمر در طول سال برگزار شود.

ساخت 3 باب خانه محروم توسط دانشجویان جهادگر

این دانشجوی جهادگر با اشاره به اینکه اردوهای جهادی در طول سال به مدت دو هفته برگزار می شود، می افزاید: در طول این سه سال تشکیل اردوهای جهادی در این روستا، تاکنون 3 خانه محروم توسط جهادگران دانشگاه صنعتی سهند تبریز احداث شده است.

تقسیم بندی جهادگران به کمیته های تخصصی

وی تصریح می کند: سال دوم برگزاری این اردوها، فعالیت جهادگران شرکت کننده را تقسیم بندی کردیم و دانشجویان جهادگر به چهار کمیته عمرانی، فرهنگی، مطالبه گری و پژوهشی تقسیم شدند.

لزوم بهره گیری از ظرفیت گردشگری روستا

سنبلی آبشار کمار را یکی از ظرفیت های ارزشمند روستای کمار علیای دانسته و می افزاید: فاصله زیاد این روستا از هادی شهر از جمله مشکلات آن است که باعث شده پتانسیل های روستا مغفول بماند، این آبشار در منطقه بکر قرار گرفته و اگر سرمایه گذاری های لازم بر روی آن صورت پذیرد، می توان از ظرفیت های گردشگری آن در جهت رونق بخشی به اقتصاد روستا و حتی اشتغالزایی جوانان آن بهره گرفت.

شرکت 30 دانشجوی جهادگر در اردو

وی تعداد دانشجویان شرکت کننده در این اردوها را 30 نفر اعلام می کند و می گوید: دانشجویان خواهر جهادگر نیز بیشتر در مباحث فرهنگی فعالیت می کنند، که برگزاری کلاس های سبک زندگی با موضوع مهارت های خانواده، جلسات دینی و معرفتی برای زنان و دختران روستا از جمله این فعالیت هاست.

دانشجوی جهادگر دانشگاه صنعتی سهند یادآور می شود: در طول این سه سالی که به طور مداوم به این روستا می رویم، در بین روستائیان شناخته شده ایم و آنها به دانشجویان دانشگاه سهند عادت کرده اند و و هر سال چشم انتظار ما هستند.

روحیه جهادی، شاه کلید حل مشکلات کشور

وی درباره اهداف خود از شرکت در اردوهای جهادی می گوید: معتقدم با روحیه کارمندی و اداره نشینی نمی توان معضلات یک منطقه را حل کرد، این روحیه در بین دوستان و هم دانشگاهی های بنده وجود دارد تا باروحیه جهادی مورد تاکید مقام معظم رهبری به مسائل و چالش های جامعه ورود پیدا کنند و در حد وسع خود در جهت حل مشکلات جامعه بکوشند تا بتوانیم به آرمان اسلامی مدنظر انقلاب اسلامی برسیم، قطعا شاه کلید این قضیه روحیه جهادی است، بنابراین با هدف تقویت روحیه جهادی در شخص خودم و ترویج و تقویت این روحیه در بین دانشجویان در این اردوها شرکت می کنم.

سنبلی دعای خیر مردم منطقه را بهترین خاطره خود از اردوهای جهادی می داند و ادامه می دهد: برای یکی از بانوان کهنسال این منطقه خانه می ساختیم، در گوشه ای نشسته بود و ما را که در حال کار بودیم، تماشا می کرد و زیر لب چیزی می گفت، نزدیک تر که رفتم، متوجه شدم زیر لب ما را دعا می کند، این صحنه هیج وقت از خاطرم نمی رود، از اینکه بتوانم منشا خیری برای مردم محروم و بی بضاعت باشم، خوشحالم.

وی همچنین درباره تاثیر حرکت های جهادی در بین مردم و جامعه می گوید: مشاهده اینکه عده ای جوان از تفریح و وقت خود می زنند و بصورت خودجوش در این اردوها شرکت می کنند تا مرهمی بر درد آنها شوند، باعث ترویج فرهنگ جهاد در جامعه می شود که اگر چنین شود یقینا بخش اعظمی از مشکلات جامعه حل خواهد شد.

حسین محمدپور یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه صنعتی سهند می باشد که اهل قزوین بوده و در حال حاضر دانشجوی رشته متالوژی است.

شرکت در اردوهای جهادی با هدف بالابردن قدرت تحمل

محمدپور امسال برای نخستین بار در اردوهای جهادی شرکت کرده و هدف خود از شرکت در این اردوها را بالا بردن قدرت تحمل خود در برابر سختی های عنوان می کند و می گوید: با این موضوع که برخی معتقدند مشکلات موجود کشور هیچ ربطی به آنها ندارد و باید مسئولین پیگیر حل مشکلات باشند، به شدت مخالفم، چون همه ما در برابر وضعیت جامعه خود مسئولیم و باید با تمام توان در جهت رفع آنها بکوشیم.

همه در برابر مشکلات جامعه مسؤولیم

این دانشجوی جهادگر ادامه می دهد: خوشحالم که امسال توفیق حضور در این اردوها نصیبم شد و توانستم گامی هر چند کوچک در جهت بهبود وضعبت جامعه و خوشحالی هم وطنانم بردارم. وی تصریح می کند: امیدواریم این گفتمان و روحیه جهادی در بین تمام افراد جامعه و بویژه مسئولین رواج پیدا کند.

تاریخچه شکل گیری اردوهای جهادی

مسؤول بسیج دانشجویی آذربایجان شرقی نیز درباره تاریخچه شکل گیری اردوهای جهادی  به «مهدتمدن» می گوید: اردوهای جهادی و به طور کلی ورود بسیج سازندگی به این موضوع و تسری یافتن این برنامه، ابتکار دانشجویان بسیجی است و این دانشجویان نخستین افرادی بودند که به این موضوع ورود کردند.

سازندگی روحی؛ مهمترین کارکرد اردوها

محمدرضا سلطان زاده سازندگی روحی را مهمترین کارکرد اردوهای جهادی بیان می کند و ادامه می دهد: این اردوها کارکرد تربیتی برای دانشجویان شرکت کننده داشته و خودسازی آنان را به دنبال دارد.

وی در ادامه غفلت زدگی را یکی از مظاهر تمدن غرب و مدرنیته معرفی می کند و می افزاید: برپایی اردوهای جهادی در چنین دورانی، انسان را به خداشناسی و خودشناسی می رساند و سبب تربیت روحی وتکامل انسان می شود.

روحیه جهادی راهکار واکسینه کردن جامعه در مقابل آسیب های اجتماعی

مسئول بسیج دانشجویی استان باتاکید بر اینکه اردوهای جهادی، جامعه را در برابر بسیاری از آسیب های اجتماعی واکسینه می کند، ادامه می دهد: جامعه ای که در آن از خود گذشتگی، ایثار و تعاون ترویج شود، قطعا مسائل و مشکلات اجتماعی گسترش نخواهد یافت.

وی اضافه می کند: اردوهای جهادی با چنین نگاهی در بسیج که خود را مسئول اتفاقات انقلاب اسلامی و تمامی آحاد جامعه می داند، شکل گرفت.

محرومیت زدایی از ابعاد شکل گیری اردوهای جهادی

سلطان زاده محرومیت زدایی را یکی دیگر از ابعاد و علل شکل گیری اردوهای جهادی عنوان می کند و می افزاید: متاسفانه برخی امروز به شدت مدافع امپریالیسم و سرمایه داری هستند و رفتارهای سیاسی شان بیانگر این حقیقت تلخ است که بیشتر نماینده سرمایه داری و مدافع منافع اشرفیت هستند تا مستضعفین و محرومان، در حالی که در آموزه های دینی ما مسلمانان بر دستگیری از محرومان سفارش شده است و امروز دانشجویان با هدف خدمت به محرومان در این مسیر گام بر می دارند.

وی در ادامه اردوهای جهادی را دنباله رو فرهنگ دفاع مقدس معرفی کرده و می گوید: پس از اتمام جنگ تحمیلی، فرهنگ دفاع مقدس خود را در عرصه مختلف خود علمی، فرهنگی، اجتماعی و ... خود را نشان داد و اردوهای جهادی نیز یکی از آن عرصه هاست و خوشبختانه این اردوها امروز به یکی از برنامه های فراگیر بسیج تبدیل شده است.

کارکردهای بسیج دانشجویی

وی درباره کارکردهای بسیج دانشجویی بیان می کند: برخلاف تبلیغات نادرست صورت گرفته، بسیج دانشجویی به دنبال مسائل سیاسی نیست و پیگیری مسائل تربیتی، بزرگترین کارکرد بسیج دانشجویی است.

سلطان زاده یادآور می شود: فضای مدارس با دانشگاه متفاوت است، دانش آموزان در زمان تحصیل در مدرسه، بیشتر تحت سلطه و حاکمیت خانواده های خود هستند اما این افراد پس از راهیابی به دانشگاه به دنبال استقلال می باشند و این موضوع می تواند آسیب زا باشد، بر این اساس بسیج دانشجویی در پی همراهی با دانشجویان است تا از وقوع برخی آسیب ها جلوگیری کنند.

وی با اشاره به اینکه مجموعه بسیج دانشجویی آذربایجان شرقی از سال 89 به صورت جدی به بحث اردوهای جهادی ورود کرد، می افزاید: در زلزله ارسباران این موضوع نمود پیدا کرد و در این راستا قرارگاهی در این منطقه ایجاد شد و گروه های جهادی دانشجویی از سر تا سر کشور در این قرارگاه مستقر شدند و بیش از 10 گروه در این منطقه حاضر شد و احداث بیش از 80 باب ساختمان مسکونی توسط این گروه ها آغاز شد که بخشی از این ساختمان ها به اتمام رسید و در اختیار مردم منطقه قرار گرفته است.

ساخت 42 خانه محروم توسط دانشجویان جهادگر استان

مسئول بسیج دانشجویی آذربایجان شرقی با بیان اینکه امسال بیشترین گروه های جهادی در مناطق جلفا و چاراویماق مستقر بودند، اضافه می کند: امسال نیز 42 باب خانه محروم توسط گروه های جهادی دانشجویی در استان در حال احداث بوده که 21 باب از آنها درآستانه افتتاح است و در هفته بسیج به بهره برداری خواهند رسید.
وی تصریح می کند: این خانه ها در مناطق مختلف استان احداث شده که بیشترین آن در منطقه جلفا بوده و در این منطقه بیش از 10 واحد منزل مسکونی برای محرومین احداث شده است.

وجود 108 گروه جهادی شناسنامه دار در آذربایجان شرقی

سلطان زاده با اشاره به وجود 108 گروه جهادی شناسنامه دار در آذربایجان شرقی می گوید: نزدیک 2 هزار دانشجو در قالب گروه های جهادی به مناطق محروم استان اعزام شدند به طوری که برخی از این دانشجویان حتی پس از فارغ التحصیلی نیز در فصل کاری این اردوها مجددا به جمع جهادگران ملحق می شوند.

وی ارائه خدمات پزشکی و دندانپزشکی را یکی دیگر از خدمات ارائه شده توسط دانشجویان جهادگر استان در اردوهای جهادی اعلام می کند و می افزاید: تجهیز گروه های جهادی در عرصه پزشکی نیازمند امکانات بسیاری بوده و استقبال از این نوع گروه ها چشمگیرتر است.

وی ادامه می دهد: ارائه خدمات دانپزشکی راحت تر از پزشکی است و بر این اساس ما نیز بدنبال آن هستیم تا گروه های جهادی تخصصی در متن بسیج دانشجوی نفوذ کنند، چرا که تشکیل این گروه ها باعث ارائه خدمات ارزشمند تر گشته و کیفیت این خدمات را نیز افزایش میابد.

مسؤول بسیج دانشجویی استان ارتقای کیفیت خدمات، عمق بخشی به فعالیت های اردوها و توسعه گروه های تخصصی را از جمله برنامه های این مجموعه عنوان کرده و می گوید: این اردوها در طول سال فعال هستند اما در تعطیلات عید نوروز و تابستان این حضور افزایش می یابد.

وی با اشاره به اینکه گروه های جهادی دانشجویان خواهر نیز در کنار برادران به صورت مستمر فعال هستند، می گوید: خواهران اغلب در بعد آموزشی و فرهنگی فعالیت می کنند که برگزاری کلاس های آموزشی و تقویتی؛ احکام و عقاید از جمله این کلاس هاست./۹۳۵/د103/ب1

گزارش از قمر طالبی

ارسال نظرات