حوزه علمیه همواره رویکرد بین المللی داشته است
به گزارش خبرگزاری رسا، بهرام سرمست، استاندار قم، به همراه شماری از مدیران استان، با حضور در سازمان مرکزی جامعهالمصطفی، با حجتالاسلام والمسلمین علی عباسی، رئیس جامعهالمصطفی دیدار کرد.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی در این دیدار، که با حضور مدیران ارشد ستادی جامعهالمصطفی برگزار شد، ضمن عرض خیرمقدم به استاندار قم و هیئت همراه، به معرفی جامعهالمصطفی، فعالیتها و دستآوردهای علمی و آموزشی آن پرداخت.
وی خاطرنشان کرد: حوزههای علمیه در مکتب اهلبیت(علیهمالسلام) همواره رویکرد بینالمللی داشته است و هماکنون کانون حوزههای علمیه، به ویژه پس از انقلاب اسلامی، در قم تمرکز یافته است. قم در ایران و جهان با وجهه علمی، فرهنگی و آموزشی شناخته میشود و جامعهالمصطفی نیز بخش بینالمللی این پایگاه به شمار میآید.
رئیس المصطفی یکی از ویژگیهای مهم جامعهالمصطفی را تحصیل طلاب اهل سنت از ملیتهای مختلف براساس مذاهب خود دانست و ادامه داد: جامعهالمصطفی در خارج کشور، بیش از 120 کشور را تحت پوشش قرار داده و از گستردگی مطلوبی در عرصه بینالملل برخوردار است.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسی، با اشاره به این که امروز جامعهالمصطفی به عنوان دانشگاه اسلامی معتبر در سراسر جهان برشمرده میشود، اذعان داشت: قم در کنار حضور مرقد مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، به واسطه حوزه علمیه و جامعهالمصطفی، وجهه بینالمللی گستردهای یافته است و باید نگاه بینالمللی به قم، در همه نهادها و دستگاهها نهادینه شود.
رئیس جامعهالمصطفی، در پایان، تصریح کرد: جامعهالمصطفی از ظرفیتهای بسیار خوبی در زمینههای گردشگری سلامت و مذهبی، اندیشکده و پژوهشگاه، گفتوگوی ادیان و... برخوردار است که میتواند زمینه مناسبی برای تعریف همکاریهای مشترک به شمار رود.
استاندار قم نیز در این جلسه با ابراز خرسندی از حضور در جامعهالمصطفی، این مرکز علمی را سرمایهای ارزشمند برای کشور دانست و ابراز داشت: امروزه، در عرصه بینالمللی، در کنار دستگاههای رسمی دیپلماسی، سفیران فرهنگی و دیپلماسی عمومی جایگاه مهمی دارند و مجموعههایی مانند جامعهالمصطفی میتوانند در این زمینه نقش مهمی ایفا نمایند.
دکتر سرمست توجه به اقتضائات و نیازهای روز و برنامهریزی متناسب با آن را برای موفقیت بیشتر دستگاههای علمی و فرهنگی ضروری دانست و گفت: یکی از مخاطبان مهم بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، که مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) ارائه نمودند، حوزه علمیه و جامعهالمصطفی هستند که نقش مهمی در تبیین و تبدیل این بیانیه به گفتمان رایج در کشور برعهده دارند.
وی جامعهالمصطفی را فرصتی بسیار مناسب برای گسترش گردشگری مذهبی دانست و ابراز داشت: استانداری قم میکوشد فاصله خود را با مراکز علمی و فرهنگی کاهش دهد و ارتباط مؤثری با مراکز علمی و دانشگاهی به منظور مشارکت در مدیریت استان برقرار سازد. این ارتباط زمانی میتواند در استان قم کارساز باشد که حوزههای علمیه و به ویژه جامعهالمصطفی را دربربگیرد. ارتباط با جامعهالمصطفی، ظرفیت و فرصتی بیبدیل برای مدیریت استان به شمار میآید.
استاندار قم با اشاره به برنامههای متنوع استانداری قم برای رونق تولید، ابراز داشت: به منظور نهادینهسازی گفتمان رونق تولید و سرمایهگذاری مناسب در این زمینه، که مورد تأکید مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) نیز قرار دارد، همایشی بینالمللی با موضوع رونق تولید و فرصتهای سرمایهگذاری در استان قم پیشبینی شده است که فرصت مناسبی برای همکاری مراکز حوزوی و دانشگاهی، به ویژه جامعهالمصطفی، به شمار میآید.
دکتر سرمست، در پایان، فعالیتهای مدیریتی استان را نیازمند پیوستهای علمی و فرهنگی دانست و خاطرنشان کرد: جامعهالمصطفی در تدوین این پیوستهای فرهنگی از ظرفیت بسیار خوبی برخوردار است و استانداری قم علاقه فراوانی برای استفاده از این ظرفیتها دارد.
گفتنی است در این دیدار، بر تشکیل کارگروه مشترکی بین جامعهالمصطفی و استانداری قم به منظور تعریف زمینههای همکاری مشترک تأکید شد./1324/ج