تکریم و بزرگداشت علمای ربانی، تجلیل از علم و معنویت است
به گزارش خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله مظاهری در دیدار مسئولان ستاد همایش آیت الله سید محمدباقر درچهای«قدسسرّه»، با قدردانی از مسئولان این همایش، تجلیل از بزرگان علم و تقوا را امری پسندیده، لازم و مفید دانست و تأکید کرد: تکریم و بزرگداشت علمای ربّانی، در واقع تجلیل از علم و معنویّت آنان برای سرمشق گرفتن نسلهای بعدی و الگو گرفتن از آنهاست.
حضرت آیت الله مظاهری در ادامۀ بیانات خود ضمن بیان برخی از ابعاد شخصیّتی مرحوم آیت الله سید محمدباقر درچهای، علم، تقوا، زهد، تواضع و شهرتگریزی را از مهمترین ویژگیهای ایشان دانسته و اظهار داشت: استاد بزرگوار ما مرحوم آیت الله بروجردی«قدسسرّه»، مکرّراً درس مجلس درس خود، یاد و نام مرحوم آیت الله درچهای را زنده نگاه میداشتند و ضمن بیان آراء و نظرات ایشان، افتخار شاگردی آن عالم بزرگ را یادآور میشدند.
رییس حوزه علمیه اصفهان با بیان اینکه مجتهدپروری و تربیت فقیه، یکی از خصوصیّات بارز مرحوم آیت الله درچهای بوده، اظهار داشتند: بسیاری از شاگردان ایشان، مجتهدین مبرّز دوران خود بودند و از مکتب علمی و تربیتی ایشان به سایر حوزههای بزرگ مثل حوزۀ علمیّۀ نجف اشرف و قم رفته و توانستند حوزه و معارف دین و فقاهت را از نسلی به نسل بعد، به خوبی منتقل نمایند.
حضرت آیت الله مظاهری در بخش دیگری از بیانات خود، نحوۀ تدریس و ادارۀ جلسۀ درس توسّط آیتالله درچهای را نیز قابل سرمشق گرفتن برای اساتید و مدرّسین دانسته و افزودند: ایشان یکی از فقهاء محقّق بودند و درس خود را با تحقیق و پژوهش دقیق و عالی ارائه میکردند، ضمن اینکه نظم تدریس و حضور مرتّب و منظّم و بدون تعطیلی ایشان در جلسۀ درس، مثالزدنی است.
وی همچنین با بیان چند نکتۀ آموزنده از سیرۀ مرحوم آیةالله العظمی درچهای، زهد، پارسایی و سادهزیستی آن عالم ربّانی را یادآور شده و تصریح کردند: آیةالله العظمی درچهای در تمام دوران زندگی، به معنای واقعی سادهزیست بودهاند و علاوه بر دوری از تجمّلات و تشریفات و نیز اجتناب جدّی از مال حرام، از اموال شبههناک نیز به شدّت پرهیز کرده و حقّ تقوا را مراعات مینمودهاند.
در ابتدای این دیدار، حجت الاسلام سید محمدعلی موسوی، امام جمعۀ درچه و مسئول ستاد همایش آیت الله درچهای، از اقدامات و برنامهریزیهای به عمل آمده، برای برگزاری این همایش گزارشی ارائه کرد.