معلول واقعی از منظر اسلام
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد، امروز در دیدار جمعی از افراد دارای معلولیت، با گرامیداشت روز جهانی معلولان، خطاب به معلولان گفت: برای ضعفهای جسمی خود نگران نباشید؛ زیرا خداوند هرچه خلق کرده زیبا و کامل است.
وی با بیان اینکه در عالم هستی هر چه هست زیبا و نیکو بوده و حکمت و مصلحتی در آن هست، افزود: عالم مخلوق خداوند است و مخلوق خدا نمیتواند ناقص باشد بلکه تماماً لطف و کمال است.
حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی با تقسیمبندی معلولیت به دو نوع معلولیت جسمی و روحی، اضافه کرد: ممکن است کسی ازنظر جسمی سالم باشد اما روح او معلول باشد که این برای انسان بسیار مضر است.
رییس شورای استانی حوزه علمیه خراسان شمالی تصریح کرد: خداوند به بعضی از افراد تمام نعمتهای جسمی را داده اما فکر و روح آنها معلول است.
وی با اشاره به برخی روایات، به تبیین نگاه اسلام به معلول واقعی پرداخت و گفت: حضرت علی (ع) میفرماید: «الحسود أبدا علیل»؛ یعنی حسود، همیشه بیمار است؛ زیرا نگاه حسود تنگ بوده و نعمتها را نمیبیند.
حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی خاطرنشان کرد: انسان حسود شاید از نظر جسمی مشکلی نداشته باشد ولی چون نگاه نادرستی دارد نمیتواند نعمت خدا را در فرد دیگری ببیند درنتیجه همیشه عذاب میکشد.
وی افزود: همچنین بر اساس روایات اسلامی انسان ریاکار و کسی که تنها برای دیده شدن کار میکند مریض و معلول است؛ زیرا این فرد هنوز خود را آن اندازه تربیت نکرده که برای خداوند کار کند؛ بلکه همواره جنگ خودنمایی در درون دارد.
حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی افزود: در روایت داریم «من لم یداو شهوته بالتّرک (لها) لم یزل علیلا»؛ یعنی هر کس شهوت خود را با فروگذاری آن علاج نکند، همیشه بیمار است؛ ازاینرو یکی دیگر از کسانی که اسلام او را معلول میداند کسی است که نتواند شهوت و غضب خود را مدیریت کند.
وی تصریح کرد: همچنین فردی که همیشه در حقایق عالم شک کرده و در اعتقادات و باورهای خود متزلزل است معلول است، مانند درختی که با یک نسیم ریشهکن میشود.
رییس شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی گفت: بر این اساس کسانی که در اعتقادات خود سست بوده و با کوچکترین موضوعی، شک و شبهه برای آنها ایجاد میشود معلول هستند و باید خود را درمان و علاج کنند./9314/پ310/ب1