بازنگری در مجازات حبس دستور کار جدی قوه قضاییه است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری رسا، اعضای «کمیسیون وزرای دادگستری و معاونان پارلمانی و حقوقی ادوار» با آیتالله سید ابراهیم رئیسی دیدار کردند.
آیتالله رئیسی در این دیدار با بیان اینکه اگر بر روی «محوریت قانون» توافق نکنیم کار سخت میشود، تاکید کرد: باید همه جریانات، توافق کنند که کشور در همه حوزهها بر اساس «قانون» پیش برود و همه حقوق را رعایت کنند. البته این به منزله آن نیست که قانون در همه جا کامل است بلکه منظور این است که «قانون ناقص» بهتر از بیقانونی و «رفتار سلیقهای» است.
رئیس قوه قضاییه یکی از دستور کارهای ضروری مجلس یازدهم را بازنگری در برخی مواد آیین دادرسی عنوان کرد و افزود: در بازنگری قوانین، حبس باید مربوط به جرائمی باشد که واقعا به این مجازات نیاز است در غیراینصورت لازم است از مجازاتهای بازدارنده دیگر غیر از حبس استفاده کنیم.
در ابتدای این دیدار اعضای کمیسیون به بیان نقطه نظرات خود در رابطه با دستگاه قضایی کشور پرداخته و با استقبال از تأکید قوه قضاییه بر «قانونگرایی و حاکمیت نگاه حقوقی»، نسبت به تحولات قوه قضاییه در دوره اخیر ابراز خوش بینی کردند.
گفتنی است در این دیدار آقایان و خانمها سید علیرضا آوایی، ابراهیم احدی، غلامحسین الهام، الهام امینزاده، مصطفی پورمحمدی، محمد اسماعیل شوشتری، سید محمد علی ابطحی، سید محمد اصغری، حسین علی امیری، مجید انصاری، فاطمه بداغی، لعیا جنیدی و سید احمد موسوی حضور داشتند.
آمارها نشان میدهند که کیفر حبس در برآورده کردن این هدف موفق نبوده است به طوری که نه تنها عموم افراد از ارتکاب جرم دست نکشیدهاند بلکه همچنان بخشی از جمعیت کیفری زندانها را تکرار کنندگان جرم تشکیل میدهند.
به گفته اصغر جهانگیر رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور، 46 درصد کسانی که وارد زندانها میشوند دارای سابقه هستند. همچنین طبق آمارهای اعلام شده، جمعیت کیفری زندانهای ایران از 91 هزار در سال هفتاد به 228 هزار نفر تا پایان سال 94 افزایش یافته است.
جالب اینکه گاهی اوقات با تشکیل باندهای بزهکاری در زندان این مکان به محلی برای شروع فعالیتهای مجرمانه مبدل میشود و محکوم پس از بازگشت به جامعه با فعالیت در گروه مجرمانه مرتکب جرائم سنگینتری میشود،
آن طور که عباس جعفری دولتآبادی دادستان تهران در خرداد سال 90 اعلام کرد «در روزگاری که زندانها چهار برابر ظرفیتشان زندانی در خود جای دادهاند و در حقیقت به دانشگاه جرمآموزی تبدیل شدهاند، چطور میتوان انتظار کاهش جرم را داشت.