شرایطی که ظهور حضرت مهدی (عج) را نزدیکتر میکند
به گزارش خبرگزاري رسا، حجتالاسلام و المسلمین حسین مومنی کارشناس مسائل قرآنی و مذهبی، در گفتوگو با خبرنگار ما، در خصوص مهمترین موضوع در مهدویت گفت: اصلیترین موضوع در زمینه مهدویت، بحث منجی است که در تمام ادیان و فرقه های دینی دیده میشود. در واقع پیروان همه ادیان در انتظار منجی هستند. زمانی منجی ظهور میکند که انسان ها از وجود ظلم و جور و وجود متحیراتی مثل ویروس کرونا به عجز و اضطرار برسند. یکی از مهمترین بحث ها در امر ظهور حجت، بروز عطش و اضطرار در دل مردم است. مقرر شده بود که قوم بنی اسرائیل ۴۰۰ سال در عذاب باشند؛ اما۲۳۰ سال در عذاب ماندند و برای نجات از دست فرعون، ۴۰ روز گریه و لابه کردند و سرانجام خداوند پیامبر و منجی خود را برای نجات و راهنمایی آنها فرستاد.
وی ادامه داد: روایتی از امام صادق (ع) وجود دارد که فرمودند «کاری که بنی اسرائیل برای نجات از ظلم و ستم فرعون انجام دادند، اگر شیعیان ما میکردند خداوند امام زمان (عج) را میرساند. یکی از موارد و ملزومات ظهور امام زمان (عج) تشبه است. برای رسیدن به تشرف، باید تشبه وجود داشته باشد. زمانی ظهور نزدیک میشود که انسانها ویژگی و چهره منتظران واقعی حضرت را داشته باشند.
این کارشناس مذهبی در مورد یکی از دلایل تأخیر در ظهور منجی عالم بشریت اظهار کرد : شواهد و دلایل بسیاری وجود دارد که نشان دهنده تأخیر در ظهور حضرت حجت است؛ مواردی مانند رحم نکردن به یکدیگر. یکی از مصادیق آن را در این روزها که مردم درگیر ویروس کرونا هستند، میتوان به خوبی مشاهده کرد. این روزها خیلی از هموطنان و مردم در خانه نمیمانند و به بیرون میروند. این خود مصداق بی مهری و رحم نکردن به همنوع است. زیرا امکان دارد ناقل باشیم و به فرد دیگری این ویروس را انتقال دهیم. وقتی ما غمخوار یکدیگر نیستیم، قطعاً ظهور هم به تأخیر میافتد.
وی درباره دلیل اصلی غیبت آن حضرت بیان کرد: خداوند برای ما انسانها در دوران مختلف، راهنما قرار داده است، اما متاسفانه طی قرنها و سالهای متعدد، انسان یا امام خود را با سم از بین برده است و یا با شمشیر و از راهنمایی آنها محروم شده است. اما غیبت امام زمان (عج) به معنی نبود ایشان نیست. به معنی قرار گرفتن یک پرده بین ما و حضرت است. منشأ و علت این پرده هم اعمال ما و رفتار ما انسانهاست. تا اضطرار و عدم آرامش وجود نداشته باشد، ظهور به تأخیر میافتد.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: در تمامی دوران پیامبران و امامان انتظاری که از مردم داشتند، بندگی و عبادت خداوند بود. در این روزها که ویروس کرونا شیوع پیدا کرده، همه مردم از حضور در اجتماعات خودداری میکنند تا به عوارض آن مبتلا نشوند. این در حالی است که متاسفانه مردم با علم به اینکه انجام معصیت و گناه سرنوشت تاریکی برای آنها رقم میزند، دوباره سراغ آن میروند. تنها خواسته امام زمان از مردم تقوا، تقوا و تقوا است. به حدی که خود خدا گفته است که من شما را خلق کردم تا مشاهده کنم که کدامیک از شما با تقوایید. وقتی انسان تقوا را رعایت کند، ارتباط قلبی نیز به دست میآورد. پایه و ریشه تقوا، عشق الهی است و اینکه خودمان را در آتش عشق الهی رها کنیم.
وی در پاسخ به شبهه برخی مبنی بر زیر سوال بردن منجی گفت: برخی تلاش میکنند تا مهدویت و منجی را زیر سوال ببرند. در واکنش به اقدامات و صحبتهای آنها باید گفت که اولاً عالم نیستید و ثانیاً در عمر خود یک کتاب معمولی مهدویت را هم دست نگرفته اید. در حالی که بحث منجی در تمامی ادیان به سهولت دیده میشود، اما در نحوه تحقق آن اختلاف نظر وجود دارد. می توان گفت که این افراد، قطعاً شیعه هم نیستند.
حجت الاسلام و المسلمین مومنی افزود: باید یاد امام زمان و ظهور را در دل هایمان زنده نگه داریم. یکی از عوامل به وجود آورنده اصل انتظار، اضطرار در دل هاست. انتظار فرج، بهار حقیقی و اصلی را در دلها زنده میکند. باید حال خوب را برای خود فراهم کنیم؛ آن هم فقط از طریق به انتظار نشستن فرج محقق خواهد شد. درمان ریشهای اضطرار و ناآرامی دل ها، قرار گرفتن یاد امام زمان در قلبها و دلهاست.
وی یکی از عوامل کمک کننده برای تعجیل در امر ظهور را تحقق عدالت اقتصادی در عصر ظهور دانست و گفت: اگر عدالت اقتصادی به وجود نیاید، قطعا افراد دلسوز یکدیگر نخواهند بود و در نتیجه، جامعه آرمانی مهدوی هرگز محقق نخواهد شد. اصل شناسنامه جامعه مهدوی اقامه نماز، دستگیری از نیازمندان و ... است. در صورتی که این اصول در جامعه اجرا شود و از آن تخطی نشود، جامعه به یک جامعه آرمانی مهدوی نزدیک و در نتیجه شرایط برای ظهور امام زمان (عج) مهیا میشود.
حجت الاسلام و المسلمین مومنی در پایان با توجه به شیوع ویروس کرونا و برگزار نشدن جشنهای نیمه شعبان به مردم توصیه کرد: در آستانه این روز جلوی درب منازل خود را چراغانی کنید، پرچم سبز آویزان کنید، به یکدیگر تبریک بگویید و هدایای کوچکی به هم بدهید. قطعاً این کارها شور و نشاط زیادی را در جامعه و قلبها ایجاد میکند./1360/