پیام آیت الله صافی گلپایگانی به کنگره بزرگداشت سیّد مرتضی علم الهدی
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله صافی گلپایگانی از مراجع تقلید به کنگره بزرگداشت علّامه سیّد مرتضی علم الهدی(ره) پیامی ارسال کرده است که متن آن توسط حجت الاسلام علی راد رییس دفتر نمایندگی قم بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی پیش از ظهر امروز در نشست خبری خود آن را قرائت کرد.
متن پیام حضرت آیت الله صافی گلپایگانی به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
قال مولانا و إمامنا ابوالحسن الهادی علیه الصلوة و السلام: «لَولا مَن يَبقی بَعد غيبةِ قائِمنا عَليه السلام مِن العُلَماء الدَّاعينَ إليهِ وَ الدَّالِّين عَليه وَ الذَّابِّين عَن دِينه .... لَما بَقِي أحدٌ إلّا ارتدّ عَن دينِ الله»
السلام عليکم و رحمة الله
با عرض ادب و احترام خدمت علماء اعلام و دانشوران و نخبگاني که در اين کنگره ارزشمند شرکت دارند، و با سلام و تحيّت به روح پاک دانشمند عالیمقام و فقیه بزرگوار مرحوم علّامه سید مرتضی علم الهدی رضوان الله تعالی علیه که از رجال فضيلت و نوابغ علم و عمل است.
اینجانب برگزاری همايش بزرگداشت شخصيت والايِ يکي از مفاخر و مشاهير رُواة احاديث و حاملان علوم قرآن و عترت علیهمالسلام را گرامی ميدارم، و به عزيزان فرهيخته که با اين برنامه وسيع علمي و مذهبي، تلألؤ انوار هدايتهاي اهل بيت عليهمالسلام را به نمايش گذاردهاند، تبريک و تهنیت عرض مينمایم.
برگزاري اين بزرگداشتها، فقط تعظيم از يک شخصيت و آثار و خدمات يک شخص نيست؛ بلکه به نمايشگذاردن اوج تعالي و اعتبار و اعتلاي معرفت و بینش و احياء فرهنگ دين و معارف اهل بيت عليهمالسلام است.
ملّت و پیروان مکتبي که اين سوابق عظيم و بینظیر را دارند، بايد بر خود ببالند و به سیّد مرتضیها و ديگر رجال نامدار خویش افتخار کنند، و خطّ و سيرهي آنها را زنده نگاه دارند.
سیّد اجل، مفخر عالم اسلام سید مرتضی اعلی الله مقامه از بزرگان و فقهاء و رواتی محسوب میشد که دانشمندان و رجال علم و سلاطین زمان خویش را مبهوت شخصیت و عظمت علمی و اخلاقی خود نموده بود.
تألیفات آن دانشمند شریف و ممتاز در رشتههای مختلف قرآن و احادیث و اعتقادات و فقه و اصول و کلام و شعر عربی، مانند کتاب گرانسنگ «غرر الفوائد و درر القلائد» و اثر شریف «الشّافی فی الإمامة و إبطال حجج العامة» و کتاب ارزشمند «تنزیه الأنبیاء و الائمة علیهمالسلام» و دهها کتاب و رساله علمی دیگر، همه و همه نشان از وسعت علمی آن بزرگمرد میدان علم و معرفت و شاگرد نمونه مکتب نورانی اهل بیت علیهم السلام دارد.
وی در تقوی و اخلاق و سادهزیستی و ارتباط با مردم، سرآمد اقران خویش بود و همین اخلاق حسنه و مکارم اخلاقی و فضائل انسانی بود که همگان را شیفته او ساخته بود.
غرض اینکه در جایی که بزرگان شیعه، مانند علامه بزرگوار حلّی رضوان الله تعالی علیه او را «رکن الطائفه» میدانند و درباره او مینویسند که: «متوحّد في علوم كثيرة، مجمع على فضله، مقدّم في العلوم ... و من كتبه استفادت الإمامية منذ زمنه رحمه الله إلى زماننا هذا و هو ركنهم و معلّمهم» و بزرگان اهل سنّت، مانند ابن حجر عسقلانی در وصفش نقل میکنند که: «هو أول من جعل داره دار العلم و قدرها للمناظرة و يقال أنّه أمر و لم يبلغ العشرين وكان قد حصل على ریاسة الدنيا مع العلم الكثير في اليسير والمواظبة على تلاوة القرآن وقيام الليل وافادة العلم وكان لا يؤثر على العلم شيئاً مع البلاغة وفصاحة اللهجة»، و سلاطین و ادباء و شعرا او را میستایند، بنده و امثال بنده چه بگوییم؟!
باید حوزههای علمیه، علما و فضلا، محققان و دانشجویان ارجمند، قدر این رجال و دانشمندان مکتب را بدانند و با مطالعه، تحقیق و نشر معارف گرانسنگ آن بزرگواران، نسبت به مکتب ادای وظیفه نمایند و موجبات بسط و گسترش معارف حیات بخش قرآن و اهل بیت علیهم السلام را به سراسر جهان فراهم آورند انشاء الله.
در پایان، مجدداً از برگزاركنندگان این کنگره و حضرات علماى اعلام و حجج اسلام و نويسندگان بزرگوارى كه در تشكيل آن و شناساندن بيشتر سید مرتضی علم الهدی قدّس سره، با مساعى جميله مشاركت فرموده اند، تشكر و قدردانى مىنمايم.
انشاءالله همگان در ظلّ عنایات حضرت ولی عصر عجّل الله تعالی فرجه الشریف موفّق و مؤیّد باشید.
والسّلام عليكم و رحمةالله و بركاته
25 ربیع الثانی 1442 ق
لطف الله صافی