۲۱ تير ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۹
کد خبر: ۶۸۴۴۴۲
قالیباف:

خانواده کانون تبادل پایدار محبت و زن، ستون محبت خانواده است

خانواده کانون تبادل پایدار محبت و زن، ستون محبت خانواده است
رییس مجلس تداوم خانواده را از تشکیل آن مهمتر دانست و گفت: زن ستون محبت در خانواده است و اگر خواستار تحول در جامعه هستیم و خانواده پایدار می‌خواهیم باید به زنان توجه کنیم.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی در آیین بهره‌برداری از پلتفرم همدم که از سوی موسسه تبیان در راستای انتخاب آگاهانه و ازدواج پایدار در سالروز ازدواج امام علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) برگزار شد، ضمن تبریک این روز گفت: زمانی که مطلع شدم چنین برنامه‌ای تدبیر شده است دو نگاه شکل گرفت، یکی این که این برنامه در شأن حضور رئیس قوه است یا خیر که بنده احساس کردم در کنار تمام اقداماتی که سازمان تبلیغات انجام داده است، این اقدام یک کار ماندگار بوده و برای حل یکی از مشکلات اساسی جامعه است لذا حضور در این مراسم را وظیفه دانستم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: سازمان تبلیغات اسلامی کمک کرد تا فرهنگ اهل بیت (ع) در تمامی عرصه‌ها همچون زمان عزاداری و سوگواری ائمه (ع) در زندگی مردم جاری شود لذا پلتفرم همدم یعنی فرزند زمانه خویش هستیم و توانسته‌ایم با کمترین هزینه، بیشترین کار را با خطایی متمایل به صفر انجام دهیم در حالی که بسیاری از اقدامات پرخرج در سازمان‌های مختلف نتوانست این کار را انجام دهد.

وی در ادامه با بیان اینکه غرب نیز تجربه کرده که خانواده را از دست داده است و باید به معنویت بازگردد، عنوان کرد: تردید نداریم که خانواده کانون تولید و تبادل پایدار و بی‌دریغ محبت است و امروز محبت به عنوان عامل پایداری خانواده است، نه پول و ثروت.

زن، کانون و ستون خانواده است

قالیباف در ادامه زنان را کانون و ستون خانواده دانست و افزود: الگو، نحوه و روند تربیت را زنان رقم می‌زنند و آنها نماد اخلاق، عطوفت، حیا و مهربانی هستند از این رو اگر خواستار تحول در جامعه هستیم و خانواده پایدار می‌خواهیم باید به زنان توجه کنیم.

زنجیره تشکیل خانواده بسیار اهمیت دارد

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان ادامه داد: پیش از انقلاب تنها 30 درصد زنان سواد داشتند و بعد از آن این میزان به بالای 80 درصد رسید؛ همچنین در حال حاضر بالای 45 درصد دانشجویان را بانوان تشکیل می‌دهند اما آیا ثمره‌ای که از خانواده می‌خواستیم، گرفته‌ایم.

وی افزود: زمانی که فعالیت کارخانه‌‌ای را دنبال می‌کنیم، زنجیره تولید مهم است لذا خانواده را نیز باید همچون یک پروژه نگریست که زنجیره تشکیل آن نیز مهم است و صرف تحصیل زنان در آن کفایت نمی‌کند و نقش زن آنقدر مهم است که مردان در هر بخشی از زمان زندگی خود به محبت متفاوت 4 زن شامل مادر، خواهر، همسر و دختر نیاز دارند.

مشکلات اقتصادی قطعا یکی از موانع ازدواج است اما آیا خانواده هایی که وضع مطلوب اقتصادی دارند، ثبات و پایداری هم دارند؟

قالیباف در ادامه ازدواج را بخشی از فرآیند شکل‌گیری خانواده دانست و گفت: قطعا مشکلات اقتصادی، فرهنگی و رفتاری بسیاری داریم که مانع این امر شده و یکی از چالش‌های مهم آن اقتصادی است و بنده به عنوان مسئول باید پاسخگو باشم که از آن فرار نمی‌کنم و اقرار می‌کنم کارنامه خوبی نداریم اما سوال اینجاست که خانواده‌هایی که وضع اقتصادی مطلوب دارند، همه دارای ثبات و پایداری هستند؟ لذا اقتصاد مهم است اما همه زندگی نیست.

تداوم خانواده از تشکیل آن مهمتر است

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه تداوم خانواده  به خصوص در 5 سال نخست را نسبت به تشکیل خانواده بسیار مهم‌تر دانست و افزود: راه‌اندازی پلتفرم همدم اقدام بسیار به جایی بود که با همه مسائل ایرانی و اسلامی و سنت های اصیل نهاد خانواده سنخیت دارد.

وی با بیان این که انتخاب همسر برای جوانانی که در اوج احساسات هستند، باید همراه با عقلانیت و آگاهی باشد گفت: در این امر بسیار مهم نیازمند مشاوران مومنی هستیم که در این زمینه از علم  روز برخوردار باشند و پلتفرم همدم تلاش کرده تا مبتنی بر سنت های خانواده و مبانی اسلامی، با استفاده از روش های نوین و علمی به جوانان برای انتخابی  آگاهانه و ازدواجی پایدار تحت نظر خانواده کمک کند.

ضرورت توجه به منزل، مسجد، مدرسه و محله

وی در ادامه با بیان اینکه پلتفرم همدم 4 رویکرد شفاف‌سازی، هوشمندسازی، مردمی‌سازی  و کارآمدسازی را با هم در بر دارد، عنوان کرد: هر مجموعه‌ای که این 4 رویکرد را داشته باشد می‌تواند مجموعه موفقی باشد ضمن اینکه باید به 4 موقعیت مکانی که در زندگی انسان تأثیرگذار است، توجه کرد که این مکان‌ها شامل منزل، مسجد، مدرسه و محله است که اگر این مکان‌ها به درستی و مثل ساعت با هم کار کنند، در تمامی امور حتی امور اقتصادی می‌توانیم موفق باشیم.

قالیباف در ادامه با تأکید بر خودداری از دولتی شدن امور ابراز داشت: نباید خود را عاقل‌تر از مردم بدانیم و باید اجازه دهیم مکان‌هایی مانند محله‌ها و مساجد کارکرد واقعی خود را داشته باشند به خصوص مساجد نباید خالی شوند و باید بتوانند به همه شئون زندگی مردم پاسخ دهند.

رئیس قوه مقننه در پایان با بیان اینکه فرصت‌های بسیاری در بعد نیروی انسانی و ظرفیت‌های اقتصادی در کشور وجود دارد، خاطر نشان کرد: سوء مدیریت و تصمیمات غلط وقت کشور را تلف کرد که باید اصلاح شود و باید فرزند زمانه خویش باشیم تا بتوانیم پیشرفت کنیم.

ارسال نظرات