از شایعه تا واقعیت در بررسی طرح صیانت
به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا،فاطمه محمدبیگی، نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی، در نشست با اهالی رسانه در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی قزوین در پاسخ به سوالی در خصوص طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی توضیح داد: طرح صیانت از حقوق کاربران اینترنتی، بسیار مهم است، بحث درباره این طرح سال گذشته در مجلس یازدهم آغاز شد و بنده یکی از امضا کنندگان این طرح بودم که به کمیسیون فرهنگی تحویل داده شد و به دلیل وجود ایرادات مورد بررسی قرار گرفت و پس از رفع ایرادات با نام طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات کاربردی فضای مجازی بار دیگر به مجلس ارائه شد؛ این طرح پیشینه ۱۰ ساله دارد و نمایندگان ادوار مجلس آن را آغاز کرده بودند و پیشنویسهای آن مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: این طرح در دی ماه ۹۹ به صحن ارائه شد اما به دلیل اتفاقاتی مانند تورم و مشکلات حوزه کرونا از دستور صحن خارج شد. پس از آن کمیسیون فرهنگی به این نتیجه رسید در کمیسیونی مشترک به نام ۸۵ مورد بررسی قرار گیرد. هفته گذشته این طرح به صحن ارائه و تنها این پیشنهاد رأیگیری شد که این طرح کمیسیون ۸۵ بشود یا خیر؟! معمولاً طرحهای مهم در این کمیسیونها مورد بررسی قرار میگیرد و در آن بخش خصوصی، دولتی و کارشناسان و نمایندگان حضور دارند.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس گفت: مدت اجرای طرح سه تا پنج ساله در نظر گرفته شده است که بعداً باید برای مدت زمان آن نیز رأیگیری شود. این تازه آغاز راه است و باید بررسی و چکشکاری شده و حتی تعداد بندها از ۳۷ تا کمتر یا بیشتر شود. هم اکنون کارشناسان بسیاری روی این طرح کار میکنند و ۱۲۱ نفر از نمایندگان از آن حمایت کردند.
وی اضافه کرد: وقتی طرحی به کمیسیون ۸۵ ارسال میشود در وهله اول تخصصیتر بررسی خواهد شد و وقت بیشتری برای بررسی وجود دارد؛ مردم مشکلات معیشتی و ارز و بورس دارند اگر این طرح وارد صحن شود حداقل ۴ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد ولی برای اینکه اولویت را به معیشت مردم اختصاص دهیم با ۸۵ شدن این طرح، در کمیسیون تخصصی بررسی خواهد شد تا کارشناسان نظرات خود را ارائه دهند.
این مسئول گفت: اولویتهای مجلس رسیدگی به معضلات معیشتی است؛ یکی از آنها کسب و کار در فضای مجازی است مگر میشود ۳۰ سال از فضای مجازی استفاده کنیم و قانونی برای آن نداشته باشیم کشورهای همسایه ایران همه قوانین حوزه فضای مجازی دارند.
وی بیان کرد: قطعاً فضای مجازی نیازمند ساختارمندی است و قانون برای خدمات پایه کاربردی است؛ اینکه میگویند ایسنتاگرام حذف و فیلترینگ انجام میشود صحت ندارد بیشتر تمرکز ما بر حفظ حقوق کاربران فضای مجازی است تا امنیت کامل برای کسب و کارهای مجازی نیز فراهم شود و به راحتی به مشاغل خود ادامه دهند.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس با تأکید بر اینکه چیزی به نام اجرای طرح فیلترینگ نداریم، تصریح کرد: قانون به مفهوم ساختارمند کردن است بنابراین فعالیتها در پایه قانونی قرار میگیرد، در حال حاضر ترسی در جوانان میبینیم که میگویند شبکههای اجتماعی فیلتر میشود، باید بگویم مفهومی به این نام وجود ندارد، پیشنویس قانونی به نام حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی رأی آورده و قرار است این قانون نگارش شود، درواقع این روند قانونگذاری است و ممکن است یک سال زمان ببرد و بعد از اینکه این طرح تصویب شد به شورای نگهبان ارسال شده و سپس به دولت ابلاغ خواهد شد.