عادتها مانع از تحول در ساختار اداره کشور میشود
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی امروز با اشاره به مباحث مطرح شده در نشست افتتاح مرکز نوآوری و خانه خلاق قوه مقننه عنوان کرد: مباحث خوب و امیدوارکنندهای در این جلسه مطرح شد. باید حوزه فناوری، دانش بنیانها و خلاقیت را جدی بگیریم چرا که چه بخواهیم و چه نخواهیم دنیا به سمتی حرکتی کرده که فناوری روی سبک زندگی، مهارت و زندگی فردی و حکمرانی اثرگذار بوده است.
وی ادامه داد: اما عادتها همواره مانع از این شده که یکسری تحولها اتفاق بیفتد، وقتی رابطه بین ذینفعان و ذی مدخلان نیز به میان بیاید تأثیرات آن دوچندان خواهد شد.
رئیس قوه مقننه یادآور شد: زمانی که موضوع فناوری در بخش خصوصی و میان افراد فعال در این حوزه مطرح میشود، یک مفهوم و زمانی که فناوری بخواهد در حکمرانی اثر خود را نشان دهد، مفهوم دیگری پیدا میکند. مهمترین کار نوآوری و خلاقیت این است که حصر زمان و مکان را میشکند و همه چیز را پویا و به حرکت درمیآورد.
قالیباف اضافه کرد: اگر به فناوری در حوزه حکمرانی توجه شود، ساختار اداری و اجرایی ناقصی که از سالهای دور به ارث بردهایم در برابر فناوری مقاومت میکند و درمییابیم که این ساختار حسی نسبت به فناوری و تحول ندارد.
وی تصریح کرد: در اوج اینکه عنوان میشود ما پولی در کشور نداریم حداقل سالی 160 میلیارد دلار فقط برای انرژی فسیلی هزینه میکنیم در حالی که میدانیم 50 درصد این انرژی فسیلی هدر میرود و ناترازی و ناعدالتی به وجود میآید به طوری که از همین مسیر درههای فقر و قلههای تکاثر به وجود میآید.
قالیباف با تأکید بر اینکه متأسفانه ما در هر کجای کشور که دست میگذاریم ناترازی داریم، به ناترازی در جذب نیرو، تمرکز قدرت، صندوقهای بازنشستگی، ناترازی بین اختیار و مسئولیت و ناترازی در جایی که درآمد 110 میلیارد دلار داریم اما تورم دو رقمی را شاهد هستیم، وقتی 20 میلیارد درآمد داریم و باز هم کسری بودجه و تورم را شاهدیم، اشاره کرد.
رییس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در اینجا مییابیم که هیچ اثری از تصمیم و مدیریت در کشور وجود ندارد ولی وقتی در جلسات مینشینیم به قدری طرح مسئله میکنیم که هیچ کس نمیداند چاره و راهکار کار کجاست.