ضرورت بازخوانی مباحث خانواده
به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجتالاسلام حسین بستان در نشست تخصصی «چالشهای تحقق الگوی اسلامی مدیریت خانواده در عصر حاضر» که توسط هیئت اندیشهورز خانواده، تعلیم و تربیت و سبک زندگی معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان بهصورت مجازی برگزار شد، با ارائه مفهوم شناسی اصطلاح قوامیت بیان داشت: قوامیت مرد بر زن هم متضمن معنای حمایت و رسیدگی به زنان است وهم مؤلفه ریاست در آن لحاظ شده است و نمیتوان هر معنا را بهتنهایی از آیه برداشت کرد و باید معنایی ترکیبی را در نظر گرفت.
وی افزود: بههرحال جامعه تغییراتی را شاهد است و ساختارهای خانواده و نقش اجتماعی زنان تغییر کرده و نیاز است که بازخوانی مجددی صورت گیرد تا بتوان تأثیر این تغییرات را در برداشت از آیه بررسی کرد.
دانشیار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، ابراز کرد: با توجه به پویایی فقه شیعی و امکان تغییر در احکام ثانویه باید تغییرات را بر مفاهیم دینی پایه عرضه کنیم، تا مشخص گردد کدام مؤلفههای معارف الهی ثابت هستند و امکان تغییر وجود ندارد و کدام مؤلفهها را میتوان بازخوانی داشت.
حجتالاسلام بستان درباره نسبت الگوی اسلامی مدیریت خانواده در مقایسه با الگوهای رقیب، گفت: در این الگو تفاوتهای زن و مرد بهعنوان یک مبنا پذیرفتهشده و تلفیقی میان اخلاق و حقوق صورت گرفته است که آن را از سایر مدلها متمایز میکند.
در این نشست تخصصی که با عنوان «چالشهای تحقق الگوی اسلامی مدیریت خانواده در عصر حاضر» و در قالب میزگرد برگزار شد، دکتر هدایت نیا و دکتر دهقان نیز به ارائه بحث درباره موضوع پرداختند.
در این نشست مجازی، جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه، طلاب سطح سه و دانشجویان دکتری و نیز مشاورین مرکز جامع آستان قدس رضوی حاضر بودند.