مسئولان فرهنگی جایگاه مادر را در یابند
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، ضرورت پرداختن به جایگاه مادر به عنوان رکن اصلی خانواده، بر کسی پوشیده نیست و واضح است که مقام مادر و نقش آن در جوامع بشری، به خصوص در جامعه اسلامی بسیار پُررنگ و کاربردی است.
هرچند همه ادیان الهی برای مقام مادر ارزش قائلند، ولی اسلام بیش از دیگر مکتب های دینی به این مسئله توجه کرده و به مادر احترام و عظمت بسیاری بخشیده است؛ حقوقی را که اسلام برای مادران در نظر گرفته، بسیار فراتر از حقوق دیگران است؛ زیرا مادر، مربی انسان و در حقیقت، پرورش دهنده جامعه است و اوست که می تواند جامعه را به سوی سعادت، شقاوت و بدبختی کشاند.
امروزه دشمنان اسلام و دشمنان انقلاب اسلامی با علم به مقام مادر و با درک نقش اساسی مادر در جامعه و خانواده در صدد هویت زدایی از زن و مادر مسلمان از جوامع اسلامی بوده و با برنامه های گسترده و متنوع در این زمینه، برای کاستن از مقام زن و مادر در خانواده تلاش می کنند و با بهره گیری از ابزارهایی همچون شبکه های مجازی و ماهواره برای به ابتذال کشاندن زن و جدایی او از خانواده و یا رواج تنوع طلبی و ایجاد تزلزل روحی در مادران برای نابودی پایه های سلامت معنوی جامعه اسلامی از هیچ تلاش و کوششی دریغ نمی کنند.
دشمنان اسلام با تمام قوا و ابزارها و امکانات میکوشند تا دیدگاه اسلام درباره زن در جامعه و جایگاه او در خانواده شنیده نشود و یا دیدگاه اسلام را عقب مانده و کهنه معرفی کنند تا دیدگاه شکست خورده غرب درباره زن را که بر اصالت لذت، دنیاگرایی، بیاخلاقی و بیبندوباری استوار است، اشاعه داده و گسترش پیدا کند.
دشمنان اسلام به خوبی به این مسئله پی برده اند که در میان تمامی جوامع بشری، مادر و به طبع آن خانواده، اساسیترین نهاد اجتماعی و زیر بنای تشکیل تمدّنهای بزرگ در طول تاریخ بشری بوده است؛ و به همین خاطر برنامه های متنوع و گسترده را برای به منجلاب کشیدن خانواده که عنصر اساسی آن مادر است، طراحی و به اجرا در می آورند.
در عصر کنونی که دشمنان انقلاب اسلامی در بهره برداری از ابزارهای نظامی ناتوان شده و با به کار بستن تحریم های بسیار، در به زانو در آورده جمهوری اسلامی ایران ناتوان گشته و نتوانسته خواسته های نامشروع خود را بر آنان تحمیل کند، به ناچار تنها راه مقابله با ایران را استفاده از تهاجم فرهنگی و تغییر فرهنگ اسلامی دانسته و در پی تضعیف جایگاه زن و خانواده است و تلاش می کند تا زن، مادر نباشد، فرزند تربیت نکند، شوهرداری و مکمل همسرش نباشد؛ می کوشد تا زن در مرکز خانواده قرار نگیرد، حتی به تعداد فرزندآوری زنان نیز حساسیت شدید دارند و در فرزندپروری او هم دخالت می کنند.
نوع فعالیت دشمنان در تضعیف جایگاه مادر و تغییر نقش آن در خانواده و جامعه نشانگر این است که بیشترین تاکید برای تغییر سبک زندگی ایرانی و اسلامی، بر روی زنان است و دشمنان به خوبی بر این امر واقفند که مادر پرچمدار مقابله با جنگ نرم است و در جنگ نرم اگر بتوانند این پرچمدار را شکست داده و به ابتذال کشانند، طبیعتاً سایر اعضای جامعه را نیز شکست خواهند داد؛ چراکه اگر سبک زندگی او تغییر پیدا کند، تغییر سبک سایر اعضای خانواده به آسانی صورت خواهد گرفت و در نتیجه جامعه از جاده اسلامیت و معنویت دور شده و به ابتذال کشیده خواهد شد.
امروز زنان جامعه ایرانی، بیش از هر زمان دیگر مورد طمع دشمنان اسلام هستند. چون به برکت انقلاب اسلامی در عرصههای علمی، فرهنگی و اجتماعی پُرفعال و تاثیرگذار شده اند. حضور زنان در دانشگاهها، بیمارستانها، مدارس، عرصههای ورزشی، هنری و در تخصص های گوناگون و محیط های کسب و کار و کارآفرینی و از همه مهمتر، با حفظ شئونات اسلامی و مانع ندانستن حجاب برای فعالیت های آنان روز به روز در حال افزایش بوده و باعث نگرانی دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی می شوند؛ چراکه دشمنان، وقتی این همه زن مسلمان تحصیل کرده و موثر در پیشرفت جامعه اسلامی را میبینند، احساس خطر میکنند.
زنان جامعه ما به چنان سطح بالایی از تکامل علمی و معنوی رسیدهاند که در هیاتهای اندیشهورزی که مقام معظم رهبری به عنوان جایگزینی برای واژه اتاق فکر غربیها ذکر کرده اند، میتوانند بنشینند، قوتها و ضعفهای درونی جامعه را ببیند، فرصتها و تهدیدهای بیرونی را بشناسند و با برنامهریزی و ارائه راهکارهای مناسب، رسالت خود را در مقابله با جنگ نرم دشمنان که با تکیه بر زور و تزویر و پول و امکانات عظیم تبلیغی و عملیات پیشرفته رسانهای دنبال میشود، به نحوی مطلوب انجام دهند و به راستی پرچمدار شایسته جامعه در نبرد خطرناک نرم جریان شیطانی بر علیه نظام اسلامی باشند.
از امام صادق (ع) نقل شده است روزی جوانی خدمت رسول اکرم (ص) آمد و عرض کرد: یا رسولالله به چه کسی نیکی کنم؟ حضرت فرمود: به مادرت. دوباره پرسید: به چه کسی نیکی کنم؟ حضرت فرمود: به مادرت. برای مرتبه سوم پرسش را تکرار کرد. پیامبر (ص) فرمود: به مادرت. جوان برای بار چهارم پرسید: پس از آن به چه کسی نیکی کنم؟ پیامبر خدا فرمود: به پدرت.[1]
جایگاه مادر در این گفتار پیامبر اسلام (ص) بهروشنی مشخص است. اینکه حضرت سه بار به نیکی کردن به مادر دستور میدهد و بار چهارم به احسان به پدر سفارش میکند، بهترین گواه بر عظمت شأن مادر است.
مسئولان فرهنگی باید در مقابل جنگ نرم دشمنان هشدار بوده و با ایستادگی در برابر حربه های آنان، اقدامات لازم برای تقویت جایگاه مادر در خانواده را انجام دهند.
سعید چراغی
[1] . بحار الانوار، ج 74، ص 49.