نگاه ویژه به مساجد در اختصاص اعتبارات فرهنگی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، حجت الاسلام رحمت الله نوروز زاده پیش از ظهر امروز در نشست هم اندیشی ائمه جماعات با شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر کاشان، گفت: ارتباط با مردم و پاسخگویی به نیازهای مردمی یکی از وظایف اصلی مسئولان در نظام اسلامی است.
وی با اشاره به اینکه مساجد بهترین محل برای تحقق این ارتباط دو سویه است، افزود: ائمه جماعات سکاندار این ظرفیت بیبدیل هستند.
حجت الاسلام نوروز زاده ادامه داد: اگر ارتباط بین مسجد و مدیر اجرایی شهرستان ارتباط معناداری باشد و تعامل مسئولان با پایگاه مساجد برقرار شود به بسیاری از سوالات پاسخ داده میشود.
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد کاشان گفت: زمانی که مردم مسئول اجرایی را در مسجد و میان خود ببینند دلگرم میشوند و از دغدغهها و شرایط فعالیت مسؤولان بیش از پیش آگاه میشوند.
حجت الاسلام نوروز زاده با تأکید بر اینکه مدیران باید محدودیتها و مشکلات را برای مردم بازگو کنند، افزود: مردم با شنیدن برنامههای متولیان اداره جامعه آن هم بی واسطه و در مسجد بهتر در جریان امور قرارخواهند گرفت.
وی از آمادگی مساجد برای میزبانی از مدیران شهری و سایر مسئولان شهرستان برای پاسخ به مطالبات و دغدغه مردم خبر داد و بر ضرورت برگزاری نشستهای مستمر مسئولان بویژه مدیران مناطق شهری با ائمه جماعات تأکید کرد.
حجت الاسلام نوروز زاده با تأکید بر اینکه مسجد محوری باید موضوع اساسی فعالیت در محلات قرار گیرد، خواستار اختصاص بخشی از اعتبارات فرهنگی مدیریت شهری به پایگاه محوری مساجد شد.
حسن بخشنده امنیه، شهردار کاشان نیز با تأکید بر استفاده از ظرفیت بیبدیل ائمه جماعات در ارتقای زندگی شهروندی گفت: ائمه جماعات و مروجان معارف الهی و مفاهیم دینی یکی از نقش آفرینان اصلی و صاحبان تأثیر در رشد و تعالی جامعه و یکی از عناصر تعیین کننده در ارتقای فرهنگ عمومی محسوب میشوند.
وی با اشاره به لزوم تعامل مدیریت شهری و مبلغان حوزه دین تأکید کرد و افزود: ائمه جماعات مساجد میتوانند یکی از بازوان مدیریت شهری در انجام مأموریتها باشند.
شهردار کاشان گفت: مدیریت شهری بر اساس ظرفیتها و قابلیتهای خود میتواند بسترهای تحقق مطالبه متولیان نشر معارف دینی که همان ترویج و تبیین ارزشهای توحیدی در جامعه است را فراهم کند.
وی تصریح کرد: برای تحقق تعامل دو سویه نیازمند ایجاد ساختارهایی در مدیریت شهری و همچنین برگزاری جلسات و نشستهای مختلف با حضور ائمه جماعات و سیاست گذاران حوزه معارف دینی و همچنین خادمان و تلاشگران مدیریت شهری هستیم.
بخشنده امنیه با اشاره به اینکه ائمه جماعات به صورت روزانه و مستمر با اقشار مختلف مردم ارتباط نزدیک و بی واسطه دارند افزود: این ویژگی به علاوه منزلت شأن و جایگاه آنان سبب شده همواره مورد رجوع، احترام و تکریم شهروندان قرار داشته باشند.
شهردار کاشان از ائمه جماعات خواست ضرورت مشارکت جویی و پرداخت عوارض را از منظر تکالیف شهروندی و حتی بعد دینی و شرعی برای نمازگزاران و سایر شهروندان تبیین و ترویج کنند.
لازم به ذکر است، در این مراسم تفاهم نامه همکاری دو جانبه به امضای شهردار کاشان و مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد کاشان رسید.
ارتقای تعامل و ارتباط مدیریت شهری و مساجد برای تحقق توسعه پایدار و استفاده از ظرفیتهای هر یک از دو مجموعه با هدف تعالی معنوی و ارتقای فرهنگ عمومی، تبدیل مساجد به مراکز اصلی نقش آفرینی شهروندان در توسعه و آبادانی شهر، اعتلای فرهنگی جامعه به دغدغهای فراگیر و اصلی، جذب نسل جوان به ویژه نوجوانان نخبه و با استعداد به مساجد به عنوان پایگاههای انسانساز، حضور طیفهای مختلف شهروندان در مساجد و تسرّی این حضور در اقشار متکثر جامعه و پیوستهای اعتقادی برای برنامههای فرهنگی و اجتماعی شهر از جمله اهداف انعقاد این تفاهم نامه محسوب میشود./۱۳۰۷/