۲۱ مهر ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۷
کد خبر: ۷۲۱۳۳۳
حجت الاسلام انبیایی مطرح کرد؛

هفته وحدت و ضرورت ایجاد شبکه فعالان اسلامی

هفته وحدت و ضرورت ایجاد شبکه فعالان اسلامی
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) مسئله وحدت را یک امر ضروری در راستای ایجاد جبهه واحد برشمرد و گفت: امام خمینی (ره) نیز همانند علمای گذشته قائل به وحدت مذاهب اسلامی برای مقابله با دشمنان اسلام بود.

حجت الاسلام محسن انبیایی عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) در گفت‌‌و‌گو با گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا با توجه به وحدت مذاهب اسلامی که مورد نظر امامین انقلاب است، گفت: اگر از منظر تاریخی به این مسئله نگاه کنیم زندگی و سیره قدمای اصحاب شیعه نشان دهنده این مسئله است که فرموده‌ی حضرت امام خمینی(ره) در اینباره در واقع تنقیح یک فکر قدیمی و با سبقه‌ی تاریخی بوده که تقریبا همه علمای ما نسبت به این مسئله معتقد بوده‌اند.

وی در ادامه افزود: به عبارتی اگر از زمان شیخ طوسی (ره) و یا سید مرتضی (ره) این مسئله را در نظر بگیریم حالات ایشان و سایر علمای ما اینگونه نبوده است که به اصطلاح شمشیر را از رو بسته و مشغول درگیری و اختلاف با علمای اهل سنت باشند.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه بین علمای اهل سنت و شیعه همیشه رابطه نزدیک علمی وجود داشته است، اظهار داشت: ایجاد فضای درگیری بین شیعه و سنی و علنی کردن برخی از اعتقادات در نهایت به ضرر مسلمانان تمام می‌شود لذا همواره علماء از طرح مباحث تفرقه‌ انگیز خودداری کرده‌اند.

حجت الاسلام محسن انبیایی با تشریح ضرورت لزوم وحدت اسلامی در اندیشه امامین انقلاب، بیان کرد: اگر شرایط جهانی و توطئه چینی دشمنان اسلام را در نظر بگیریم ضرورت تشکیل جبهه واحد علیه حملات دشمنان اسلام به وضوح مشاهده می‌شود.

وی با بیان اینکه مسئله اول ما مسئله اسلام و قرآن است، ادامه داد: دشمن با طراحی و نقشه‌های شوم خود مسلمانان را وارد پازل دوقطبی و تفرقه می‌کند، اگر مشغول درگیری‌های داخلی شویم، تمام توان ما اینجا مصرف می‌شود و دشمن ما را در پازلی که برایمان طراحی کرده است قرار داده و به اهدافش خواهد رسید.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به راهکارهای تقویت وحدت در جوامع اسلامی، خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین اموری که ما باید اهتمام خاصی نسبت به آن داشته باشیم ایجاد شبکه بین فعالان اسلامی در کشورهای مختلف است.

وی افزود: در کشورهایی مانند اندونزی، مالزی و مصر تعداد زیادی از فعالان اهل سنت را داریم که اتفاقا نسبت به اهل بیت (علیهم السلام) اهتمام فراوانی دارند و این در حالی است که به دلیل کم کاری ما حرف حق به آنها نرسیده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) با تاکید بر اینکه به دنبال شیعه شدن مسلمانان دیگر مذاهب اسلامی نیستیم، عنوان کرد: برقراری ارتباط بین جوامع اسلامی برای ما حائز اهمیت است، برای مثال دانشجویان ما، شبکه‌ها و اتحادیه‌های بین‌المللی تاسیس کنند، طلبه‌های ما ارتباطات مستمر بگیرند تا امکان ایجاد جبهه‌ی مشترک به وجود بیاید.

حجت الاسلام انبیایی در پایان به این نکته اشاره کرد: تا وقتی که در میدان عمل این اتفاقات نیفتد و صرفا مشغول صحبت کردن و یافتن مبانی باشیم این کشف مبانی وحدت در میدان هیچ اثری نخواهد داشت. باید توجه داشت که مبانی وحدت همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند به صورت علمی و پایه‌ای منقح شود و با در نظر گرفتن نقاط اشتراک وارد مرحله میدان شویم.

ارسال نظرات